علی محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تولید بعد از ثبت ملی روستای بسک در سال ۹۷ و با هدف تکمیل زنجیره تولید تا مصرف و جلوگیری از خام فروشی نخ ابریشم، انجام شده است.
وی ادامه داد: در این راستا احیا، آموزش و تولید صنایع وابسته به ابریشم کشی از جمله ابریشم بافی، زری بافی، نواربافی و سایر دستبافتهای سنتی و هنری در دستور کار قرار گرفت تا ارزش افزوده و سودآوری این محصول مهم شهرستان به مردم سخت کوش این منطقه بازگردد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه گفت: در راستای تحقق این اهداف و با همکاری معاونت صنایع دستی خراسان رضوی از تابستان پارسال تعدادی از جوانان این روستا به تهران اعزام شدند و زیر نظر پژوهشکده وزارت میراث فرهنگی دوره زریبافی را به صورت فشرده فرا گرفتند.
محمدی افزود: پس از پایان دوره آموزشی و استقرار دستگاه زریبافی در خانه صنایع دستی ابریشم بسک و با همت هنرمندان جوان دوره دیده این پارچه زربافت، پاییز امسال بافته شد.
وی اضافه کرد: با توجه به جذابیت فراوان زریبافی و مراحل تولید پارچه زربافت و اهمیت این رشته و نیز علاقهمندی زیاد گردشگران داخلی و خارجی به محصولات ابریشم و گلابتون، ثبت جهانی این روستا میتواند به جذب فزاینده گردشگران کمک کند و این روستا به عنوان قطب جذب گردشگری خارجی در استان تبدیل شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه با بیان این که پارچه زربافت از دو محصول ابریشم و طلا تشکیل میشود گفت: وجود هر دو ماده اولیه در منطقه بایگ مزیت بسیار مناسبی برای مقرون به صرفه بودن تولید این محصول در شهرستان تربت حیدریه است.
محمدی با بیان این که پیشینه و قدمت زری بافی در ایران به دوران قبل از اسلام بازمیگردد و فن زریبافی در دوران صفویه به اوج خود رسید افزود: برابر اطلاعات تاریخی، پارچههای زری در ادوار مختلف تاریخی به قدری مورد توجه بود که وقتی بازرگانان و تاجران به ایران سفر میکردند، بهترین هدیه و سوغات، تهیه قطعهای از پارچه زری ایران بوده است.
مردم روستای بسک از توابع بخش بایگ تربتحیدریه با سه هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، حرفه ابریشم کشی را به عنوان شغل آباء و اجدادی مردم این خطه حفظ کردند و اهالی این روستا با طبعی لطیف و ذوقی سرشار در کنار همه زیباییهای طبیعت خداداد منطقه و جاذبههای گردشگری روستای خود، به هنر ابریشم بافی نیز مشغولند.
شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما