منصور شیشه فروش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: در عین حال در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته ۹ نفر در شهرستانهای اصفهان، شهرضا و لنجان (شهر فولادشهر) با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند و به مراکز درمانی انتقال یافتند.
وی اضافه کرد: این حادثه در فولاد شهر به علت اِشکال در آبگرمکن روی داد که به دنبال آن چهار نفر از اعضای یک خانواده مسموم و به بیمارستان شهدای لنجان منتقل شدند.
افزود: چهار نفر در اصفهان به علت استفاده از بخاری بدون دودکش و یک نفر هم در منظریه شهرضا مسموم شدند که با اعزام تیم اورژانس خدمات درمانی دریافت کردند.
شیشه فروش خاطرنشان کرد: در این حوادث در صورتی که موازین ایمنی از سوی مصرف کنندگان گاز طبیعی رعایت میشد شاهد این اتفاقات تلخ نبودیم.
وی با اشاره به اینکه شیوه نامه صحیح استفاده از بخاری و دیگر وسایل از سوی نهادهایی مانند اداره گاز یا آتش نشانی ارائه میشود، اضافه کرد: با افزایش سرما تعداد این حوادث بیشتر میشود لذا کنترل وسایل گرمایشی همانطور که کارشناسان امر تاکید میکنند ضروری است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اضافه کرد: مشترکان گاز میتوانند برای بررسی اصول ایمنی و استاندارد، استفاده و نصب صحیح لوازم گرمایشی شامل پکیج، بخاری و آبگرمکن و دیگر موارد مورد نیاز ضمن تماس با شماره تلفن ۱۹۴ واحد امداد شرکت گاز مشاوره فنی دریافت کنند.
در همین پیوند سخنگو و رییس اداره ارتباطات سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان گفت: بسته بودن راههای ورود هوا، استفاده از دودکش نامناسب، خروجی مشترک و خروج ناقص دود از دودکش اصلیترین دلایل گاز گرفتگی به شمار میرود.
فرهاد کاوه آهنگران در گفت و گو با ایرنا افزود: روشن بودن طولانی مدت آبگرمکن دیواری و شومینه به طور همزمان از دیگر اتفاقاتی بوده که در مدت اخیر شمار حوادث مرتبط با گاز گرفتگی را افزایش داده است.
وی خاطرنشان کرد: سوختن کامل گاز زمانی انجام میشود که اکسیژن کافی وجود داشته باشد، هوای مورد نیاز بویژه در دستگاههای گرم کننده باید خارج از محیط تامین و گازهای تولید شده ناشی از سوختن مانند گاز کربنیک و مونوکسیدکربن در خارج از محیط تخلیه شود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی اصفهان تصریح کرد: در وسایل گرمازای دودکشدار در صورتی که دودکش بدون نقص باشد عمل تهویه دود (ورود اکسیژن لازم و تخلیه گازهای مصرفی) به خوبی از طریق دودکش انجام میشود اما در وسایل گرمازا با شعله رو باز و بدون دودکش این شرایط فراهم نیست بنابراین وسایل اکسیژن لازم برای سوختن را از همان محیط میگیرند.
کاوه آهنگران ادامه داد: در این حالت گازهای مصرفی حاصل از سوختن را به همان محیط بر میگرداند و متاسفانه با توجه به سرمای هوا شهروندان راههای تهویه هواکش پنجرهها و دریچههای کولر و درها را میبندند در نتیجه عمل تهویه هوا به درستی انجام نمی شود و در اثر سوختن ناقص و وجود گازهای مضر بخصوص گاز مونوکسیدکربن(CO) در محیط برای افراد مسمومیت رخ میدهد.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم تصور میکنند که پدیده گاز گرفتگی و ایجاد گاز CO تنها در اثر سوختن ناقص زغال چوب اتفاق میافتد و برای همین بسیاری این گاز کشنده را "گاز کُرسی" و یا زغال مینامند در صورتی که این گاز در اثر سوختن ناقص هر ماده سوختنی تولید میشود.
از علائم مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن میتوان به سفتی عضلات، سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و درد شکم، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگی مردمکها اشاره کرد.
۲۴ ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی با ۶۰۰ نیروی عملیاتی و ۹۰ نیروی ستادی در سطح مناطق پانزدهگانه شهر اصفهان فعالیت دارند.
نظر شما