به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از دبیرخانه ششمین جایزه فرشته، این جایزه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. این جایزه با هدف کشف و معرفی استعدادهای درخشان و ترویج فرهنگ کتابخوانی از یک سو و اشاعه و ترویج زبان فارسی از سوی دیگر، امسال با موضوع قرنطینه برگزار شد.
هیات داوران بخش عکس این دوره متشکل از شادی قدیریان، آرش خاموشی و رعنا جوادی از میان آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، نرجس نادرینژاد را به عنوان نفر اول معرفی کردند.
علاوه بر این عکسهای مهری رحیم زاده از قزوین، مهسا رحمتی از اسلامشهر، سید متین هاشمی از تبریز، مریم دشتی از کرمانشاه، راضیه زینلی از تهران، مریم فلاحتی از اصفهان، مرضیه زینلی از تهران، امین رحمانی از تاکستان، محمد آهنگر از اهوار، نازنین موسوی نژاد از تهران و سهند فردی از رشت به عنوان ۱۱ عکاس برگزیده انتخاب شدند.
در بخش داستان، حسن محمودی، مهدی افروزمنش و کاوه فولادینسب، در مرحله نخست، به عنوان اعضای هیات انتخاب داستان به بررسی آثار رسیده پرداختند و در نهایت ۳۰ اثر راه یافته به مرحله نهایی از سوی هیات داوران متشکل از ناهید طباطبایی، علی خدایی و عالیه عطایی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت داستان در پشت مرز نوشته فاطمه خاوری از کشور افغانستان، بهعنوان داستان برتر انتخاب شد.
سورنتو، نوشته پژند سلیمانی از تهران، نو با در زاویه، نوشته الهام برزین از بابل، این جاده نقشه نیست نوشته عصمتالطاف از کشور افغانستان، "گردههای براق طلایی" نوشته شیوا خادمی از مشهد، " شش متری، بالکن دار، فوری فروشی نوشته بهرام خانی از خمینی شهر، مالیدن چشمها نوشته سامان صدیق زاده از تهران، یک سبد روزمرگی برای لعیا خانم نوشته احمد انوشه از کشور افغانستان؛ نیست در شهر نگاری نوشته نعیمه بخشی از مشهد و همهی چیزهایی که یادم نمیرود نوشته الناز معتمدی از تهران به ترتیب نفرات دوم تا دهم این بخش هستند.
عکسهای منتخب در نمایشگاههایی در معرض دید عموم قرار میگیرد و در بخش داستان نیز داستانهای برگزیده در کتاب برگزیدگان منتشر خواهد شد.
شهرکتاب فرشته با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و حمایت از نویسندگان و هنرمندان مستعد، مسابقه «جایزه فرشته» را در حوزه داستان کوتاه- در سال ۱۳۹۳ آغاز کرد. دوره اول این جایزه با موضوع دهه ۶۰ آغاز شد.
در ادامه با توجه به استقبال مخاطبان و تصمیم شورای سیاستگذاری این جایزه در دو بخش داستان کوتاه و عکس برگزار شد. که ۱۰ نفر برگزیده بخش داستان آثارشان به شکل کتاب منتشر و در بخش عکس نیز نمایشگاه آن در محل گالری مجموعه و چند استان دیگر برپا میشود.
این جایزه همه ساله در دیماه فراخوان خود را منتشر میکند و در خردادماه سال بعد مراسم اختتامیه آن همراه با بزرگداشت یک چهره فرهنگی- ادبی برگزار میشود.
جایزه فرشته پس از یک دوره تجربه چهارساله، از امسال به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد. این جایزه در این دوره با توجه به حضور جوانان علاقهمند به حوزههای داستاننویسی و عکس تصمیم دارد تا پنجمین دوره از این اتفاق هنری فرهنگی را با موضوع «جاده» و با هدف کشف و معرفی استعدادهای درخشان و ترویج فرهنگ کتابخوانی از یکسو و اشاعه و ترویج زبان فارسی از سوی دیگر برگزار کند.
نظر شما