به گزارش خبرنگار ایرنا، سیما سادات لاری روز چهارشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۹ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۰ هزار و ۲۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و ۷۴۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۷۲ هزار و ۶۲۰ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۷۶۵ هزار و ۶۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵۷۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۴۰۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به لزوم رعایت اصول بهداشتی در نانوایی ها گفت: نانوایی ها یکی از مراکز پرتردد مردم است به همین علت رعایت اصول پیشگیرانه در این اماکن بسیار ضروری است. توصیه اکید وزارت بهداشت به مردم این است. افرادی برای خرید نان مراجعه کنند که به بیماری زمینه ای مثل سرطان، دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی و تنفسی مبتلا نباشند به طور جدی از رفتن سالمندان به نانوایی ها ممانعت کنید.
وی ادامه داد: در صورتی که علایم سرماخوردگی دارید از رفتن به نانوایی خودداری کنید و اگر پرسنل شاغل در نانوایی علایم سرماخوردگی دارند به آنها تذکر دهید. هنگام خرید نان حتما از ماسک استفاده کنید و حداقل فاصله یک متری را در صف نانوایی رعایت کنید.
لاری گفت: قبل از برداشتن نان دستهای خود را ضدعفونی و برای خرید نان از سفره یا پارچه استفاده کنید. از برخورد سفره و پارچه با پیشخوان نانوایی خودداری کنید همچنین از چاقو و برس های موجود در نانوایی که به صورت مشترک استفاده می شود، استفاده نکنید و نان را به صورت داغ در سفره یا پارچه قرار دهید.
وی افزود: هرگز برای خرید نان پول نقد ندهید. از کارتخوان برای پرداخت وجه نان استفاده کنید و خودتان برای پرداخت اقدام کنید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: هنگام رسیدن به خانه قبل از بسته بندی نان ابتدا دستهای خود را به مدت ۲۰ثانیه با آب و صابون شستن دهید یا با الکل ضدعفونی کنید، از برخورد نان با بخش خارجی سفره یا پارچه جلوگیری کنید و پس از خروج نان از آن، سفره یا پارچه را بشویید. همچنین به یاد داشته باشید تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان به ویروس کرونا این است که قبل از مصرف آن را گرم کنید.
به گزارش ایرنا، تعداد جان باختگان روز گذشته کرونا در ایران ۳۲۳ نفر بود. ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۶۸ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دادهاند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.
محدودیتهای جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا میشود.
با رنگ برخی شهرها از جمله تهران که بر اساس اعلام وزارت بهداشت از ۱۵ آذر از قرمز به وضعیت نارنجی تغییر وضعیت داده است، میزان محدودیت ها در شهرهایی که مانند تهران از وضعیت قرمز به نارنجی رسیده اند، کاهش یافته، برخی مشاغل مانند پاساژها، فروشگاههای بزرگ، فروشگاههای لباس، اسباب بازی، مراکز خرید و فروش خودرو و املاک، قنادی ها و بستنی فروشی ها بازگشایی می شوند اما تردد بین شهری با خودروهای پلاک غیر بومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت ۲۱ تا چهار صبح از این پس نه تنها در شهرهای قرمز بلکه در شهرهای نارنجی هم ممنوع است. علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا گفته است: وضعیت نارنجی در تهران شکننده است.
نظر شما