۲۲ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۳۷
کد خبر: 84144025
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی مازندران ماندابی است

ساری - ایرنا - مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی مازندران گفت که ۱۵۰ هزار هکتار اراضی این استان مشکل ماندابی دارد.

ماندابی به وضعیت ماندگاری آب در اراضی کشاورزی گفته می شود که عمدتا در فصل پاییز و زمستان به خاطر بارندگی زیاد رخ می دهد و بافت زمین به گونه ای است که نمی تواند تمامی آب ورودی را جذب کند

خارج کردن زمین از وضعیت ماندابی نیازمند اجرای طرح زهکشی است . زهکشی در واقع به خارج شدن طبیعی یا مصنوعی آب مازاد از یک منطقه گفته می‌شود.
کنترل و جلوگیری از شور شدن زمین، کنترل و جلوگیری از ماندابی شدن، کننترل فرسایش، کنترل سیل، حفاظت محیط زیست، سلامت عمومی و بهداشت، جلوگیری از راکد شدن آب و ایجاد بوی تعفن و نامطبوع در محیط مزرعه، به زیر کشت بردن اراضی جدید، زودتر گرم شدن خاک در فصل بهار، شروع زودتر عملیات کشاورزی، کیفیت و کمیت بهتر محصولات، حفاظت از ابنیه و تأسیسات عمومی و توسعه روستایی و امنیت غذایی از جمله مزایای مهم اجرای طرح زهکشی است.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران ، فرزین فرهادی افزود که این مشکل سبب شده است تا اراضی به ظرفیت واقعی کشت اول نرسد و امکان گسترش کشت دوم و سوم هم وجود نداشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای جدی طرح زهکشی ، گفت که مطالعات ۲۲ هزار هکتار اراضی زیر حوزه سد گلورد در حال انجام است.

فرهادی افزود : در بسیاری از مناطق اجرای طرح زهکشی ضرورت دارد و در شهرستان ساری حدود یکهزار و ۴۰۰ هکتار اراضی منطقه فرح آباد تحت پوشش این طرح قرار گرفته است.

وی ادامه داد : زهکش زیرزمینی در شهرستان سیمرغ و آب‌گذر در شهرستان بابلسر در حال انجام است که اجرای این کار با استفاده از اعتبارات ملی است.

طرح جامع زهکشی اراضی مازندران سال گذشته در چهار محور تهیه شد. تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری، اصلاح و بهسازی و افزایش تراکم شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی عمومی، زهکشی زیر زمینی و تلفیقی اراضی کشاورزی برای افزایش راندمان تولید و توسعه کشت‌های ثانویه و احیا، مرمت و بهسازی آببندان ها چهار پروژه طرح جامع زهکشی اراضی مازندران است.

مسئولان کشاورزی مازندران اعلام کرده اند که با عملیاتی شدن این طرح تهدید ناشی از سیلاب در شرایط تر سالی از بین می‌رود ، شوری و قلیایی شدن خاک در شرایط خشکسالی به حداقل می‌رسد ، ضریب کشت افزایش می یابد و ارزش افزوده تولیدات محصولات نیز مضاعف خواهد شد.

کارشناسان کشاورزی هم بر این اعتقادند که با عملیاتی شدن طرح جامع زهکشی اراضی مازندران ظرفیت خودکفایی محصول استراتژیک برنج با حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش میزان تولید و ۱۶ درصد کاهش هزینه‌های تولید محقق می‌شود. این کارشناسان ایجاد شرایط کشت کلزا و انواع نباتات روغنی و سبزیجات حداقل در ۱۰۰ هزار هکتار در قالب کشت‌های دوم را از دیگر دستاوردهای طرح جامع زهکشی در اراضی مازندران در صورت اجرا می دانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha