غریب‌آبادی بر ضرورت بی‌طرفی آژانس تأکید کرد

لندن- ایرنا- سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین، در واکنش به اظهارات نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران که از تداوم فشارها در هماهنگی با اروپایی‌ها بر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ارتباط با ایران سخن رانده بود، بر لزوم استقلال و بی‌طرفی این سازمان تأکید کرد.

به گزارش ایرنا، کاظم غریب آبادی جمعه شب با انتشار توییتی نوشت: یوکیا آمانو، مدیرکل پیشین آژانس در اظهارات خود در ۳۰ ژانویه ۲۰۱۹ به مناسبت سال نوی مسیحی، گفت: «تلاش ها در راستای مدیریت جزئی و اعمال فشار بر آژانس در فعالیت های راستی آزمایی هسته ای، نتیجه عکس داده و بی نهایت مضر هستند.»

وی با بیان اینکه «اکنون آشکار است که آمانو به چه کشوری اشاره داشت» افزود: آژانس باید مستقل، بی‌طرف و حرفه ای باقی بماند. ما همه باید این فشارها علیه آژانس را که برای منافع کل جامعه بین المللی زیان آور است، رد کنیم.

«الیوت آبرامز» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در مصاحبه با نشریه صهیونیستی ــ آمریکایی «الگمینر» تأکید کرد که دولت آینده آمریکا باید سیاست موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را ادامه دهد و با همکاری متحدان اروپایی واشنگتن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران تحت فشار بگذارند.

وی در پاسخ به این سؤال که توصیه‌اش به دولت بایدن در خصوص ایران چیست، با مطرح کردن این ادعای بی‌اساس که آمریکا اکنون در موضع قدرت قرار دارد و ایران در موضع ضعف قرار گرفته، اظهار کرد: «او باید بداند که ایالات متحده دست بالا را دارد. ایران در طول این سال‌ها با فشارهای شدیدی مواجه بوده و تضعیف شده است. ما در موضع قدرت هستیم و باید در هرگونه مذاکرات احتمالی از این برتری استفاده کنیم.»

او در حالی این اظهارات را مطرح کرد که اتحادیه اروپا خواهان همکاری با رئیس جمهوری منتخب آمریکا برای بازگشت به برجام است.

جوسپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه گذشته با انتشار مقاله‌ای برای نشریه «فارن پالیسی» درخصوص آینده روابط دو سوی آتلانتیک، خواستار همکاری با دولت جدید آمریکا برای اجرای کامل برجام و بازسازی اعتماد از دست رفته بین اعضای این توافق شد.

وی، برجام را نماد موفقیت در دیپلماسی توصیف کرد و افزود که اتحادیه اروپا «سخت تلاش کرد» تا این توافق را حفظ کند و منافع روشنی را در پی داشت.

مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یادآور شد که برجام، تحت فشار زیادی قرار دارد و خروج آمریکا از این توافق مزایای اقتصادی مورد انتظار برای ایران را به میزان قابل توجهی کاهش داد؛ «به همین خاطر ظرفیت‌های این توافق هرگز به طور کامل مورد بهره‌برداری قرار نگرفت».

بورل سپس عنوان کرد: اتحادیه اروپا و ایالات متحده باید راه‌های اجرای کامل برجام را در اولویت قرار داده و بین تمام اعضا اعتماد [از دست رفته] را بازسازی کنند. زمانی این دستاورد حاصل شد باید آماده باشیم تا راه‌هایی را برای پرداختن به نگرانی‌های امنیتی در منطقه پیدا کنیم.

ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز کرد.

بر این اساس، ایران ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸، با صدور بیانیه‌ای آخرین گام کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.

جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است در صورت بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهدات برجامی از سوی دیگر طرف های این توافق بین المللی، گام های برداشته شده در مسیر کاهش تعهدات برجامی از  سوی تهران به سرعت برگشت پذیر خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha