۲۲ آذر ۱۳۹۹، ۱۰:۱۵
کد خبر: 84143498
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بازار تضمینی خون‌آشام در ورامین

۲۲ آذر ۱۳۹۹، ۱۰:۱۵
کد خبر: 84143498
بازار تضمینی خون‌آشام در ورامین

تهران- ایرنا- یک پرورش‌دهنده زالو در روستای هفت‌جوبه از توابع بخش جوادآباد ورامین، فعالیت در این عرصه را حرکتی راهبردی و جدید با بازاری تضمینی برای آن یاد و بر سودآوری آن تاکید می‌کند.

به گزارش ایرنا، زالو، جانوری آبزی از گروه کرم‌ها و از راسته آرواره داران است که بیشتر در اطراف آب‌های شیرین زندگی می‌کند و بیش از ۶۳۰ گونه آن در جهان شناخته شده است.

این جانور از اندامی قابل انقباض و انبساط زیاد برخوردار است که از دیرباز تا کنون از آن در طب سنتی و برای درمان برخی از بیماری‌ها استفاده می‌شد و طی سال‌های اخیر، میزان گرایش مردم به استفاده از این جانور برای درمان بیماری‌ها زیاد شده است تا جایی که علاوه بر تکثیر و پرورش آن در استان‌های مختلف از جمله گلستان، همدان و مازندران، بخشی از نیاز کشور از طریق واردات آن تأمین می‌شود.

زالوها به سه گروه زالوهای آرواره‌دار، زالوهای بدون آرواره و زالوهای کرمی تقسیم می‌شوند.

این خون‌آشام مفید دارای آرواره‌هایی دندان‌دار هستند که با آنها میزبان را گاز گرفته و به وسیله تولید یک نوع آنزیم روده‌ای بنام "هیرودین" از انعقاد خون جلوگیری می کنند و در واقع فرایندی که در مکیدن خون انجام می دهند در طب مدرن و سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

هر چند که تاریخچه استفاده از زالو در طب و درمان بیماران به پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد اما در ۱۵ سال گذشته، میزان استفاده از آن در کشورمان افزایش یافته و این امر باعث شده است تا برخی از افراد در استان‌های مختلف کشور اقدام به پرورش و تکثیر این جانور آبزی کنند.

با توسعه کشاورزی علمی، شهرستان ورامین نیز از پرورش این موجود مفید دور نبوده و هم اکنون در روستای هفت‌جوبه از توابع بخش جوادآباد ورامین، یکی از تولید کنندگان اقدام به پرورش و تکثیر آن می‌کند.

محمد سودی پرورش دهنده زالو به خبرنگار ایرنا گفت: کار پرورش زالو در ورامین از سال ۱۳۹۶ در زمینی به مساحت هزار و ۸۰۰ متر مربع و زیر بنای ۳۵۰ متر مربع آغاز شد و امروز ۱۲ نفر به صورت مستقیم و بیش از ۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این مجموعه مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: این مرکز علاوه بر تکثیر، اقدام به پرورش زالو نیز می کند که در هر دوره ۲ ماهه تکثیر، بیش از ۲۰۰ هزار قطعه زالو تولید می‌شود.

سودی گفت: هر چند که کار پرورش زالو کار دشواری است ولی این مزرعه به امر پرورش نیز مبادرت ورزیده و در هر دوره ۹ ماهه، اقدام به پرورش این جانور آبزی می‌کند.

وی ادامه داد: با وجود تلاشی که در سال‌های اخیر در پرورش و تکثیر زالو در کشور صورت گرفته، تنها ۲۰ درصد از بازار مصرف کشور تأمین شده است و مابقی از سایر کشورها وارد می‌شود.

سودی اضافه کرد: در سال‌های اخیر بسیاری از مردم به سمت طب سنتی روی آورده‌اند که استفاده از زالو درمانی، یکی از مواردی است که میزان مصرف آن را در کشور افزایش داده است.

وی گفت: زالوهای طبی در نژادهای مختلفی در سطح دنیا شناخته شده اند که مهمترین این نوع زالو ها در سه نژاد مطرح "هیرودو مدیسینالیس" (مدیسا)، "هیرودو اورینتالیس" (اورینتال) و "هیرودو وربانا" (وربانا) است.

این پرورش دهنده زالو در شهرستان ورامین یادآوری کرد: نوع اورینتال این جانور مختص ایران و بهترین نوع زالوی موجود در جهان است.

وی ادامه داد: بازار مصرف زالو در کشور بسیار زیاد است و با وجود تولید مداوم این جانور، نمی‌توانیم حتی نیاز استان تهران را تأمین کنیم.

این پرورش دهنده زالو با بیان اینکه بنا داریم تولید زالو را در این روستا توسعه دهیم، افزود: از این رو با همکاری مسوولان دوره‌های آموزشی و آشنایی با زالو و خواص زیاد آن برگزار شده است تا علاقمندان را به پرورش این جانور ترغیب کنیم.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۵ نفر برای پرورش زالو اعلام آمادگی کرده‌اند افزود: این مزرعه آماده است تا ضمن آموزش، نیاز تولید کنندگان جدید را تأمین کند.

سودی ادامه داد: همچنین آماده ایم زالوهای پرورش داده شده را به صورت تضمینی خریداری کنیم چراکه این صنعت انحصاری نیست و همه می‌توانند در آن فعالیت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر یک مزرعه پرورش زالو در شهرستان ورامین فعالیت می‌کند که زمینه افزایش ظرفیت و تعداد واحدهای پرورش دهند در ورامین وجود دارد.

محسن بنائیان اظهار کرد: متقاضیان واحدهای خرد پرورش زالو برای دریافت مجوز می‌توانند به واحد ترویج و واحدهای بزرگ به واحد امور دام مراجعه کنند.

ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha