«دختری از ایران» و دو کتاب مادرانه؛ توصیه‌هایی در کتابخوانی ملی

تهران- ایرنا- در ادامه پویش کتابخوانی ملی که از هفته کتاب امسال آغاز شد، خلیل جوادی شاعر و طنزپرداز کتاب «دختری از ایران» و افشین علا دو اثر در ستایش مادر را برای خواندن پیشنهاد کردند.

به گزارش ایرنا، در کنار برنامه‌های تدارک دیده شده حقیقی و مجازی هفته کتاب امسال از جمله پویش ها و نشست های نهادهای مختلف متولی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران پویش «کتابخوانی ملی» را با حضور و مشارکت چهره های فرهیخته، اهالی فرهنگ و هنر به منظور ارائه پیشنهادهایی برای کتابخوانی آغاز کرد.

در پویش «کتابخوانی ملی» فرهیختگان به مردم توصیه می کنند چه کتابی را و به چه دلیلی بخوانند.

دختری از ایران

خلیل جوادی شاعر، ترانه‌سرا و طنزپرداز با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی»، مطالعه کتاب خاطرات دختری از ایران نوشته ستاره فرمانفرماییان را توصیه کرد و گفت: خواندن این کتاب برای زنان ایجاد انگیزه می‌کند.

وی گفت: این کتاب مربوط به سال‌های ۱۳۱۰ تا ۱۳۲۰ است. درست در سال‌های جنگ‌جهانی دوم که ستاره فرمانفرماییان نویسنده کتاب تصمیم می‌گیرد برای ادامه تحصیل به آمریکا سفر کند.

وی ادامه داد: این زن ایرانی به سفارش دکتر جردن رییس مدرسه‌ای که در آن درس می‌خوانده برای ادامه تحصیل و رشد استعدادهای ذاتی که داشته مهاجرت می‌کند. در آن زمان امکان مسافرت از طریق هواپیما وجود نداشت و نویسنده کتاب تعریف می‌کند که به وسیله اتوبوس به هندوستان سفر می‌کند تا از آنجا با کشتی به آمریکا برود. منتها در طول مسیر زیردریایی آلمانی‌ها با کشتی مسافربری برخورد می‌کند و ستاره فرمانفرماییان با قایق نجات به سمت یکی از سواحل هندوستان می‌رود و از آنجا با یک ناو نظامی که متعلق به آمریکایی‌ها بوده مسیر را ادامه می‌دهد.

جوادی اضافه کرد: او در آن دوران که برای اکثر زنان و دختران ایرانی بحث اندرونی و بیرونی مطرح بود، این مسیر را با همه بحران‌ها و خطرات طی کرد و در آمریکا فارغ‌التحصیل شد و در نهایت به ایران بازگشت و در ادامه به عنوان بنیانگذار مددکاری اجتماعی در ایران شناخته شد. تمام این ماجرا را تعریف کردم تا علت و چرایی این کتاب را بیان کنم. زیرا معتقدم مطالعه این کتاب به خانم‌ها انگیزه می‌دهد.

این طنزپرداز اظهار داشت: مطالعه این کتاب یادآور می‌شود که باید زمان را درنظر بگیریم و هر رویداد و پدیده‌ای را در زمان خودش ارزیابی کنیم. 

این شاعر گفت: دلیل توصیه‌ام برای مطالعه این کتاب به ویژه برای بانوان این است که خواندن سرگذشت‌هایی از این قبیل موجب ایجاد انگیزه، افزایش اعتماد به نفس و بالا رفتن توانایی انسان‌ها می‌شود. به خصوص اینکه توجه داشته باشیم روایت این داستان توسط یک زن متعلق به سال‌های دور است که توانست بر مشکلات و محدودیت‌ها پیروز شود و به هدف مورد نظر خود برسد.

 شاعر مجموعه شعر خیابان خواب‌ها خاطرنشان کرد: مدت‌هاست بر لزوم توجه به موضوع نذر فرهنگی تاکید دارم و فعالیت‌هایی از این دست در جهت نذر فرهنگی مفید است.

شرابه های روسری مادرم و سوگ مادر

افشین علا شاعر و نویسنده، برخی از کتاب‌هایی را که در ستایش مقام مادر نوشته شده است را برای مطالعه توصیه کرد و گفت: از مضامین ماندگار در ادبیات و به ویژه شعر، ستایش مادر به معنای روح مادرانگی است.

وی عنوان کرد: نخستین معلم عشق و شاعرانگی من زنده یاد مادرم بوده که در ادبیات و در شعرهایی که سروده‌ام نقش مهم و همیشگی داشته است. به همین دلیل خواندن کتاب‌هایی که در ستایش مقام مادران است را پیشنهاد می‌کنم.

وی ادامه داد: کتاب شرابه‌های روسری مادرم مجموعه اشعار سپید زنده یاد سید حسن حسینی یکی از آثاری است که با مضمون مادر و ادای احترام به روح بزرگوار شخصیت والای حضرت فاطمه زهرا (س) سروده شده است و توصیه می‌کنم که این کتاب به ویژه در روزگار فعلی مطالعه شود.

علا ادامه داد: زنده یاد سید حسن حسینی علاوه بر اشعار کلاسیک و ماندگاری که خلق کرده، به اعتقاد من یکی از معدود شاعرانی است که در حوزه شعر سپید، با نگاهی نو درباره مضامین آیینی اشعار ماندگاری به جای گذاشته است که اوج شاعرانگی وی در کتاب‌های گنجشک و جبرئیل و شرابه‌های روسری مادرم بوده است.

وی عنوان کرد: مجموعه یادداشت‌های شاهرخ مسکوب با عنوان سوگ مادر کتاب دیگری است که معرفی می‌کنم. این کتاب را حسن کامشاد از میان آثار و یادداشت‌های زنده‌یاد مسکوب جمع‌آوری کرده است.

نویسنده کتاب خاطرات مه گرفته خاطرنشان کرد: مجموع این یادداشت‌ها، نوشته‌های روزانه‌ای است که شاهرخ مسکوب در فقدان ابدی مادرش نوشته و در این یادداشت‌ها به اندازه‌ای در توصیف شخصیت مادرش غرق شده که گویی هر آنچه آموخته و برای ما به یادگار گذاشته مدیون و مرهون مادر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha