به گزارش ایرنا، مجتبی صدیقی روز چهارشنبه در همایش ملی تازه های ورزش و سلامت به شکل وبینار در دانشگاه ایلام با تاکید بر اولویت توسعه ورزش دانشگاهی نزد مسوولان وزارت علوم، تلاش جدی دانشگاه ها در حوزه های ورزش قهرمانی، همگانی و حضور پررنگ در رویدادهای بین المللی را خواستار شد.
وی افزود: اتمام طرح های نیمه تمام و مشارکت گسترده تر دانشگاه ها در این خصوص از جمله برنامه های پیش رو در جهت توسعه ورزش در دانشگاه هاست.
معاون وزیر علوم یادآور شد: فعالیت های دولت تدبیر و امید در حوزه ورزش دانشگاهی مناسب بوده و با توجه به برگزاری هر ۲ سال یکبار رقابت های ملی در سطح کشور و حضور در عرصه های جهانی و بین المللی با همکاری تربیت بدنی توفیقات خوبی داشته ایم.
صدیقی با بیان اینکه تاکنون طرح های ورزشی بزرگ و زودبازدهی اجرا شده اند، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۴۳ پروژه ورزشی افتتاح شده است و تا دهه فجر امسال پروژه های قابل توجه دیگری نیز افتتاح می شوند.
وی افزود: با توجه به نیاز دانشجویان به فضای ورزشی و نیازهای فیزیکی آنان بیش از ۸۰ مرکز مشاوره ورزشی راه اندازی شده که به دانشجویان خدمات مشاوره ورزشی ارائه دهند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: با شیوع کرونا نیز حوزه تربیت بدنی دانشگاه ها تعطیل نشدند و با وجود توقف فعالیت های ورزشی به روش های نو به ارائه ورزش های برخط پرداختند.
صدیقی تصریح کرد: با توجه به شرایط حاکم و شیوع کرونا و مشکلاتی که دانشجویان بدلیل عدم حضور در دانشگاه دارند نیازمند برنامه های متنوع ورزشی برای کاهش آثار روحی، روانی این بیماری هستیم.
وی افزود: ایلام در گذشته بخصوص بعد از پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی از جایگاه خاصی برخوردار بوده و باید برای رشد ورزش در این استان نهایت تلاش و همکاری صورت گیرد بخصوص با توجه به موقعیت جغرافیایی ایلام ظرفیت برگزاری رویدادهای ورزشی، اردوها و مسابقات در آن وجود دارد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در حوزه پروژه های ورزشی دانشگاه ایلام نیز قدم های خوبی برداشته شده و تا دهه فجر شاهد افتتاح پروژه های ورزشی در این دانشگاه خواهیم بود.
جامعه سالم در گرو نیروی انسانی سالم است
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان نیز در این همایش گفت: امروز ورزش یک جایگاه راهبردی در پیشبرد اهداف و برنامههای کشور دارد و اگر به دنبال رشد و تعالی در ابعاد اقتصادی و فناوری هستیم، بدون وجود نیروی انسانی سالم یا به عبارتی مردم سالم و با انگیزه میسر نیست و از این جهت هر چه در توسعه ورزش عمومی یا همگانی تلاش شود سرمایه گذاری برای داشتن جامعه و مردمی سالم است.
عبدالحمید احمدی اظهار داشت: تعامل و همکاری موثری بین ورزش و جوانان و دانشگاه وجود دارد و می تواند آثار ارزشمندی برای توسعه، تعالی و پیشرفت ورزش استان داشته باشد.
وی افزود: تلاش خوبی در وزارت ورزش، فدراسیون های ورزشی، هیاتها، آموزش و پرورش و دیگر ارگانهای مربوطه صورت گرفت تا بتوانیم شرایط مشارکت هرچه گستردهتر مردم را برای روی آوردن به ورزش همگانی فراهم کنیم.
احمدی یادآور شد: توسعه، مشارکت، آگاه سازی و ایجاد دانش بین مردم به تنهایی از عهده دستگاه های متولی بر نمی آید بلکه رسانه ها باید این مسوولیت را بر عهده گرفته و بیشتر به ورزش همگانی بپردازند.
وی اظهار داشت: تنها ۱۰ درصد ظرفیت رسانه ها به ورزش همگانی و ۹۰ درصد به ورزش قهرمانی و حرفه ای می پردازند و نوعی عدم توازن در نگاه رسانه ای به ورزش در ابعاد همگانی وجود دارد.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: ۵۶ درصد مردم ایلام دچار کم تحرکی هستند که گویای کم کاری ما در زمینه آگاهی بخشی است و مهمترین نقش رسانه ها در این زمینه فرهنگ سازی است.
