۲۰ آذر ۱۳۹۹، ۸:۳۱
کد خبرنگار: 1822
کد خبر: 84141655
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سالانه چهارهزار پرونده مشاغل سخت و زیان آور در کرمان بررسی می‌شود

کرمان - ایرنا - مدیر روابط کار اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان گفت: سالانه در این حوزه به طور میانگین چهار هزار پرونده مشاغل سخت و زیان‌آور بمنظور سرعت بخشی به روند بررسی مشکلات آنان و رفع موانع موجود در استان بررسی می‌شود.

مریم آبشاهی شامگاه چهارشنبه در گفت ‌و گو با خبرنگار ایرنا افزود:  از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۲۴ نشست برای رسیدگی به یکهزار و ۴۸۰ فرم مشاغل سخت و زیان آور استان برگزار شده که یکهزار و ۸۰ فرم آن تایید شده است .

به گفته آبشاهی مشاغل سخت و زیان آور، کارهایی است که در آن ها عوامل فیزیکی، شیمیایی ، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت های طبیعی (جسمی و روانی) در وی ایجاد می‌شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده  است که می‌توان با به کار گیری تمهیدات فنی ، مهندسی ، بهداشتی و ایمنی این صفت  سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف کرد. 

وی با اشاره به اینکه مشاغل سخت و زیان آور به ۲ گروه الف و ب تقسیم بندی می شوند تصریح کرد:  گروه 'الف' مشاغلی هستند که صفت سخت و زیان آوری با ماهیت شغل وابستگی دارد اما می توان با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر مناسب توسط کارفرما سختی و زیان آوری آن ها را حذف کرد. 

مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با بیان اینکه گروه' ب 'مشاغلی که ماهیتاً سخت وز یان آور بوده و با به کارگیری تمهیدات بهداشتی ، ایمنی و تدابیر فنی توسط کارفرما، صفت سخت و زیان آوری آن ها کاهش یافته ولی همچنان  سخت و زیان آور هستد تصریح کرد: معادن جزو مشاغل سخت و زیان آور گروه 'ب' هستند.

آبشاهی با اشاره به شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور گفت:  قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، داشتن حداقل۲۰سال متوالی و یا ۲۵سال متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور که در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را نیز به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده باشند بدون شرط سنی می توانند درخواست خود را به ادارات کار و امور اجتماعی استان ها جهت طرح در کمیته های استانی ارائه کند. 

وی با اشاره به نحوه  تعیین سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل تصریح کرد: کارگر و کارفرما درخواست می دهند و بعد از  آن تعیین سخت و زیان آور بودن شغل یا مشاغل بر اساس بررسی سوابق و شرایط محیط کار و توسط کمیته کارشناسان بررسی و در کمیته استانی تصمیم گیری می‌شود و نتایج کمیته بدوی استانی به طرفین ابلاغ می شود و در صورت اعتراض هر کدام از طرفین پرونده به کمیته تجدیدنظر استانی ارجاع و مجدد بررسی می‌شود و تا ۱۵ روز وقت دارند که در این کمیته شرکت کنند.

آبشاهی نحوه بررسی به  که کارگر و کارفرما درخواست می دهند و از روی بررسی سوابق و شرایط محیط کار و عوامل زیان آور بررسی می‌شود و در کمیته استانی تصمیم گیری می‌شود.

وی با اشاره به شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور گفت: افراد در صورتی می‌توانند تقاضای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور دهند که ۲۰ متوالی یا ۲۵ سال به صورت متناوب کار کرده باشد و حق‌بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کرده باشد و به ازای هر سال سابقه یک و نیم سال محاسبه می‌شود و قانونگذار ضریب را برای همه یکسان تعریف کرده است و برای بانوان با ۱۴ سال سابقه بیمه و ۴۲ سال سن می‌تواند در کمیته مشاغل سخت و زیان آور بررسی شود. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha