۱۶ آذر ۱۳۹۹، ۷:۳۰
کد خبر: 84135974
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اعمال محدودیت‌هایی که می‌تواند کرمان را روسفید کند

۱۶ آذر ۱۳۹۹، ۷:۳۰
کد خبر: 84135974
نجمه حسنی
اعمال محدودیت‌هایی که می‌تواند کرمان را روسفید کند

کرمان - ایرنا - اعمال محدودیت های دو هفته گذشته شرایط شیوع ویروس کرونا را در کرمان از قرمز به زرد تغییر داد و نشانگر این موضوع است که ادامه دادن محدودیت‌ها می‌تواند روی شهرهای استان کرمان که بیشتر آنها درگیر شرایط حاد و قرمز شیوع هستند را سفید و البته سبز کند و آرامش را به ساکنان این خطه هدیه کند.

هر چند با اجرای محدودیت های کرونایی باز هم هستند افرادی که شانه از زیر بار مسئولیت رعایت کردن پروتکل های بهداشتی به بهانه های مختلف خالی کنند و بی پروا تا گرفتار شدن خود و اطرافیانشان و حتی یک جامعه پیش بروند اما اکثریت قریب به اتفاق اهالی استان کرمان با داشتن درکی درست از شرایط موجود توصیه های بهداشتی را چراغ راه و باید و نبایدها را چونان گوشواره ای بر گوششان آویزان کردند تا مبادا خطری جان خود، خانواده و همنوعانشان را تهدید کند.

اتفاقی که اگر به وقوع نمی پیوست بسا چه جان هایی را نمی گرفت و چه افرادی را در سوگ از دست دادن عزیزانشان نمی نشاند.

اما اکنون با اجرای طرح محدودیت های کرونایی و همکاری مردم در اجرایی شدن این طرح ها، رفته رفته آمارها رو به کاهش می رود و زندگی بار دیگر روی خوشش را به انسان های این عصر پرتلاطم نشان خواهد داد.

هر چند روز شنبه این هفته نیز با جان باختن ۱۹ نفر دیگر از هموطنانمان در کرمان شمار جانباختگان ابتلا به کرونا در این استان را به ۲ هزار و ۴۱ نفر رساند که داغی بر دل و دردی بر جان است.

همچنین از اول شیوع کرونا در کرمان تاکنون ۱۴ هزار و ۶۸ نفر به این بیماری مبتلا شده اند که این آمار در شبانه روز گذشته  ۶۰ بیمار قطعی است که از این تعداد ۵۰ مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۶ نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و چهار نفر مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم بوده اند و نزولی شن این آمار به طور قطع به ادامه دادن محدودیت ها تا سبز شدن شرایط بستگی دارد.

تغییر وضعیت کرمان از قرمز به زرد

جانشین استاندار کرمان در ستاد مقابله با کرونا به اعمال محدودیت ها در این استان از اول آذرماه سال جاری اشاره کرد و گفت: محدودیت‌های اجرا شده در این استان تاثیر مطلوبی در کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در کشور و استان کرمان داشته است.

محمدصادق بصیری اظهار داشت: سیر نزولی رشد کرونا در کرمان به معنای پایان کار در این بخش نیست.

وی تصریح کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا در کشور باید به هفت شهرستان استان کرمان توجه ویژه کند که یکی از این شهرستان ها، راور در استان کرمان است زیرا هنوز در سطح فوق قرمز قرار دارد.

بصیری اظهار داشت: شهرستان‌های جیرفت، بم، کرمان، کوهبنان، رفسنجان، زرند و سیرجان از وضع قرمز به نارنجی رسیده‌اند.

وی ادامه داد: شهرستان نرماشیر از وضعیت نارنجی به قرمز و ریگان از وضعیت زرد به نارنجی رسیده‌ است.

