به گزارش خبرنگار ایرنا، در جلسه هماهنگی مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه ۲ کشور که روز یکشنبه در سرسرای جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه برگزار شد، این استان به عنوان دبیر منطقه ۲ کشور باقی ماند و حاضران در جلسه مشکلات موجود در استانهای خود و نقشه راه آینده را ترسیم کردند.
با همافزایی میتوانیم در جهت توسعه فرهنگی استانها گام برداریم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه در این جلسه این استان را دارای تنوع خاص و ویژه و هندوستان ایران دانست و اظهار داشت: در چهار شهرستان منطقه اورامانات ما مردم اهل سنت و در ۲ شهرستان ما مردم اهل حق حضور دارند که مردمی خونگرم و با اخلاق و همیشه همراه و همسو با نظام بودهاند و هیچگونه چالشی را در استان ایجاد نکرده و نمیکنند.
بهرام فاضلیزاد با اشاره به ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با ۲ بخش عراق، وجود ایلات و طوایف مختلف در این استان و تنوع گویش ها و زبانهای گوناگون در کرمانشاه افزود: علاوه بر اینها جنگ تحمیلی در کرمانشاه آغاز و در این استان خاتمه یافت و زیباترین تعبیر برای کرمانشاه را مقام معظم رهبری فرمودند که «کرمانشاه سینه ستبر و چهره زیبای انقلاب اسلامی است».
وی ابراز امیدواری کرد؛ در جلسات این کارگروه با تشریک مساعی و در فرصت باقی مانده دچار سستی نشده و مشکلات و چالشها را احصا و برای رفع آنها اقدامات لازم را انجام دهیم تا بتوانیم گامی در جهت توسعه فرهنگی استانها برداشته باشیم.
وزارت فرهنگ و ارشاد باید به نیروی انسانی توجه ویژه داشته باشد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان هم در این نشست بر تقسیم اعتبارات و امکانات به نسبت منطقی بین استانها تاکید کرد و گفت: در بیشتر استانها فاصلهای بین ساختار و وظایف وجود دارد و این ساختار با وظایف همخوان نیست بطوریکه هرچه وارد شهرستانها میشویم فاصله تجهیزات، اعتبارات و نیروی انسانی با وظایف محوله بیشتر و بیشتر میشود.
احمدرضا احسانی، با اشاره به اینکه وزارتخانه باید به نیروی انسانی توجه ویژه داشته باشد، ادامه داد: با روزمرگی بوجود آمده نمیتوان با این شکل و شمایل در حوزه فرهنگ و هنر کار کرد و اگر گشایشی در میزان اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد ایجاد میشود حتما باید در وهله اول استانها به صورت ویژه دیده شوند.
وی اختلاف گذاشتن بین ادارات کل و ستاد مرکزی را موجب از بین رفتن انگیزه دانست و افزود: تمرکز اعتبارات در مرکز باعث میشود امکانات کمتری به استانها برسد و این در حالی است که وقتی پروژهای افتتاح میشود نیاز به نیروی انسانی و اعتبار لازم دارد و امیدواریم در این کارگروه نقاط ضعف و مشکلات به صورت عملیاتی استخراج و برای حل آنها چاره اندیشی شود.
دست مدیران کل خالی است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در این جلسه گفت: مطالبات از ادارات کل بسیار زیاد است و پاسخگویی بر دوش ماست اما متاسفانه با کمبود اعتبار و نیرو قدرت پاسخگویی نداریم و اختیارات ما بسیار ناچیز است.
عبیدالله رستمی با اشاره به اینکه دست مدیران کل در بسیاری موارد خالی و بسته است، اظهار داشت: با این شرایط هنوز نتوانستیم در غرب کشور یک برنامه جامع فرهنگی را برگزار کنیم و این در حالی است که با این وضعیت گرانی و رکود فوق العاده مناطق جنگی در کردستان حذف شده است که میتواند انگیزه کارکنان را بسیار کاهش دهد.
وی یادآور شد: استان های کردستان، کرمانشاه و همدان در نوروز ۱۴۰۰ درگیر برنامههای یونسکو و جذب گردشگر هستند و امیدواریم مصوبات این کارگروه بعد از جمعآوری در اختیار وزارت خانه قرار بگیرد و قابل اجرا باشد.
وزارت فرهنگ و ارشاد بدشانس بود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی هم با اشاره به شیوع کرونا در کشور گفت: مجموعه وزارت ارشاد بعد از کرونا بدشانسی آورد و همه جشنواره ها، تئاترها، کنسرت ها و رقابت های فرهنگی و هنری تعطیل شد که در واقع ابتکار عمل را از ما گرفت.
حجت الاسلام عباس دانشی، محیط فرهنگ و هنر را در پیشرفت، نشاط و پویایی جامعه بسیار موثر دانست و افزود: در ماههای پایانی این دولت باید تلاش کنیم اتفاقات خوبی را در این حوزه شاهد باشیم؛ ما سال ۱۴۰۰ را در پیش داریم که هزار و چهارصدمین سال هجرت پیامبر اسلام است و باید از سالها قبل برای چنین روزی برنامهریزیهای لازم انجام می شد.