قبل از اعلام رسمی شیوع کرونا در سطح ترکیه، از سوی مسوولین ذیربط خصوصا وزارت بهداری این کشور تدابیری اتخاذ و این تدابیر اعلام و بعد از اعلام اولین مورد ابتلاء به کرونا این تدابیر نیز به اجرا گذاشته شد.
قبل از اعلام موارد شیوع ابتلا به کرونا در ترکیه و پس از آن، از سوی احزاب سیاسی و گروههای مخالف ترکیه بطور جدی ادعاهایی در زمینه پنهانکاری در اعلام موارد ابتلاء در ترکیه مطرح می شد، ولی دولت آنکارا تمامی ادعاهای یاد شده را رد می کرد.
با افزایش تعداد موارد ابتلاء و اعلام آنها ادعاهای پنهانکاری نیز بالا گرفت و این وضعیت تا ماهها ادامه داشت. پس از اعلام اولین مورد ابئلاء به کرونا در اواخر ماه مارس تا ماه جولای تدابیر اتخاذی از سوی دولت آنکارا بگونه ای بود که جای سوال در زمینه ادعاهای علیه اعلام مسوولین ترکیه را در اذهان برمی انگیخت، ولی بعد از ماه جولای و پایان دادن دولت آنکارا به تدابیر اتخاذی و نیز ورود مجدد گردشگران خارجی به ترکیه سوالاتی در اذهان در زمینه صحت و سقم آمارهای اعلامی دولت آنکارا مطرح گردید.
پس از اعلام اولین مورد ابتلاء به کرونا در ترکیه، همه روزه آمار بیماران مبتلایی، تعداد بهبود یافتگان و افرادی که تست کرونا داده اند از سوی وزیر بهداری ترکیه اعلام می شد.
با پایان ماههای تابستان و سردشدن نسبی هوا آمار رسمی اعلامی مبتلایان نیز به تدریج در ترکیه افزایش یافت، ولی به رغم این، تدابیر اتخاذی افزایش نیافت. در این دوره همانند تابستان تمامی اماکن عمومی از قبیل غذاخوریها، قهوه خانه ها، رستورانها و حمام ها باز بود و تنها اماکنی که بسته بود، کلوپ های شبانه بودند که مشروب می فروختند، ولی کلوپ هایی که غذا و مشروبات الکلی را بطور همزمان سرو می کردند باز بود.
در ماههای گذشته از سوی شهرداران حزب مخالف جمهوریخواه خلق و در راس آنها شهرداران کلانشهرهای استانبول و آنکارا از دولت آنکارا خواسته شد که آمار دقیق مبتلایان و فوتی های ناشی از کرونا را اعلام کنند و در غیر این صورت این آمار از سوی شهردارانی که در اختیار منسوبین این حزب می باشد، اعلام خواهد شد. به موازات این اتحادیه پزشکان ترکیه نیز که از نهادهای مخالف دولت آنکارا است چندین بار اعلام کرد که آمار مبتلایان به کرونا و متوفیان ناشی از این بیماری بسیار بیش از تعداد اعلامی از سوی دولت آنکارا است.
در تمامی موارد یاد شده دولت آنکارا مخالفین و طرح کنندگان این ادعاها را به فرافکنی متهم می کرد.
نزدیک به دو ماه پیش یک نماینده حزب جمهوریخواه خلق در مجلس ملی ترکیه آماری منتشر کرد که تعداد واقعی مبتلایان به کرونا را در یک بازه زمانی به نقل از آمار کل آزمایشگاههایی که اقدام به گرفتن تست کرونا و اعلام آن به وزارت بهداری ترکیه کرده بودند، نشان می داد. متعاقب انتشار آمار یاد شده که در آن تعداد مبتلایان به کرونا نزدیک به ۲۰ برابر رقم اعلام شده از سوی وزارت بهداری ترکیه بود، وزیر بهداری این کشور بالاجبار اعلام کرد که رقم منتشره از سوی آن وزارتخانه تعداد افرادی است که علایم بیماری را نشان می دهند و در بیمارستان تحت مداوا قرار می گیرند و افرادی که مبتلاء شده اند، ولی علایم بیماری ندارند و در منزل تحت قرنطینه هستند در آمارهایی اعلام شده ملحوظ نمی شوند.
به گفته وزیر بهداری ترکیه، آنکارا آمار کامل مبتلایان به کرونا را به سازمان بهداشت جهانی اعلام می کند، ولی این آمار را در ترکیه منتشر نمی کند. پس از آن بود که شهرداران منتسب به حزب جمهوریخواه خلق و نیز اتحادیه پزشکان ترکیه نیز به تناوب آمار تعداد مبتلایان به کرونا و متوفیان ناشی از این بیماری را در این کشور اعلام کردند.
دریک ماه گذشته و پس از افزایش جدی تعداد مبتلایان به کرونا و پرشدن بیمارستانها و افزایش میزان متوفیان در ترکیه، دولت آنکارا مجددا یک رشته تدابیر جدی جدید از جمله ممنوعیت تردد پس از ساعت ۹ شب تا پنج صبح، ممنوعیت تردد از جمعه شب تا دوشنبه صبح، ممنوعیت بیرون آمدن برای افراد زیر ۲۰ سال و بالای ۶۵ سال و محدودسازی آن به روزانه تنها سه ساعت، تعطیل مجدد اکثر اماکن عمومی و برخی دیگر، تدابیری را به مورد اجرا گذاشت.
به رغم اجرای محدودیت های یاد شده در ترکیه، در تعداد مبتلایان به کرونا و متوفیان ناشی از این بیماری در طول سه هفته اخیر کاهشی در این کشور مشاهده نشده است. در پی انتقادهای گسترده مجدد از دولت آنکارا، فخرالدین کوجا وزیر بهداری ترکیه اعلام کرده که منبعد آمار کامل مبتلایان به کرونا در این کشور را اعلام خواهد کرد و این نیز موجب افزایش یکباره تعداد مبتلایان در جدول اعلامی از سوی دولت آنکارا شد و در حالی که قبل از اعلام این مساله، شمار مبتلایان حددود پنج هزار نفر بود، این رقم به یکباره به ۳۰ هزار نفر افزایش یافت.
منطبق با آخرین آمارهای اعلامی از سوی فخرالدین کوجا در روز گذشته در طول ۲۴ ساعت در این کشور ۲۰۸ هزار و ۸۷۳ تست کرونا گرفته شده و نتیجه تست ۳۲ هزار و ۱۰۶ نفر مثبت بود. در روز گذشته تعداد متوفیان ناشی از کرونا در ترکیه ۲۲۶ نفر بود و تعداد بیماران کرونایی که حال آنان وخیم است، پنج هزار و ۹۵۲ نفر اعلام شده و تاکنون ۴۵۸ هزار و ۱۰۹ نفر مداوای خود را به پایان رسانده اند.
به رغم اعلام ارقام مبتلایان ۳۰ هزار نفری از سوی کوجار، مخالفین، دولت آنکارا را هنوز متهم به پنهانکاری در آمار و ارقام واقعی مبتلایان و متوفیان ناشی از کرونا می کنند.
نظر شما