اعمال محدودیت های جدید در کرمان

جانشین استاندار کرمان در ستاد مقابله با کرونا گفت: محدودیت‌های هوشمند جدید از ساعت صفر امروز براساس رنگ بندی شهرها ادامه پیدا کرده است.

وی بیان کرد: منع تردد شبانه در شهرهایی با شرایط نارنجی که بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند تمدید شده و منع تردد شبانه در شهر کرمان همچنان ادامه خواهد داشت.

بصیری با اشاره به بازرسی‌های انجام شده در هفته دوم آذر در کرمان و اینکه باید ۹۴ هزار ۸۴۵ واحد استان کرمان مورد بازرسی قرار بگیرند تصریح کرد: طی هفته دوم آذرماه هزار و ۷۳۲ بازرس از ۱۵ هزار و ۸۹۱ واحد صنفی و مراکز مورد نظر بازدید کردند که منجر به پلمب ۳۰۷ مورد از این تعداد شده است.

جانشین استاندار کرمان در ستاد مقابله با کرونا تاکید کرد: اعمال محدودیت‌های هوشمند از ساعت صفر امروز براساس رنگ بندی جدید شهرها ادامه پیدا کرده است و منع تردد شبانه در شهرهایی با وضعیت نارنجی که بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارند، تمدید شده است لذا منع تردد شبانه در شهر کرمان همچنان ادامه خواهد داشت.

 سه شهر کرمان هنوز در شرایط قرمز کرونایی قرار دارند

استاندار کرمان نیز از قرمز بودن سه شهرستان این استان با وجود سیر نزولی پیدا کردن ابتلا به کرونا در برخی مناطق این استان خبر داد و گفت: شهرستان راور با توجه به شرایط خاص باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

علی زینی‌وند با بیان اینکه عادی سازی شرایط موجب شیوع مجدد ویروس کرونا می شود از فرمانداران این استان خواست  طرح محدودیت هوشمند را به صورت جدی اجرایی کنند.

وی با اشاره به اجرای طرح سپهبد شهید سلیمانی در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا افزود: این طرح کاملا جدی پیگیری و اجرا شود و چند روز یک بار گزارش عملکرد این طرح در شهرستان ها به مرکز این استان ارائه شود.

زینی وند تاکید کرد: فرمانداران ضمن رعایت مصوبات ملی ستاد کرونا، می توانند با بهره گیری از ابتکارات و نوع آوری ها در راستای مهار شیوع این ویروس در شهرستان ها اقدام کنند.

استاندار کرمان دورهمی‌های خانوادگی را عامل مهم انتقال ویروس کرونا معرفی و تصریح کرد: درخواست تجدید طرح تردد شبانه در سایر شهرستان‌های نارنجی استان کرمان به ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا اعلام می شود.

تاثیر  رفتار اجتماعی مردم و هماهنگی بین بخشی در پیشگیری از شیوع کرونا 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بیماری کرونا درمان خاصی ندارد گفت: ۲ شاخص مهم رفتار اجتماعی مردم و هماهنگی بین بخشی در پیشگیری از شیوع کرونا تاثیرگذار است و مبارزه با ویروس کرونا به عزم ملی نیاز دارد.

سیدوحید احمدی طباطبایی به اجرای طرح سپهبد شهید سلیمانی اشاره کرد و افزود: کاهش آمار افراد بستری در بیمارستان، کاهش مرگ و میر و موارد شدید بیماری از جمله اهداف این ائتلاف ملی است.

وی تصریح کرد: یکی از اصول مهم طرح ملی سپهبد شهید سلیمانی به عنوان برنامه ای علمی، محله و خانواده محور و منطبق بر نظام شبکه بهداشتی و درمانی مردم، مشارکت اجتماعی اقشار مختلف جامعه است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اهداف طرح سپهبد شهید سلیمانی مبنی بر ارائه فعال خدمات و مراقبت ها، جلب همکاری بین بخشی و استفاده از فناوری های نوین تصریح کرد: تشدید نظارت بر پروتکل های بهداشتی و اعمال قانون از جمله راهبردهای این طرح است.

