«پرهام جانفشان» روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: میراث فرهنگی در چندین استعلام و مکاتبات اداری از ماندگاری سینما ایران دفاع کردهاست.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به این سوال که علت اینکه بسیاری از مالکان اقدام به تخریب و یا رای از دیوان عدالت اداری برای این آثار ارزشمند می گیرند، چیست؟ اظهار داشت: این افراد به دنبال آن هستند که به علت ارزشمند بودن زمین با تخریب این آثار، ساخت و ساز های بی قواره و مجتمعهای مسکونی و اداری متعددی را بسازند.
جانفشان با بیان اینکه رای دیوان عدالت اداری تنها راه گریز مالکان متخلف برای خروج ثبت بناهای تاریخی پایتخت است خاطرنشان کرد: بخش حقوقی میراث تهران نیز با ادله مختلف در دادگاه دفاعیات و نظرات خود را مطرح می کند که به ندرت و نبود اسناد کافی سالی شاید یک یا دو اثر از فهرست آثار ملی کشور خارج می شوند.
وی با بیان اینکه با تخریب خانه ها و بناهای تاریخی در پایتخت مخالف هستیم، تصریح کرد: وقتی بنای ثبت ملی می شود، نگهداری و حفاظت آن بیشتر و بهتر خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران اضافه کرد: در صدد هستیم با مذاکره با مالکان این آثار تاریخی و واجد ارزش و با پیشنهاداتی و بسته های تشویقی از جمله تغییرات کاربری تا حدود زیادی به احیای آنها کمک کنیم.
به گفته وی این کاربری شامل ایجاد کافه کتاب، بوتیک هتل، مراکز فرهنگی، گالری و مواردی مشابه است تا از تخریب این بناها جلوگیری به عمل آید.
جانفشان با بیان اینکه در سال جاری ۶۰ اثر تاریخی تهران را در فهرست آثار ملی کشور قرار دادیم گفت: به استثنای محوطه های تاریخی، پل ها و آثار طبیعی پیش از این ۳۱۰ بنای ثبتی در سطح استان تهران وجود داشت که تا پایان امسال این میزان به ۴۰۰ مورد خواهد رسید.
وی اضافه کرد:در نظر داریم تا ۳۰اثر دیگر را در جلساتی آتی شورای ثبت آثار ملی کشور مطرح کنیم که تاکنون مقدمات و پرونده های آنها از سوی این نهاد تکمیل شده است.
جانفشان همچنین با بیان این که هیچ برنامه یا گردهمایی توسط میراث فرهنگی استان در شب یلدا برگزار نخواهد شد گفت: به علت شیوع کرونا بسیاری از برنامه های ما با همکاری وزارت و به صورت مجازی برگزار می شود.
وی تاکید کرد:مهمترین برنامههای میراث فرهنگی استان تهران در شب یلدا موزه گردی و وبینارهای مجازی در راستای این روز است.
هم اینک بیش از ۲ هزار ۴۰۰ بنای قدیمی، واجد ارزش و تاریخی در سطح استان تهران وجود دارد که بیشتر این بنا ها در سطح پایتخت به صورت تک بنا هستند.
براین اساس حدود دو سال پیش مالک بنای سینما ایران لالهزار به دنبال پیگیری حکم تخریب و نوسازی بوده که در میراث فرهنگی استان تهران با حکم واجد ارزش بودن بنا مواجه میشود که اجازه ساخت و ساز را از وی سلب میکند که وی در دیوان عدالت پیگیر ماجرا میشود و بالاخره در آذر ۹۹ حکم اجازه تخریب را میگیرد.
سینما ایران یکی از مطرحترین سینماهای دهه بیست و سی است. این سینما یک هزار و ۲۰۰ صندلی داشت و در سالهای ۱۳۳۵ جزو ۳۸ سینمای درجه یک ایران محسوب میشد. راج کاپور هنرمند مشهور هند در همین سال به ایران میآید و اکران فیلم "آقای ۴۲۰" را در این سینما افتتاح میکند.
سینما در سال ۱۳۷۰ به دستور وزارت ارشاد از گردش کار خارج شد.
نظر شما