اسماعیل حسین پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دستگاه که تاکنون نه تنها نمونه داخلی که حتی خارجی مشابه نیز نداشته است، به عنوان اولویت پژوهشی و طرح انحصاری این شرکت با همکاری پارک علم و فناوری خراسان شمالی طراحی و ساخته شده، که با نصب روی شمارشگرهای دیجیتالی و مکانیکی، میزان مصرف مشترکان را، بدون مراجعه به منازل و مشاهده شمارشگر، مشخص می کند.
استان خراسان شمالی دارای ۳۶۷ هزار مشترک برق است که بر اساس آمار شرکت برق ماموران این شرکت باید سالانه ۳.۵ میلیون بار برای قرائت شمارشگرها به در منازل مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه این دستگاه برای نصب بر روی شمارشگرهای مکانیکی و دیجیتالی در ۲ نوع مختلف ساخته شده است، افزود: این دستگاه علاوه بر اعلام کارکرد مشترکان و کمک به پیکسایی، مدیریت انرژی و کاهش هزینه ها، قطعی برق مشترکان را نیز به شرکت اطلاع می دهد.
رییس گروه تحقیقات و مجری انرژیهای تجدیدپذیر شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: پروژه به صورت انحصاری در شرکت توزیع نیروی برق استان ساخته شده است که هر دستگاه آن هشت تا ۹ میلیون ریال هزینه بری دارد و می تواند تا ۲۰ شمارشگر را به ویژه در مجتمع های مسکونی و تجاری پوشش دهد.
حسین پور اظهار داشت: شمارشگرهای مکانیکی نسبت به انواع دیجیتالی مقاوم تر هستند و کمتر نیز خراب می شوند که جایگزینی آنها هزینه زیادی داشت اما هم اینک این قطعه ساخته شده است بر روی هر دو نوع شمارشگر قابل نصب است که قرائت آنها را از راه دور ممکن ساخته است.
وی از دیگر مزایای دستگاه مزبور را تشخیص تلفات موجود در شبکه توزیع، شناسایی و ثبت تاریخ دستکاری شمارشگر، بهبود شبکه وصول مطالبات و کاهش مطالبات معوقه، امکان قطع و وصل برق مشترکان از راه دور، کاهش هزینه های قرائت و قطع و وصل برق مشترکان، حذف قرائت های ناممکن شامل مشترکان درب بسته، افزایش سرعت و دقت در صدور صورتحساب با حذف عامل انسانی و خطاها و امکان دسترسی مشترکان به داده های شمارشگرهای مربوط به خود و اصلاح الگوهای مصرف عنوان کرد.
وی گفت: تاکنون ۸۵۰ دستگاه قرائت از راه دور شمارشگر برق ساخته و بر روی شمارشگرهای دیجیتالی و مکانیکی مراکز تجاری نصب شده است و بر اساس برنامه ریزی در سال آینده نیز پنج تا ۶ هزار دستگاه دیگر بر روی شمارشگرهای برق نصب خواهد شد که اکنون در مرحله عقد قرارداد است.
حسین پور با بیان اینکه دانش فنی این طرح در اختیار شرکت برق خراسان شمالی است، اظهار داشت: این قطعه در سال آینده صنعتی و تجاری سازی خواهد شد و سپس برای نصب در بین تمام شرکت های توزیع نیروی برق کشور توزیع خواهد شد.
شرکت برق خراسان شمالی ۳۶۷ هزار مشترک دارد که از این تعداد ۳۰۸ هزار مشترک معادل ۸۴ درصد مشترکان بخش خانگی، ۴ درصد ادارات و دستگاههای خدمات رسان، یک درصد بخش کشاورزی، کمتر از یک درصد صنعتی و ۱۰ درصد سایر مصارف است.
نظر شما