به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی یزد به ایرنا، سید مصطفی فاطمی این کاروانسراها را سریزد، زینالدین، کرمانشاهان، قلعه خرگوشی، خرانق، انجیره، رشتی عقدا، شاه عباسی میبد و شاه عباسی مهریز ذکر کرد.
وی افزود: این آثار تاریخی و فرهنگی در رقابت با کاروانسراهای ایرانی دیگر استان ها قرار دارد و از میان آنها تعداد محدودی برای ثبت جهانی به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو )معرفی می شود.
وی اظهار کرد: هر کدام از این کاروانسراها خصوصیات متمایزی دارد به عنوان مثال زین الدین تنها کاروانسرای مدور استان است و انجیره قدیمیترین اثر ثبتی و سریزد مهریز نیز به عنوان بزرگترین مجموعه کاروانسراهای استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: پرونده این بناها در قالب یک پرونده کشوری برای ثبت جهانی ارسال می شود.
۳۵ کاروانسرا در استان یزد وجود دارد.
استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد که یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
یزد گنجینه ای از هنر، فرهنگ و تمدنی ایرانی را در خود دارد که از آن جمله می توان به بناهای مذهبی، بقعه، مساجد، حسینیه ها، زیارتگاه های زرتشتیان، خانه های تاریخی، آب انبارها، باغ های تاریخی ، بادگیرها و بازارچه ها اشاره کرد.
نظر شما