۲۰ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۱۶
کد خبرنگار: 807
کد خبر: 84142062
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

خط آهن امید به افغانستان رسید

۲۰ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۱۶
کد خبر: 84142062
فریبا مدنی گیوی
خط آهن امید به افغانستان رسید

تهران- ایرنا- سرانجام پس از سالها تلاش و انتظار برای دستیابی به یک راه ایمن و به صرفه جهت تجارت و جابجایی مسافر میان ایران و افغانستان، خط آهن خواف-هرات امروز (پنجشنبه) افتتاح شد و موجبات امیدواری مردم رنج کشیده افغانستان برای دستیابی به توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی و نزدیکی دو ملت را فراهم کرد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، با بهره برداری خط آهن خواف-هرات که امروز توسط روسای جمهوری ایران و افغانستان به صورت مجازی و رسمی آغاز بکار کرد، افغانستان یک گام دیگر به اتصال به کشورهای منطقه و ورود به همکاری های منطقه ای در عرصه حمل و نقل ریلی نزدیک شد.

این پروژه که اهمیت فراوانی برای کشور دوست و همسایه دارد، موجب شد شهروندان و بخش خصوصی از روزهای قبل با نصب پوستر و بنر در مرکز شهر هرات، به استقبال افتتاح راه‌آهن خواف-هرات بروند.

صبح پنجشنبه -بیستم آذرماه- در سی و ششمین برنامه افتتاح جهش تولید، راه آهن خواف – هرات تا ایستگاه روزنک به طول ۱۴۰ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۴۳۰ میلیارد تومان که ارزش روز آن ۱۸۰۰ میلیارد تومان است به طور رسمی با دستور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و محمد اشرف غنی روسای جمهوری ایران و افغانستان به بهره برداری رسید.

روحانی در آیین بهره برداری از راه آهن خواف – هرات، خطاب به رییس جمهوری و مردم افغانستان، گفت:  امروز روز سلام، روز رحمت، روز گشایش برای دو ملت بزرگ افغانستان و ایران است. دو ملتی که از یک ریشه، از یک تاریخ، از یک فرهنگ و از یک منطقه در طول تاریخ برادری و همسایگی خود را به عنوان بهترین یاران یکدیگر حفظ کردند.

وی افزود: امروز به عنوان یکی از روزهای تاریخی در روابط دو ملت بزرگ ایران و افغانستان است. روابط ما همیشه از طریق دلها و اندیشه‌ها و فرهنگها،‌رفتارها و تلاش‌ها بوده است. امروز ریل راه آهن این پیوند را مستحکم‌تر می‌کند. 

رییس جمهوری یادآور شد: روزی توام با شادمانی برای دو ملت افغانستان و ایران است که به سهم خودم جناب آقای رییس جمهور [غنی] بسیار خوشحالم که گرچه نشد به دلیل شرایط بهداشتی و کرونایی در کنار همدیگر با حضور فیزیکی این افتتاح را انجام دهیم اما از طریق فضای مجازی این افتتاح بزرگ را با فرمان دو رییس جمهوری شاهد خواهیم بود. به عنوان یک روز تاریخی برای ما فراموش نشدنی است.

همچنین محمداشرف غنی در سخنان مراسم افتتاحیه این خط آهن گفت: خوشحالم که امروز شاهد بهره برداری پروژه تاریخی و حیاتی راه آهن هرات خواف هستیم.

وی افزود: افتتاح این مسیر مهم نتیجه تلاش های خستگی ناپذیر هر دو کشور در بخش اتصال منطقه ای و رسیدن به رفاه اقتصادی آینده است.

اشرف غنی گفت: تکمیل پروژه هرات- خواف با وجود محدویت های کرونایی نشانه بارز اراده ملی هر دو کشور و محصول زحمات مسئولان دو کشور بود.

وی اضافه کرد که افتتاح این پروژه تاریخی در راستای احیا توسعه و جهش اقتصادی در هر دو کشور است و آن را به فال نیک گرفته و از آن استقبال می کنیم.

عملیات احداث راه آهن خواف – هرات بطول  ۲۲۵ کیلومتر شامل چهار قطعه است که قطعات ۱ و ۲ واقع در ایران بطول ۷۸ کیلومتر - از خواف تا مرز شمتیغ در استان خراسان رضوی - قطعه سوم نیز از شمتیغ تا ایستگاه روزنک در کشور افغانستان بطول ۶۲ کیلومتر به همراه ساختمان ایستگاه روزنک به هزینه ایران و با هدف کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شده است.

همچنین وزیر امور خارجه روز گذشته با بیان اینکه خط آهن خواف - هرات به عنوان دروازه‌ای برای افزایش تجارت و تبادلات مردم با مردم، به ثبات و توسعه منطقه نیز کمک خواهد کرد، تاکید کرد: پل ساختن از مرزها یک اولویت است. 

محمدجواد ظریف در آستانه افتتاح خط آهن خواف - هرات در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «اهمیت خط آهن خواف - هرات به ایران و افغانستان محدود نیست و برای منطقه هم حائز اهمیت است.این خط آهن به عنوان دروازه‌ای برای افزایش تجارت و تبادلات مردم با مردم، به ثبات و توسعه منطقه نیز کمک خواهد کرد.پل ساختن از مرزها یک اولویت است.» 

در همین راستا سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در خصوص افتتاح این خط آهن در توییتر نوشت: روابط ایران و افغانستان هر روز بیش از پیش نمونه عالی حسن همسایگی در این منطقه است. با گام بزرگ امروز (راه اهن خواف-هرات) با افتخار در کنار مردم و دولت دوست و برادر افغانستان در مسیر ثبات و توسعه این کشور ایستاده ایم.

خط آهن خواف-هرات شاهرگ ترانزیتی و تجاری دو ملت دوست و برادر و احیای راه تاریخی ابریشم است. از اهداف ساخت و راه اندازی این مسیر ریلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-توسعه و تقویت روابط اقتصادی اجتماعی و فرهنگی دو کشور با تسهیل صادرات و واردات کالا و مسافر بین دو کشور

-شکوفایی فعالیت های عمرانی و اقتصادی شمال غرب افغانستان

-دسترسی مناسب خط ریلی افغانستان به خطوط ریلی بین المللی اعم از آب های آزاد جنوب منطقه قفقاز، کشورهای ترکیه، عراق و قاره اروپا

خط آهن خواف-هرات همچنین مزایای فراوانی برای هر دو کشور خصوصا افغانستان در پی دارد که از جمله می توان این موارد را نام برد:

-کاهش مصرف سوخت در مقایسه با حمل جاده ای

-کاهش هزینه نسبی حمل و نقل و رفع انحصار حمل کالا از طریق جاده ای

-پوشش خدماتی ترانسپورت ریلی برای حدود ۱.۵ میلیون نفر

-امکان توسعه کریدور ریلی از هرات به مزار شریف در شمال افغانستان و توسعه اینده آن

این قطار حرکت چرخ تجارت دو همسایه دیرین را سرعت خواهد بخشید و خواف و هرات در کنار هم روح تازه ای به رونق اقتصادی منطقه خواهند دمید.

اکنون بزرگترین شهرک صنعتی افغانستان که همچون این کشور محصور در خشکی بود با این خط آهن می تواند به رونقی روزافزون برسد. مسیر ۲۲۰ کیلومتری که اینک حرکت در ۱۲۰ کیلومتر آن جریان یافته خواف را به روزنک در ۸۵ کیلومتری هرات متصل کرده و افغانستان را به آب های آزاد جنوب ایران از یک سو و کشورهای ترکیه و عراق و اروپا خواهد رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha