به گزارش چهارشنبه ایرنا، دیپلماتهای شرکتکننده در مذاکراتی که هماکنون در لندن میان نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا جریان دارد میگویند که با وجود اختلافات گسترده بین دو طرف، دستیابی به توافق نهایی در هالهای از ابهام قرار دارد.
مذاکرات انگلیس و اتحادیه اروپا درباره آینده همکاریهای تجاری دو طرف، پس از اجرای برگزیت در بهمنماه سال گذشته آغاز شد. علاوه بر آینده وضع ایرلند شمالی، نقش دیوان دادگستری اروپا در اختلافهای طرفین و تبادل دادهها در تحقیقات پلیس، دسترسی صیادان اتحادیه اروپا به مناطق ماهیگیری غنی انگلیس به پاشنه آشیل مذاکرات دو طرف تبدیل شده است.
میشل بارنیه نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات برگزیت به انگلیسی ها پیشنهاد کرد که ماهیگیران اروپایی از ۱۸ درصد سهمیه قبلی ماهیگیری خود در آبهای انگلیس صرف نظر کنند. ابتدا، اتحادیه اروپا درخواست کرده بود که این دسترسی به طور کامل حفظ شود.
با این حال این پیشنهاد در لندن بلافاصله به عنوان "پیشنهادی مضحک" رد شد. دولت انگلیس می خواهد ۸۰ درصد سهمیه صیدهای اروپا به این کشور مرجوع شود. بنابراین فاصله دو طرف در این خصوص هنوز هم بسیار زیاد است.
دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس یکشنبه گذشته در گفتوگو با شبکه خبری اسکای عنوان کرد که درخواست اتحادیه اروپا در این خصوص مبنای منطقی ندارد. «دیوید فراست» مذاکره کننده ارشد انگلیس نیز گفته است که توافق با اتحادیه اروپا تنها در صورت "احترام کامل به حاکمیت کشور پادشاهی انگلیس" امکان پذیر خواهد بود.
یک دیپلمات اروپایی که نامش فاش نشده به خبرگزاری رویترز گفت؛ مذاکرات میان نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا به مرحله تصمیمگیری نهایی رسیده است. «اما هنوز مشخص نیست که مذاکره کنندگان بتوانند از مشکلات عبور کنند»
اگر مذاکراتی که واپسین روزهای خود را پشت سر میگذارد به نتیجه نرسد، آینده روابط دو طرف از سال آینده میلادی (۲۰۲۱) بر مبنای تعرفه های سازمان تجارت جهانی خواهد بود که هزینه تبادل کالا میان دو طرف را افزایش میدهد. این درحالیست که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی دیروز در گزارشی هشدار داد که اجرای برگزیت بیتوافق ضربه مهلکی را به اقتصاد انگلیس وارد خواهد کرد و در دراز مدت پیامدهای ناگواری را برای بازده اقتصادی و گسترش بیکاری در این کشور به همراه خواهد داشت.
نهاد ناظر بر عملکرد اقتصادی دولت انگلیس (او بی آر) هم پیشبینی کرده که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، رشد اقتصادی این کشور در سال آینده ۲ درصد منقبض خواهد شد. کارشناسان اقتصادی معتقدند که در صورت تحقق برگزیت بی توافق، انگلیس بیشترین زیان مالی را در میان کشورهای صنعتی گروه ۲۰ متحمل میشود.
اتحادیه اروپا مایل است که دوره گذار برگزیت تمدید شود تا مذاکرات میان دو طرف ادامه پیدا کند. یک دیپلمات اروپایی به نشریه فایننشال تایمز گفت: کشورهای عضو اتحادیه از بارنیه خواستهاند تا از توافق نامطلوب با انگلیس اجتناب کند. آنها خواهان تداوم مذاکرات با انگلیس حتی در صورت تحقق برگزیت بیتوافق هستند.
وی پس از حضور در جلسه مشترک نمایندگان اتحادیه اروپا با میشل بارنیه اظهار داشت: این نگرانی وجود دارد که به دلیل ضیق وقت توافق شتاب زدهای حاصل شود. لذا به او گفتیم که دست به چنین کاری نزند.
باید در نظر داشت که هرگونه توافق به دست آمده باید به تائید شورای اروپا و پارلمان دو طرف برسد. از این رو اجلاس سران اروپا در هفته آینده آخرین مهلت ممکن برای توافق برگزیت در نظر گرفته شده است. همچنین اعضای پارلمان اروپا در حال آماده شدن برای یک نشست ویژه در تاریخ ۲۸ دسامبر (۸ دی) هستند.
نظر شما