به گزارش ایرنا، پرویز اوسطی روز سهشنبه در حاشیه بازدید استاندار و جمعی از مسوولان کردستان از طرحهای آبخیزداری قروه اظهار داشت: از دهه ۵۰ تا ۹۰ حجم خاک فرسایش یافته ایران از یک میلیارد تُن به ۲.۲ میلیارد تُن افزایش یافته و سرمایه ارزشمندی را داریم از دست میدهیم.
وی با بیان اینکه برابر اساس برآورد فائو ارزش اعتباری خاکی که از دست میرود ۱۴ و نیم درصد ارزش تولید ناخالص داخلی است، اضافه کرد: حفاظت و صیانت از این دو عنصر ارزشمند بر همه واجب است.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی آبخیزداری را ساده ترین و راه بهترین راه کاری دانست که میتواند به مهار روانابها و کاهش فرسایش کمک کند.
اوسطی با بیان اینکه این طرح در کردستان بویژه در دشتهای شرقی استان که ۱۶ تا ۱۷ تُن رسوب و جابجایی خاک را شاهد هستند کمک شایانی میکند، افزود: در حال حاضر در دشتهای قروه و دهگلان سالانه حدود ۱۵ میلیون متر مکعب آب هدر میرود که اگر طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری با قدرت و جدیت دنبال شود میتوان تمام برداشت و مصرف ۱۱۰ میلیون متر مکعبی چاههای آب کشاورزی از این دشتها را جبران کرد.
وی تاکید کرد: باید کمک کنیم تا دشت های شرقی استان به نقطه تعادل ایدئولوژیک برسد.
این بازدید به مناسبت روز جهانی خاک انجام شد.
در مجموع ۱۱۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب سازهای سنگی، سنگی ملاتی و بندهای خاکی در استان احداث شده که شامل پنج هزار و ۸۰۰ مترمکعب عملیات خاکی و ۵۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب عملیات مکانیکی است، در دشتهای شرق استان هفت بند خاکی و ۱۱ بند سنگی ملاتی احداث شده است.
ایجاد اشتغال موقت در جوامع محلی و جلب مشارکت بهرهبرداران منابع طبیعی، مهار سیلاب، کنترل و مقابله با فرسایش و هدر رفت خاک، مقابله با انتقال رسوب به مخازن و افزایش عمر مفید سدها، افزایش ذخایر آبی از طریق کاهش تبخیر و نفوذ دادن آب به سفره های زیرزمینی با هدف توسعه کشاورزی پایدارو توسعه و استقرار پوشش گیاهی از اهداف کلان این طرحها است.
نظر شما