به گزارش ایرنا، هر چند که کسب ۳ مدال طلا پارالمپیک و یک برنز المپیک توسط زنان ورزشکار ایران از اتفاقات بینظیر ورزش ایران به شمار میرود اما اگر دستاور ورزشی هفت سال گذشته ایران به این چند مدال ختم شود بیتردید نمیتوان به خوبی واقعیتهای ورزش زنان ایران را بازگو کرد.
یکی از مهمترین اتفاقات ورزش زنان ایران ورود این قشر به عرصه مدیریتی بود که در دولت تدبیر و امید نسبت به دورههای پیشین رشد چشمگیری داشت. در این دوره مدیریت یکی از فدراسیونهای المپیکی (ژیمناستیک) به زنان رسید و زهارا اینچه درگاهی در سال ۱۳۹۶ با رای مجمع به عنوان رییس این فدراسیون انتخاب شد. پس از وی فاطمه هاشمی با رای کامل مجمع برای چندمین مرتبه به عنوان رییس فدراسیون ورزشهای پیوند اعضا انتخاب شد.
البته ورود زنان به مدیریت ورزش تنها به این ۲ ختم نشد بلکه در خردادماه سال ۱۳۹۷ «مریم بخشی» به عنوان نخستین زن مدیرکل ورزش کشور در استان گیلان معارفه شد.
اما بخش بزرگی از افتخارات زنان ایران به حضور در آوردگاههای بزرگ المپیک و پارالمپیک ختم می شود. دختران ورزشکار ایران اسلامی در سال ۲۰۱۶ با کسب ۹ سهمیه المپیک توانستند در تاریخ ورزش کشور از آتلانتا تا ریو رکورد شکنی کنند و در این آوردگاه بزرگ نخستین مدال المپیکی زنان ایران در تکواندو ضرب شد. اما هنر ورزشکاران زن ایرانی تنها به کسب سهمیه و یک مدال برنز در المپیک ختم نشد بلکه پارالمپینهای ایرانی در سال ۲۰۱۶ نتایج خیرهکننده ای رقم زدند که در تاریخ ورزش ایران کمنظیر بود. در این دوره از بازیهای ساره جوانمردی و زهرا نعمتی سه مدال طلا را برای ایران به ارمغان آوردند و نعمتی به تنها زن ایرانی تبدیل شد که در هر ۲ تورنمنت المپیک و پارالمپیک حضور داشت.
پس از این دوره از بازیهای «زهرا نعمتی» از سوی کمیته جهانی پارا المپیک به عنوان یکی از پنج امزد برترین ورزشکارهای معلول جهان معرفی شد که در نهایت بالاتر از واتارا هوریه ژاپنی ستاره هاکی روی یخ معلولین، ایوان سیواک اوکراینی ،لیسا گسینک دانمارکی و آلبرتو سیمونللی ایتالیایی به عنوان برترین پارالمپین جهان انتخاب شد.
افتخارآفرینی یکی دیگر از دستاوردهای کشور در هشت سال گذشته بود. از مجموع ۵۴ مدال به دست آمده توسط زنان ورزشکار ایرانی در بازیهای آسیایی، پس از انقلاب ۳۳ مدال (سه طلا، ۱۷ نقره و ۱۳ برنز) در دولت تدبیر و امید کسب شده که بیش از ۲ برابر رشد داشته است. کسب نشان طلا مسابقت کبدی بازی های آسیایی توسط زنان ایرانی یکی از شاهکارهای ورزش کشور به شمار میرفت زیرا آنان با غلبه بر تیم هند قهرمان جهان و آسیا این عنوان را برای نخستین بار کسب کردند.
در کنار ورزشکاران المپیکی زنان پارالمپیکی نیز در بازیهای آسیایی خوش درخشیدند و در آخرین دوره این بازیها توانستند در ارتقا جایگاه ایران در جدول ردهبندی مدال ها نقش مهمی داشته باشند. در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، ۷۳ بانوی ورزشکار معلول که در هشت رشته دوومیدانی، تیرو کمان، تیراندازی، گلبال، والیبال نشسته، بسکتبال باویلچر، بوچیا و شطرنج با حریفان آسیایی وارد رقابت شدند، توانستند با کسب ۴۲ مدال توانستند رکورد بی نظیر ثبت کنند.
این در حالی است که آنان در بازیهای گوانگژو ۲۰۱۰ با حضور ۲۴ بانوی ورزشکار در ۶ رشته ۱۴ نشان (۲طلا، ۳ نقره و ۹ برنز) کسب شده بود و در بازی های ۲۰۱۴ اینچئون هم با حضور ۵۱ بانوی ورزشکار ۲۳ مدال ( ۵ طلا، ۹ نقره و ۹ برنز) سهم آنها شد.
اما بخشی از افتخارات ورزش زنان در ۶ سال اخیر:
- کسب ۶۲ کرسی بین المللی
- برپایی نخستین کنگره زنان حقوقدان ورزشی جهان در ایران
- افتخار پرچمداری کاروان ایران توســط «زهرا نعمتی» در المپیک ۲۰۱۶ ریو، «آوا جوادی» در بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۶ نروژ، «عشرت کردستانی» در پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو
- افتخارآفرینی زهرا نعمتی در کســب سهمیه المپیک و پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو دررشته تیراندازی با کمان برای نخستین بار
- تصدی ریاست فدراسیونهای ورزشی توسط زنان
- انتصاب رییس گروه زنان استانهای کشور به عنوان مشاور مدیران کل ورزش و جوانان
- عضویت زنان در شــورای ساماندهی پوشــش تیم های ملی بانوان با هدف سیاست گذاری و نظارت بر اجرا
- عضویت زنان به عنوان نماینده ورزشــکاران در مجامع انتخاباتی فدراســیونهای ورزشی، نواب رییس زنان در فدراســیونهای ورزشــی
- افزایش تعداد اماکن ورزشی ویژه زنان به ۴۴۰ سالن ورزشی
- احیا فدراسیون اسلامی ورزش زنان با هدف توسعه ورزش قهرمانی زنان در عرصه های بین المللی
- تعداد ورزشکاران زن سازمان یافته به بیش از ۱۳ هزار نفر
- تعداد مربیان زن ورزشی به بیش از ۱۰ هزار نفر
- اعزام ۱۳۷ نفر داور زن جهت قضاوت در رویدادهای بین المللی
- بهرهگیری از ۱۲ هزار زن متخصص در جایگاههای مدیریتی ورزش کشور
نظر شما