به گزارش پایگاه خبری "مینت" هند، مقامات کشور نپال قرار است فردا ارتفاع دقیق این قله را با حضور روزنامه نگاران و اصحاب رسانه های بین المللی در نشستی خبری در کاتماندو اعلام کنند.
گفتنی است این اقدام به دنبال گمانهزنیها مبنی بر اینکه ممکن است ارتفاع ۸ هزار و ۸۴۸ متری اورست پس از زلزله ۲۰۱۵ دستخوش تغییر شده باشد، صورت گرفت.
در تاریخ ۲۵ آوریل ۲۰۱۵ میلادی، زمینلرزهای به بزرگی ۷٫۹ ریشتر نپال را لرزاند، مرکز این زمینلرزه در حدود ۲۹ کیلومتری جنوبشرق لامجونگ نپال و کانون آن در عمق ۱۵ کیلومتری سطح زمین بوده است.
این زمینلرزه قویترین زلزله پس از زمینلرزه بیهار در سال ۱۹۳۴ محسوب میشود. زمین لرزه باعث سقوط بهمن در اورست هم شد که در اثر آن دست کم ۱۸ نفر کشته و ۶۱ نفر هم زخمی شدند.
مقامات نپال تعداد کشته شدگان در زلزله را بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ نفر اعلام کردند. شهر کاتماندو تراکم جمعیت بالایی دارد و مسائل ایمنی در ساخت بسیاری از ساختمانهایش رعایت نشده است.
این زمینلرزه در عین حال بیش از ۱۰۰ قربانی از کشورهای هند و چین گرفته که در مجاورت نپال قرار دارند.
به گفته مقامات نپال، اندازه گیری در اطراف کوه و از سه ناحیه انجام خواهد شد. دو روش در اندازه گیری این قله مورد استفاده قرار خواهد گرفت. روش اول استفاده از جی پی اس است که در آن یک دستگاه نقشه برداری و اندازه گیری باید بر روی قله اورست قرار گیرد. این دستگاه می تواند پس از ۱۰ دقیقه ارتفاع قله را اندازه گیری کند. روش دوم، مثلث زمینی است که ارتفاع قله اورست را از سطح زمین محاسبه خواهد کرد.
پژوهشگران علوم زمین شناسی می گویند، تغییر ناچیز در ارتفاع قله اورست تاثیر مستقیم بر زندگی مردم منطقه نداشته است.
نپال دارای بلند ترین رشته کوه ها در جهان است که ظرف میلیون ها سال به دلیل برخورد صفحه هند با آسیا بوجود آمده اند.
نظر شما