خسرو درویشی روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا، افزود: غذا دادن بدون نامنظم و کنترل نشده توسط مردم به پرندگان مهاجر ممکن است سبب دستکاری در زیست طبیعی آنها شود و در صورتی که به دلایل زیست محیطی حمایت از این گونهها لازم باشد، اداره حفاظت از محیط زیست استان بوشهر به طور اصولی در این زمینه اقدام میکند.
وی افزود: دادن غذای نامناسب به پرندگان به مدت طولانی و دفعات زیاد باعث افزایش چربی در بدن آنها میشود که کاهش تحرک و قدرت بدنیشان را برای آنها به دنبال دارد و در آینده نزدیک توان آنها را برای مهاجرت کاهش میدهد.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: هر چند غذا دهی به گونههای وحشی اعم از پرندگان بحثی گسترده و با توجه به محل، وضعیت بارشی و دسترسی به غذا متفاوت است اما توصیه میشود مردم در سطحی بسیار کم و مقطعی با اهدافی چون آموزش به دانشآموزان این کار را انجام دهند.
درویشی گفت: تغذیه این پرندگان آبزی و کنار آبزی با ضایعات مرغ و گوشت، مناسب نیست و ممکن است به سلامت آنها آسیب برساند.
وی به تلفات بالای پرندگان مهاجر بر اثر ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استانهای نیمه شمالی کشور اشاره و اعلام کرد: تاکنون مورد مشکوک ابتلا به این بیماری در میان پرندگان بوشهر مشاهده نشدهاست.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تاکید کرد: گشت و پایش پرندگان مهاجر در سایتهای زیستگاهی بوشهر به طور مداوم ادامه دارد.
نظر شما