به گزارش ایرنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، وزارت خارجه ترکیه روز جمعه در بیانیهای با مغرضانه و غیرقانونی دانستن مواضع اتحادیه اروپا در اجلاس اخیر خود، گفت: این موضع مغرضانه و غیرقانونی که در پایان اجلاس اتحادیه اروپا در ۱۰ دسامبر اتخاذ شد برای ما پذیرفتنی نیست.
وزارت امور خارجه ترکیه از اتحادیه اروپا خواست که در درگیریهای جاری در شرق مدیترانه نقش «واسطهای صادق» را بازی کند و نگاه سازنده، استراتژی و عقلانی داشته باشد.
این وزارتخانه با بیان اینکه برگزاری یک کنفرانس با حضور همه کشورهای شرق مدیترانه به منظور ارائه پیشنهادها فرصتی برای پرداختن به مسائل دریایی منطقه است، افزود: آنکارا آماده مذاکره با یونان بدون پیش شرط است.
رهبران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه توافق کردند که لیست تحریمهای یک جانبه علیه ترکیه به دلیل اختلاف با یونان و قبرس بر سر اکتشاف انرژی را زیادتر کنند و تا ماه مارس اقدامات سختتری را علیه ترکیه انجام دهند.
خاطرنشان میشود که آتن مدعی است که آبهای شرق مدیترانه که ترکیه در حال اکتشاف در آن است متعلق به فلات یونان و قبرس میباشد.
بی احترامی به عضو ناتو
از سوی دیگر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه روز جمعه در واکنش به اعمال تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورش در صفحه شخصیاش در توئیتر نوشت: رویکرد آمریکا برای اعمال تحریمها علیه ترکیه بیانگر عدم احترام به یک متحد در ناتو است.
به گزارش اسپوتنیک، رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه واشنگتن قصد دارد کشورش را به دلیل خرید سامانههای موشکی S-۴۰۰ روسیه تحریم کند، افزود: استفاده آمریکا از "کاتسا" ( قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم) علیه ترکیه عدم احترام به یک شریک بسیار مهم در ناتو است.
رئیس جمهور ترکیه افزود: ما پس از تحویل قدرت، روندهای جدید بهتر در آمریکا خواهیم دید و برای انجام این امور منتظر میمانیم.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه به نقل از منابع خود از جمله دو مقام آمریکایی نوشت که آمریکا آماده است ترکیه را به دلیل دستیابی به سیستمهای دفاع هوایی اس ۴۰۰ روسیه تحریم کند.
به گفته منابع، اقدامات پیش بینی شده آمریکا که میتواند هر روزی اعلام شود، احتمالاً آنکارا را خشمگین خواهد کرد و روابط آنکارا با واشنگتن در دولت آینده جو بایدن رئیس جمهوری منتخب را به شدت پیچیده خواهد کرد.
این منابع به رویترز گفتند که صنایع دفاعی ترکیه و "اسماعیل دمیر" ریاست این صنایع در راس تحریمهای مورد هدف آمریکا قرار خواهد داشت.
قابل ذکر است که واشنگتن با تهدید به تاخیر انداختن و یا حتی لغو فروش جدیدترین جنگندههای F-۳۵ به ترکیه و همچنین اعمال تحریمها مطابق با قانون "کاتسا" (قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم) خواستار لغو خرید سامانه موشکی "S-۴۰۰" روسی در ازای دریافت سامانههای "پاتریوت" آمریکایی شده بود اما آنکارا با خودداری از دادن هرگونه امتیاز، نسبت به اظهارات آمریکا در این زمینه بیتفاوت بوده است.
نظر شما