به گزارش ایرنا، مرتضی حیدری شامگاه شنبه در بازدید میدانی از طرح فوق در محدوده امامزاده سید معصوم (ع) قم طی سخنانی اظهار داشت: این طرح در ۹۰ محله از شهر قم اجرا می شود و آمار افرادی که تحت پوشش قرار می گیرند نیز بتدریج در حال جمع آوری است.
فرماندار قم نیروهای فعال در این طرح را شامل ۲ هزار و ۵۰۰ بسیجی و یکهزار نیروی مرکز بهداشت ذکر کرد و گفت: از نکتههای جالب طرح مذکور استخراج جمعیت محله ها است که با این شیوه به نقاطی که به صورت کامل در وضعیت قرمز هستند دسترسی پیدا می کنیم.
حیدری افزود: طبق برنامه ریزی انجام شده سه تیم مراقبتی، حمایتی و نظارتی عملا وارد محله ها می شوند و از این هفته نیز تیم های مراقبتی وارد منازل شهروندان خواهند شد و افراد مبتلا به کرونا به بیمارستان مراجعه نمی کنند.
وی ادامه داد: اطلاعات مربوط به جمعیت هر محله توسط مرکز بهداشت تهیه و در اختیار بسیج قرار می گیرد و در کوتاهترین زمان ممکن بیماران کرونایی شناسایی می شوند.
حیدری همچنین اضافه کرد: در صورتی که نیازمند قرنطینه خانگی باشند آموزش های لازم ارائه و در صورت نیاز به انتقال به بیمارستان نیز این کار انجام می گیرد.
فرماندار قم با تاکید بر اینکه در طرح یاد شده بیماری کرونا را در حد اعلی کنترل خواهیم کرد گفت: این طرح علاوه بر مناطق حاشیه ای و همچنین مرکز شهر قم به بخش ها و روستاهای استان نیز گسترش پیدا کرده است.
وی افزود: این طرح تا زمان کشف واکسن کرونا ادامه پیدا می کند و به این شیوه از مردم مراقبت می کنیم.
طرح محله محور مبارزه با کرونا که مزین به نام شهید حاج قاسم سلیمانی است بخشی از طرح جامع مدیریت تجمع ها و ترددها در راستای کنترل شیوع کرونا در کشور و استان قم می باشد.
فرماندار قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قرار داشتن قم در وضعیت نارنجی کرونایی یادآور شد: در این شرایط محدودیت های زیادی اعمال و بخشی از زندگی تعطیل می شود و وقتی این وضعیت به شکل زرد و سفید تغییر پیدا کند به معنی عادی بودن شرایط می باشد و مفهوم آن این است برغم کشف نشدن واکسن کرونا ما توانستیم با فعالیت شبانه روزی نیروی های بسیج و مراکز بهداشت زندگی مردم را در سطح عادی اداره کنیم و این برگ برنده و توفیق نهایی ما به شمار می آید.
فرماندار قم همچنین با اشاره به در پیش بودن شب یلدا ضرورت مراقبت های بهداشتی و پرهیز از دورهمیها را مورد توجه قرار داد و گفت: برای حفظ این موفقیتی که در کاهش آمار کرونا بدست آوردیم به مراقبت زیادی احتیاج داریم.
فرماندار قم موضوع تعامل و هم افزایی میان بسیجیان و نیروهای بهداشت را نیز برای پیشبرد اهداف این طرح حائز اهمیت توصیف کرد و گفت: با این حال مسئولیت اصلی و زحمت طاقت فرسای این کار به عهده دانشگاه علوم پزشکی و کادر بهداشت و درمان بوده و واقعا صادقانه و خالصانه عمل کرده است.
وضعیت کرونا در قم از روز پانزدهم آذرماه به حالت نارنجی درآمده است.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید -۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند./
نظر شما