عهدنامه مالک اشتر راهنمای کاملی برای تامین حقوق شهروندی است

تهران- ایرنا- مدیر مرکز مردم نهاد امت واحده گفت: عهدنامه امیرمومنان (ع) به مالک اشتر راهنمای جامع و کامل برای تامین حقوق شهروندی در دوره های مختلف تاریخ است.

به گزارش روز پنجشنبه گروه فرهنگی ایرنا از بنیاد بین المللی عاشورا،  سید فادی السید در وبینار مفهوم حقوق شهروندی از دیدگاه دین و حاکمیت به مناسبت سالگرد استقلال لبنان ضمن قرائت فرازهایی از عهدنامه امیرمومنان علی (ع) به مالک اشتر تاکید کرد: این منشور الهی که دارای مضامین انسانی و اخلاقی و مدیریتی است می‌تواند نقشه راه برای زمامداران کشورها و حکام برای اداره کشور و تامین حقوق شهروندی در جوامع انسانی باشد.

 مدیر مرکز امت واحده بر ضرورت دفاع از حقوق شهروندی و میهن تاکید کرده و از نقش دلاورانه و فداکاری مجاهدین مقاومت در لبنان و فلسطین و عراق و یمن و سوریه که با شهادت طلبی خود از ارزش‌های اسلامی و مقدسات دفاع کردند تمجید نمود.

آیت الله محمدحسن اختری مدیرعامل بنیاد بین المللی عاشورا گفت: شریعت مقدس اسلام، عقلانی و جهان شمول است و برای رستگاری بشریت توسط خالق جهان از طریق وحی نازل شده است تا جوامع انسانی با به کارگیری احکام و دستورات الهی در دو جهان رستگار شوند و زمامداران و رهبران را ملزم به اجرای این احکام و تعالیم الهی نموده تا حقوق ‌شرعی و قانونی و انسانی ‌شهروندان در پرتو این تعالیم تامین گردد.

وی بر قداست دفاع از ارزش‌های دینی از جمله عشق به میهن که برخاسته از عشق به خدا است، اشاره کرد و گفت: این دو ارزش با یکدیگر پیوند خورده اند زیرا حب الوطن من الإیمان است.

آیت الله اختری بر ابعاد عمیق و پر معنی انسانی و اخلاقی و اجتماعی و سیاسی عهدنامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر اشاره و خاطر نشان کرد: ‌این تعالیم ارزشمند از کلام وحی و معارف اسلامی است که با مفهوم وطن دوستی و حقوق بشر و حقوق شهروندی تطابق دارد.

رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) از حکام و زمامداران و مسئولان دولتی و حقوقی خواست که با به کارگیری این تعالیم نسبت به ارتقای آگاهی انسان تلاش کنند.

اختری همچنین گفت: یکی از مبانی اسلامی دفاع از حق مظلوم و ستمدیده است خصوصا ملت فلسطین است که دشمن علاوه بر پایمال کردن کرامت انسانی، کشور و میهن آنان را اشغال کرده و از منطق شرع و قوانین حقوقی بین المللی باید حقوق تضییع شده آنان بازگردانده شود.

مرکز مطالعاتی و راهبردی امت واحده با همکاری بنیاد بین المللی عاشورا وبینار مجازی تحت عنوان مفهوم حقوق شهروندی از دیدگاه دین و حاکمیت به مناسبت سالگرد استقلال لبنان از یوغ استعمار فرانسه برگزار نمود.

در این میزگرد تعدادی از علماء و اندیشمندان دینی و سیاسی و حقوقی پیرامون‌ مفهوم و حقوق شهروندی و موانع و چالش های فرا روی آن را مورد بحث و تبادل نظر قرار داده و مفاهیم حقوقی و سیاسی و فلسفی را از دیدگاه دین و حاکمیت و اثرات آن بر زندگی افراد و جامعه و میهن بیان داشتند.

دکتر علی مطر پژوهشگر روابط و حقوق بین الملل بر سه محور اساسی در خصوص حقوق شهروندی بر اساس قوانین بین‌المللی پرداخته و با مقایسه تهاجم وحشیانه گروه های تروریستی داعش علیه مردم سوریه و تضییع حقوق شهروندی آنان با مطالبات مردم لبنان از حاکمیت تاکید نمود که حقوق شهروندی باید بطور مسالمت آمیز و از راه گفتمان میان مردم و حاکمیت صورت پذیرد.

دکتر طارق عبود پژوهشگر و نویسنده موانع و مشکلات فرا روی مفهوم شهروندی را برشمرده و نحوه تحقق آن را بدور از فرقه گرایی و تبغیض مذهبی بیان نمود.

دکتر سید محمد الحسینی متخصص روان شناسی و داستان سرا در سخنان خود در باره مفهوم شهروندی و استقلال خواهی و حقوق متقابل مردم و حاکمیت سخن گفت.

دکتر حسان الزین پژوهشگر یکی دیگر از سخنرانان این جلسه بود و در باره مفهوم شهروندی از دیدگاه امام زین العابدین (ع) مطالبی بیان داشته و مفاهیم جامعه شناسی و مبانی حقوقی امروز مقایسه کرد.

پروفسور محمد شقیر متخصص فلسفه اسلامی در سخنرانی خود به مفاهیم فلسفی شهروندی پرداخته و بر ضرورت بازنگری در مفهوم و حقوق شهروندی از بعد فلسفی تاکید نمود و خواستار حل مشکلات شهروندان تحت ستم و تبغیض گردید.

شیخ محمد خضر نویسنده اسلامی در باره مفهوم دین و دولت و حقوق شهروندی و نحوه اجرای عدالت و عدم تبغیض نژادی و مذهبی سخنانی ایراد نمود.

اسقف خوری آغاگیوس کفوری عضو مؤسسة ادیان با طرح روابط پیروان ادیان بر اساس حقوق بشر و تعالیم الهی به منظور برقراری زندگی مسالمت آمیز مطالبی ایراد نمود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha