۱۷ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۳۱
کد خبر: 84138084
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شرکتهای استرالیا و ژاپن بدنبال  دفن گازهای آلاینده زیر بستر اقیانوس

تهران – ایرنا- شرکتهای استرالیایی و ژاپنی در حال بررسی طرحهایی برای جذب گازهای آلاینده دی اکسید کربن ناشی از فعالیتهای صنعتی در آسیا و دفن این گازها زیر اقیانوس در بیرون سواحل استرالیا هستند.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه ژاپن تایمز، شرکت استرالیایی "ترانسبوردرز انرژی" با همکاری شریکانی از جمله شرگت گاز توکیو و "کیوشو الکتریک" در حال کار روی پیشنهادهایی برای مدفون کردن گازهای آلاینده ناشی از فعالیتهای صنعتی در زیر بستر دریا با استفاده از فناوری های مورد استفاده در بخش گاز است. هدف از این پروژه تزریق و حبس گازهای آلاینده تولیدی صنایع استرالیا و بطور بالقوه صنایع تمام منطقه آسیا – اقیانوسیه در زیر کف اقیانوس است.

شرکتهای بزرگ تولیدکننده انرژی طرفدار طرحهای ذخیره سازی گازهای کربنی به عنوان راهی برای کاهش آلایندگی بوده اند اما این شیوه به علت مشکلات فنی و هزینه های اضافی تا کنون چندان مورد توجه قرار نگرفته و پیشرفت نکرده است.

این در حالی است که در سال جاری میلادی بنا بر آمار آژانس بین المللی انرژی از مجموع حدود ۵۱ میلیارد تن گاز دی اکسید کربن منتشر شده ناشی از فعالیتهای صنعتی تنها حدود ۴۰ میلیون تن آن در ۲۱ تاسیسات فعال در سطح جهان جذب خواهد شد. پروژه استرالیا قصد دارد سالیانه ۱.۵ میلیون تن گاز آلاینده را جذب کند.

دانشمندان جهانی بطور فزاینده ای در حال بررسی استفاده از فناوری جذب و ذخیره سازی کربن (CCS) در مناطق برون ساحلی (offshore) هستند.

مطابق یک پروژه دیگر در استرالیا با نام "کربن نت" در نظر است سالیانه حدود ۵ میلیون تن دی اکسید کربن در تنگه باس (Bass Strait) در بیرون از سواحل جنوب شرقی این کشور ذخیره شود. این پروژه قرار است تا سال ۲۰۳۰ به بهره برداری برسد.

در همین ارتباط چند شرکت اروپایی با حمایت دولت نروژ قصد دارند از سال ۲۰۲۴ هر ساله ۱.۵ میلیون تن دی اکسید کربن را در زیر بستر "دریای شمال" ذخیره سازی کنند. طبق برنامه بلندمدت قرار است این حجم در آینده به ۵ میلیون تن برسد.

استرالیا به علت صادرات انرژی تولیدی صنایع انرژی این کشور یکی از بیشترین مقادیر سرانه انتشار گازهای آلاینده در جهان را دارد و دولت این کشور در فکر ترویج فناوری های جذب و ذخیره سازی کربن است. این فناوری ها تا کنون در مناطق خشکی استفاده شده و دولت استرالیا در چهارچوب رویکرد نوآورانه برای کاهش میزان انتشار گازهای آلاینده درصد افزایش کاربرد این فناوریها در مناطق دریایی است.

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/12/07/business/japan-bury-carbon-emissions-sea/

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha