۲۴ آذر ۱۳۹۹، ۱۷:۰۶
کد خبرنگار: 2058
کد خبر: 84146622
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شرکت‌های دانش بنیان خراسان رضوی در مبارزه با کرونا پیشتازند

مشهد- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: شرکت‌ها و نهادهای دانش بنیان این استان در مبارزه با کرونا پیشتاز هستند و هم اکنون نیاز استان و بخشی از نیازهای کشور را در این زمینه تامین می‌کنند.

رضا قنبری روز دوشنبه در نشست خبری "گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری" افزود: به همت دانش پژوهان جوان استان و شرکت‌های دانش بنیان هم اکنون در هر ۳۵ دقیقه یک دستگاه ونتیلاتور در استان تولید می شود که توانسته ایم نیازهای استان و بخشی از نیازهای کشور را در این زمینه تامین کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر آن جوانان شاغل در شرکت‌های دانش بنیان این استان توانسته‌اند پس از طی یک ماه ساخت دستگاه بسیار پیچیده استرلیزه را بومی کنند و هم اکنون ماهیانه چهار عدد از این دستگاهها که در علم پزشکی بسیار کاربرد دارد در استان تولید می‌شود.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: به همت دانش پژوهان شاغل در شرکت‌های دانش پژوهان استان ژل مخصوص نمونه برداری کرونا در استان ساخته می‌شود ، پلت فرم نرم افزاری ارتباط دانش آموزان با معلمان نیز ساخته و به وزارت آموزش و پرورش عرضه شده و با سرمایه گذاری آستان قدس رضوی به دانش ساخت تست فوق سریع تشخیص کرونا نیز دست پیدا کرده‌ایم که هم اکنون در دسترس واحدهای تشخیصی و درمانی کشور است.

وی افزود: بر اساس بخشنامه های ابلاغی و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در لزوم توجه به طرحهای دانش بنیان کاربردی، ۲۲۵ میلیون تومان وام به این شرکت‌ها برای انجام عملیات تجاری سازی محصول اختصاص پیدا می‌کند که بخشی از آن بلاعوض است و برای فعالیت های تحقیق و توسعه نیز تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان وام به این شرکت‌ها تعلق می‌گیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امسال نمایشگاه هفته پژوهش استان با توجه به شرایط کرونایی به صورت مجازی و تلویزیونهای شهری در روزهای ۲۵ تا ۲۹ آذر ماه به نشانی سایت fanbazar.ir برگزار می‌شود.

وی افزود: امسال طرحهایی می‌توانند در این نمایشگاه مجازی شرکت کنند که طرح نو و کاربردی و به نتیجه رسیده داشته باشند ، موضوع طرح در مقابله با تحریم و بیماری کرونا باشد و در ضمن تاییدیه مراجع ذیصلاح را نیز کسب کرده باشند و در همین راستا ۲۳ مورد دستاوردهای جدید تعریف شده و از ۳۱ موضوع در نمایشگاه رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: علاوه بر آن از سه طرح دانش بنیان دانشجویی ، سه طرح دانش آموزی ، ۱۴ پژوهش برتر ، ۹ فناور برتر و سه مشارکت کننده برتر قدردانی می شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی گفت: بر اساس آخرین آمار طی ۶ ماه اول امسال ۲۸۶ شرکت دانش بنیان در استان فعالیت داشتند که این تعداد در سال گذشته ۲۶۴ شرکت بود، ۵۹ شرکت متقاضی پذیرش در پارک علم و فناوری استان هستند و ۳۰۹ شرکت نیز در حالی طی فرایند ورود می‌باشند، چهار هزار و ۱۰۰ نفر بطور مستقیم و ۸۰۰ نفر نیز به طور غیر مستقیم در پارکهای فناوری و مراکز رشد استان اشتغال دارند.

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: این دانشگاه به عنوان برترین و بزرگترین واحد آموزش عالی شرق کشور با بیش از پنج هزار عضو هیات علمی، ۱۳ هزار دانشجوی مقطع دکتری و ۲۵ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد، از ظرفیت های بسیار در زمینه تحقیق و پزوهش برخوردار است و در این زمینه جایگاه ویژه ای در کشور دارد.

امیر ملک زاده افزود: سالانه یک میلیارد نفرساعت ظرفیت پژوهشی در کشور داریم و در دانشگاه فردوسی نیز اگر هر یک از اعضای یاد شده روزانه سه ساعت را صرف پژوهش کنند در سال بالغ بر ۵۰ میلیون نفرساعت می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha