به گزارش روز شنبه ایرنا، واردکنندگان بذرهای علوفهای با ارسال نامه ای به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کردند: سال گذشته ارز رسمی بخشی از بذر وارداتی (نهاده موثره تولید) پرداخت شد اما به دلیل شرایط کرونایی امکان واردات محصولات به کشور وجود نداشت و در اوایل سالجاری نیز قرار شد وارد کنندگان مابهالتفاوت نرخ ارز رسمی و نیمایی را بپردازند که این موضوع برایشان مشکل ساز شده است که گفته می شود واردات بذر با ارز رسمی و افزایش چند برابری قیمت تمام شده محصول برای کشاورزان و بخش کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد.
همچنین کشاورزان با تبدیل ارز رسمی به نیمایی برای تامین مواد اولیه از جمله بذر، کود و سم با مشکل روبرو شدند؛ محاسبات قیمت این نهادههای تولید با ارز نیمایی در عمل باعث افزایش قیمت بیش از پنج برابری محصولات میشود که صرفه اقتصادی ندارد و می تواند این امر باعث کاهش تولید این نهادهها شود.
به گفته کارشناسان، بذرهای وارداتی دارای قوه نامیه است که در مرور زمان و نامناسب بودن وضعیت نگهداری می تواند در کاهش عملکردش موثر باشد.
آنها ادعا کردند: ارز رسمی بذرهای استراتژیک وارداتی که برای تولید در داخل به کار میروند، حذف شده، اما همچنان به محصول نهایی ذرت، جو و کنجاله سویا وارداتی ارز رسمی تعلق میگیرد.
در نامه نگاری های انجام شده، نهادهای ذیربط خواستار رفع مشکل و ترخیص این نهاده ها قبل از آغاز فصل تولید شده بودند.
نظر شما