وی ادامه داد: انجام آزمایشات گسترده، هدفمند و هوشمند، آموزش و اطلاع رسانی، قرنطینه خانگی افراد، حفاظت از گروه های آسیب پذیر، ایجاد محدودیت هوشمند و هدفمند و تقویت فرآیند درمان سرپایی و کاهش موارد بستری از جمله راهبردهای طرح سپهبد شهید سلیمانی است.

احمدی طباطبایی گفت: شناسایی و مراقبت از بیماران، افراد در معرض تماس نزدیک و مراقبت در منزل از وظایف تیم های مراقبتی است و تیم های نظارتی از مراکز ارائه خدمات، تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و صنفی بازدید و بر پروتکل های بهداشتی نظارت می کنند و این موارد برنامه های مختلف و ریزتری دارد.

وی برقراری ارتباط بین وزارت بهداشت و بسیج و سپاه را ائتلافی بسیار بزرگ و ملی دانست و گفت: اهداف این ائتلاف کاهش آمار افراد بستری در بیمارستان، کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا و کاهش موارد شدید بیماری بستری در بیمارستان است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، جلب همکاری را بین بخشی، و استفاده از فرآوری های نوین عنوان کرد و گفت: هفت راهبرد علمی که در این رابطه موجود است تشکیل نظارت بر پروتکل های بهداشتی و اعمال قانون, تست گسترده و هدفمند و هوشمند که در حال افزایش است و خوشبختانه سرییع هم توزیع شده و وارد استان کرمان نیز شده است.

وی با اشاره به تغییرات ژنتیکی ویروس کرونا در بدو پیدایش گفت: همه ارگان ها و دستگاه های اجرایی و البته مردم به منظور مبارزه با ویروس کرونا و ریشه کنی آن باید پای کار بیایند.

احمدی طباطبایی از تلاش های بسیج، نیروی انتظامی، هلال احمر و ارتش در راستای مبارزه با ویروس منحوس کرونا تقدیر و ابراز امیدواری کرد، با همکاری های بین بخشی، مشارکت اجتماعی و سازماندهی و شبکه سازی که در طرح سپهبد شهید سلیمانی برنامه ریزی و سهم هر فرد مشخص شده، کار به خوبی پیش برود.

وی با بیان اینکه کرونا دشمن مشترک بشریت است ،اظهار داشت: باید برای مبارزه با این ویروس و البته شکست قطعی آن همه اقشار جامعه کمک کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه نقص پروتکل های بهداشتی موجب افزایش آمار و مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا است افزود: خانواده افراد مبتلا به کرونا در طرح سپهبد شهید سلیمانی در مناطق محروم و حاشیه ای مورد آزمایش قرار می گیرند.

وی با بیان اینکه ساختمان پزشکان و داروخانه ها جزو اماکن عمومی به شمار می روند افزود: تاکنون ۴۰۰ مورد از داروخانه ها و ساختمان های پزشکان در کرمان تذکر داده شده و اخیرا دستور پلمب سه داروخانه صادر شده است.

وی تاکید کرد: افراد به تماس های سامانه ۴۰۳۰ پاسخ بدهند و ماموران مراکز بهداشت در اجرای طرح شهید سلیمانی با لباس مشخص به منازل افراد مراجعه می کنند.

براساس این گزارش  ۱۹ مورد فوتی از موارد ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در استان کرمان در شبانه روز گذشته ثبت شده که این آمار طی دوهفته قبل از آغاز محدودیت حدود 40فوتی در شبانه روز بود.

گرچه هنوز برخی شهرستانها این استان هنوز در وضعیت بحرانی و فرا قرمز هستند ولی در مجموع این سیر نزولی فوتی ها نشانگر این موضوع هست که اعمال محدودیت های دو هفته ای در کاهش ابتلا و مرگ و میر در این استان موثر بوده است .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha