فرید براتی روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا که در حاشیه بازدید از مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد نور امید قزوین انجام شد، به برنامه های پیشگیری از اعتیاد بهزیستی برای جامعه هدف اشاره کرد و از مهدکودک ها به عنوان یکی از مکان های اجرای این برنامه ها نام برد و گفت: در این مکان ها توجه به شکل گیری شخصیت کودکان، آموزش به اولیا و مربیان برای نحوه برخورد مناسب با فرزندان به منظور پیشگیری از مصرف مواد ارایه می شود که امیدواریم اثر مثبتی در روند تربیتی فرزندان داشته باشد.
براتی با اشاره به دیگر اقدامات سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری از اعتیاد افزود: در ۵۰۰ محله حاشیه شهرها نیز طرحی به نام "پازک" اجرا می شود که هدف آن مقابله با اعتیاد زنان و کودکان است.
وی با بیان اینکه طرح "کیان" نیز در دستگاه های دولتی برای پیشگیری از اعتیاد انجام می شود، اضافه کرد: سامانه خط ملی اعتیاد خدمت دیگری است که مخاطبان می توانند با آن تماس گرفته و خدمات مشاوره ای را در زمینه مقابله با اعتیاد دریافت کنند.
این مسوول اظهار داشت: در حوزه درمان در سازمان بهزیستی در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ مرکز سرپایی، یک هزار و ۲۸۰ مرکز اقامتی وجود دارد و در مراکز ماده ۱۶ نیز ۲۸ هزار نفر سالانه خدمت دریافت می کنند.
براتی با اشاره به فعالیت های بازتوانی نیز گفت: ۲۵ مرکز توانمندسازی برای معتادان بهبود یافته راه اندازی شده است که مکانی برای زندگی ندارند و علاوه بر اسکان خدمات آموزشی هم دریافت می کنند.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی اظهار داشت: "مدیریت مورد" طرح دیگری است که در سازمان انجام می شود و هدف از آن پیگیری تیم مددکاری از شرایط شغلی، محل زندگی و خانواده های معتادان درمان شده است.
این مسوول اضافه کرد: مراکز "موبایل ون" خدمت دیگری است که به وسیله آن یک دستگاه اتومبیل ون در محل تجمع معتادان حضور یافته و خدمات بهداشتی و پزشکی ارایه می دهد.
وی همچنین یادآور شد: در سازمان بهزیستی از ۱۵ ماه پیش طرحی به نام مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد در حال اجراست که در آن خدمات درمان و پس از درمان در زمینه حمایت های اجتماعی، آموزشی و شغلی به افراد دارای اعتیاد به مواد مخدر ارایه می شود.
این مسوول افزود: در سال گذشته چند استان به صورت پایلوت این طرح را آغاز کرده اند و قرار است این مراکز تا پایان این ماه به صورت متمرکز در تمامی استان ها راه اندازی شوند.
وی یادآور شد: یک هزار و ۲۸۰ مرکز اقامتی معتادان در کشور وجود دارد که در این مراکز خدمات مختلف درمانی، بهداشتی و آموزشی ارایه می شود.
مدیرکل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی اظهار داشت: متاسفانه ویروس کرونا در روند خدمات گذاری، مصرف مواد و تغییر الگوی مواد اثرگذار بوده که امیدواریم با ریشه کن کردن این ویروس مشکلات کاهش یافته و بتوانیم به شکل مطلوب تری در این زمینه خدمت رسانی کنیم.
نظر شما