به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۰ که به قانون هدفمند کردن یارانهها اختصاص دارد، در مجموع ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار و ۶۷۲ میلیارد ریال برای این بخش پیشبینی شده است.
جمع مصارف هدفمندی یارانهها یک میلیون و ۸۸۰ هزار میلیارد ریال است که همچون گذشته در ۱۴ محور پرداخت میشود. البته دولت در بودجه پیشنهادی خود در کنار پرداخت یارانه به تولید و اشتغال، حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا و حمل و نقل ریلی را هم مورد توجه قرار داده است.
در هشتمین لایحه بودجه پیشنهادی دولت «تدبیر و امید»، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف شد با استفاده از همه بانکهای اطلاعاتی که در اختیار دارد سه دهک بالای درآمدی را شناسایی و حذف کند.
در این تبصره آمده است که منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین نسبت به قیمت قبل از سهمیهبندی در سال ۹۸، مشمول عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی نفت ایران است.
همچنین عوارض شهرداریها و دهیاریها از فروش حاملهای انرژی پس از وصول، در مدت یک ماه به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور واریز می شود تا به شهرداریها و دهیاریها پرداخت شود.
همچنین در لایحه بودجه سال آینده، دولت سازمان هدفمندسازی یارانهها را مکلف کرده امکان ثبتنام برای افرادی که موفق به ثبتنام برای بهرهمندی از یارانه نشدهاند را فراهم کند.
دولت به سازمان هدفمندسازی یارانهها اجازه داده در صورت محقق نشدن منابع پیشبینی شده، معادل کسری منابع، اوراق مالی اسلامی با تضمین خود منتشر کند تا مصارف موضوع یارانه نقدی، کمک حمایت معیشتی خانوارها و برنامه کاهش فقر مطلق دچار وقفه نشود.
وزارت امور اقتصادی و دارایی به نیابت از این سازمان، مسوول انتشار اوراق مالی مربوط به این بند است. آییننامه اجرایی این بند به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد.
به گزارش ایرنا، منابع و مصارف بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور بیش از ۲۴ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۷۸ میلیارد و ۹۸۶ میلیون ریال تعیین شده است.
«حسینعلی امیری» معاون پارلمانی رییس جمهوری، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور با سقف ۲۴۰۰ هزار میلیارد تومان را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
نظر شما