به گزارش ایرنا از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ علیمحمد رجبی روز یکشنبه با بیان اینکه این روزها در فضای مجازی و بویژه کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی شاهد تبلیغ فروش ارز با قیمت کمتر هستیم، افزود: مجرمان سایبری در این ترفند، با تبلیغ ارز به قیمت کمتر از بازار به دنبال کلاهبرداری از شهروندان هستند.
وی احتمال گرفتار شدن در دام فیشینگ را یکی از موارد مجرمانه در معاملات ارزی در بستر فضای مجازی دانست و افزود: در پی ترفند فروش ارز با قیمت کمتر در بستر فضای مجازی، مجرمان سایبری با شگرد فیشینگ، اطلاعات بانکی افراد را سرقت و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب آنان خواهند کرد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: مجرمان سایبری با تبلیغات فراوان ارز ارزان در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی شهروندان را ترغیب به واریز بیعانه یا وجه برای خرید ارز میکنند و پس از دریافت بیعانه یا وجه، دیگر پاسخگوی مشتری نخواهند بود.
این مقام مسئول احتمال فروش ارزهای تقلبی را نیز دور از انتظار ندانست و بیان داشت: نه تنها در این خرید سرمایه شهروندان به سرقت رفته، بلکه به همراه داشتن این ارزهای تقلبی خصوصاً در کشور دیگر میتواند برای آنها دردسرآفرین باشد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا خاطرنشان کرد: مجرمان سایبری با تبلیغ در کانالها و گروههای شبکههای اجتماعی، کارمزد دریافتی خود را بسیار پایینتر از دیگر صرافیهای مجاز اعلام میکنند؛ همین امر باعث میشود تا افرادی که نیاز مبرم به حواله کردن مبالغی به صورت ارزی به کشورهای همسایه دارند، به آنها مراجعه کرده و وجوه هنگفتی را به آنها بدهند تا درزمانی معین به دست فردی در خارج از کشور برسد.
وی با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی هرگونه خرید و فروش ارز در فضای مجازی حتی برای صرافیهای مجاز ممنوع است، گفت: اسامی صرافیهایی که با مجوز معتبر در حال فعالیت هستند در تارنمای بانک مرکزی وجود دارد و هموطنان میتوانند خریدوفروش ارز را در این صرافیها انجام دهند.
نظر شما