رییس دانشگاه ایلام نیز گفت: این کنفرانس با همکاری مشترک دانشگاه ایلام و اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام در راستای تحقق اهداف مهمی شامل: ارائه آخرین یافته های علمی- پژوهشی و همچنین تبادل نظر در موضوعات تحقیقی به منظور افزایش توان علمی و تحلیلی جامعه تربیت بدنی و علوم ورزشی بمدت ۲ روز با سخنرانی اساتید برگزار می شود.
محمد علی اکبری افزود: در این کنفرانس هفت فدراسیون کشتی، همگانی، پزشکی ورزشی، جودو، جانبازان و معلولین، کبدی و هاکی مشارکت فعال دارند.
وی یادآور شد: دانشگاه ایلام با گذشت ۳۴ سال از فعالیت علمی به مثابه نماد و گرانیگاه علمی و فرهنگی استان با اتکا به سرمایه های بی بدیل معنوی، انسانی، علمی و پژوهشی مختلف مفتخر است که دین خود را نسبت به جامعه ادا و مسوولیت اجتماعی اش در قبال جامعه و نهادینه کردن مبانی علمی اهتمام ورزیده و به تعامل سازنده علم و عمل جامعه عمل بپوشاند.
رییس دانشگاه ایلام گفت: فعالیت های ارزنده و پرثمر مدیریت تربیت بدنی دانشگاه و کسب مقام ها و مدال های رنگارنگ در سطح استان، منطقه و کشور افتخارآمیز بوده و این موضوع بدون اهتمام جدی معاونت پژوهشی در تامین زیرساختها و توانمندیهای لازم برای برگزاری این همایش به صورت برخط امکان پذیر نبوده است.
علی اکبری اظهار داست: همچنین در کنار همکاریهای بین بخشی، مدیریت عالی استان و حمایتهای مثال زدنی استاندار از برگزاری چنین رویدادهایی به همگرایی پ برای برگزاری این کنفرانس انجامید.
علی اکبری تصریح کرد: مشارکت محققین، صاحبنظران و نویسندگان با ارسال ۱۷۰ اثر ارزشمند به غنای علمی این رویداد افزودهاند و حامیان همایش از جمله فدراسیونهای ورزش های همگانی، کشتی، جودو کبدی، ورزش جانبازان و معلولین، هاکی و فدراسیون پزشکی ورزشی جمهوری اسلامی با حمایت فراگیرشان در اجرای همایش و اجرای کارگاه های متعدد فاصله بین علم و اجرا را به حداقل رسانده و شایسته بهترین قدرشناسی هستند.
وی ادامه داد: حامیان رسانه ای این همایش همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، کنفرانس یاب ایران، کنفرانس آلرت، علم نت و سمپوزیا با اطلاع رسانی مستمر امکان مشارکت صاحبنظران در اقصا نقاط کشور را فراهم کردهاند.
مدیرکل ورزش و جوانان ایلام نیز در این نشست گفت: به دانشگاه، اساتید و دانشجویان به عنوان یک مزیت رقابتی برتر نگاه می کنیم و دانشگاه دایرة المعارف و گره گشای راه حل هایی است که از درون تحقیقات دانشگاهی بیرون می آید و بهترین، کم هزینه ترین و معتبرترین روش اجرایی برای سازمان ها و افراد است.
مظفر علی شائی اظهار داشت: رشد کشورهای توسعه یافته در زیرساختهای ورزشی، مدال ها، ورزش همگانی و جمعیت فعال ناشی از توجه به دانش و علوم ورزشی است که اثرات آن را در زندگی فردی و اجتماعی ملاحظه می کنیم.
وی افزود: اداره کل ورزش و جوانان با اعتماد به این منابع و مبانی نظری که دانشگاه میتواند میانبر ترین مسیر را جهت توسعه و رشد ورزش استان ترسیم کند، تبعیت می کند.
علی شائی یادآور شد: این کنفرانس با حضور بهترین اساتید علمی و مدیران اجرایی در سطح وزارتی و فدراسیون ها برگزار می شود و شاخص ترین اقدام آن تحقیق و پژوهش موضوعات و مسائل ورزش استان توسط محققین سطح کشور است و می توان از نتایج علمی و پژوهشی در راستای اعتلای ورزش و سلامت بهره گرفت.
کنفرانس ملی تازه های ورزشی و سلامت بمدت ۲ روز در دانشگاه ایلام با حضور مسوولان، اساتید و پژوهشگران در دانشگاه ایلام بصورت وبینار برگزار می شود.
نظر شما