به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان بختیار رازانی روز چهارشنبه با اشاره به انجام ۸۰ فقره بازرسی از معادن رودخانه ای طی سالجاری افزود: نظارت بر فعالیت این معادن تشدید شده است.
وی اظهار داشت: ۲۸ فقره مجوز برداشت معادن رودخانه ای و ۵۶ مجوز پروانه بهره برداری معادن کوهی در لرستان صادر شده که نشان میدهد ۶۵ درصد معادن استان کوهی و ۳۵ درصد رودخانه ای است.
رازانی ادامه داد: به طور میانگین برداشت از معادن کوهی حدود ۱۰۰ هزار تن است و مشکلی در این خصوص نداریم اما سنگ شکن های کارخانه فرآوری معادن رودخانه ای، مشکلاتی دارند.
وی افزود: یک سنگ شکن باید سالانه ۱۰۰ هزار تن خوراک اولیه داشته باشد تا اقتصادی باشد اما آمارها نشان می دهد ۲۸ معدن شن و ماسه رودخانه ای لرستان ۳۲۰ هزار مترمکعب یا ۶۰۰ هزار تن خوراک اولیه تولید می کنند که کفاف حدود ۱۰ درصد معادن را می دهد.
وی اظهار داشت: بنابراین در این شرایط احتمال برداشت های غیرمجاز رودخانه ای برای جبران خسارت ها وجود دارد.
رازانی همچنین گفت: میزان نیاز به مصالح کوهی و رودخانه ای باید به طور دقیق برآورد شود چراکه بهرهبرداری از رودخانه بر اساس نیازسنجی، موجب حفظ منابع و جلوگیری از اضافه برداشت متخلفان می شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان اضافه کرد: نظارت بر این معادن وظیفه امور آب و این سازمان است که به طور متناوب در دستور کار قرار دارد اما باید بهره برداران را به سمت مصالح کوهی سوق دهیم و واگذاری این معادن در اولویت باشد.
رازانی با بیان اینکه مصالح کوهی کیفیت بالاتری نسبت به مصالح رودخانه ای دارد تصریح کرد: هیچ کامیونی نباید موادمعدنی را بدون بارنامه حمل کند و هماهنگی پلیس راه و راهداری برای این مهم ضروری است.
۲۶۸ پروانه بهرهبرداری معدنی در لرستان صادر شده است که بیش از ۶۰ درصد این معادن فعال هستند که به طور میانگین سالانه حدود ۹ میلیون تن استخراج واقعی دارند و یک هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی نیز ایجاد کرده اند.
نظر شما