۲۹ آذر ۱۳۹۹، ۷:۵۶
کد خبر: 84148460
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

همنشینی غم و شادی در بارندگی‌ روزهای آخر پاییز در ابرکوه

یزد- ایرنا - بارش حدود ۵۰ میلمتری باران در روزهای پایانی فصل پاییز در استان یزد، در برخی شهرستان‌ها مانند ابرکوه باعث خوشحالی کشاورزان شد اما سیلاب ناشی از این بارش‌ها نیز آسیب‌هایی را به بخش کشاورزی و برخی بناهای قدیمی و خانه‌های روستایی وارد کرد و باعث رنج و غم برخی از شهروندان ابرکوهی شد.

به گزارش ایرنا ، بارش باران در ابرکوه  گرچه پس از ۲۵ سال استمرار خشکسالی باعث خوشحالی کشاورزان شد اما آسیب‌هایی را نیز برای زیرساخت‌های مناطق روستایی و آثار تاریخی این شهرستان برجا گذاشت .

علی فلاح زاده از کشاورزان ابرکوه به گزارشگر ایرنا گفت: خدا را شاکریم که امسال پس از ۲ دهه خشکسالی بارش قابل ملاحظه‌ای در استان کویری یزد اتفاق افتاد تا امید کشاورزان برای کشت محصول در سال زراعی جاری افرایش یابد.

حسین حیاتی زاده دیگر کشاورز ابرکوهی نیز اظهار داشت: کاهش آبدهی چاه‌های کشاورزی ، فرونشست زمین و ایجاد فروچاله ها باعث کاهش سطح زیرکشت محصولات در این شهرستان شده است.

تقویت منابع آب سفره‌های زیرزمینی ابرکوه

فرماندار ابرکوه  نیز در خصوص بارندگی‌های اخیر این شهرستان و وقوع سیلاب در برخی مناطق گفت: در برآوردهای اولیه بیش از سه هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال به بخش‌های مختلف این شهرستان خسارت وارد شد.

محمد کاظمی نسب در گفت وگو با گزارشگر ایرنا ، افزود: این میزان خسارت به زیرساخت های حوزه کشاورزی ، دامداری ، منازل مسکونی ، راه ارتباطی روستایی و جاده بین مزارع ، آثار و ابنیه تاریخی، آب ، برق ، قنوات ، تاسیسات شهری و روستایی و خط انتقال آب از بالا دست ابرکوه وارد شده است.

وی بابیان اینکه این میزان خسارت بر اساس برآوردهای اولیه است، ادامه داد: هنوز در برخی از مناطق شهری و روستایی کارشناسان در حال بررسی هستند و تا کنون بیشترین میزان خسارت در حوزه کشاورزی و دامداری بوده که بیش از ۲ هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

رییس شورای حفاظت منابع آب ابرکوه بابیان اینکه این شهرستان تحت تاثیر تداوم ۲۵ ساله خشکسالی با افت سطح آب‌های زیر زمینی روبرو بوده، خاطرنشان کرد: آبگیری سدها و بندها ، نقش تاثیرگذاری در تقویت منابع آب سفره های زیرزمینی دارد.

وی ادامه داد : بر اثر تداوم ۲ دهه خشکسالی و افت ۲۱ متری سطح سفره های آب زیرزمینی حدود ۴۰ فروچاله در شهرستان به وجود آمده و کشاورزان با خاموش کردن چاه های کشاورزی در فصل زمستان برداشت آب را از چند سال گذشته مدیریت می کنند.

نیمی از خسارت سیل به بخش کشاورزی وارد شد 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد هم گفت: بر اساس برآوردهای اولیه میزان خسارات ناشی از سیلاب هفته گذشته در برخی از مناطق استان بیش از هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.

محمدحسین امامی  در جریان دومین بازدید یک هفته اخیر از مناطق خسارت دیده از سیلاب  ابرکوه، به ایرنا گفت: از این میزان خسارت بیش از نیمی از آن در حوزه کشاورزی و دامداری بوده که بخش عمده آن مربوط به شهرستان های ابرکوه ، تفت و خاتم است .

وی از پیش بینی ترسالی از سوی سازمان هواشناسی برای استان یزد خبرداد و مدعی شد: بر اساس پیش‌بینی هواشناسی، تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۰ چندین مرحله بارش باران و برف در استان رخ می‌دهد.

امامی سیلاب هفته گذشته را هشدار جدی برای کشاورزان و دامداران دانست و خاطر نشان کرد: بهره برداران بخش کشاورزی باید بیش از پیش نسبت به بیمه محصولات و اقدامات پیشگیرانه در انتقال دام های خود به مکان های مطمئن توجه کنند.

تاکید استاندار یزد بر توزیع عادلانه کمک به خسارت‌دیدگان سیل

استاندار یزد هم گفت: از مسئولان بخش‌های مختلف انتظار می‌رود مسایل و مشکلات آسیب‌دیدگان از سیلاب در شهرستان ابرکوه را به سرعت پیگیری کنند تا در چرخه دیوانسالاری اداری گرفتار نشود به همین منظور ارزیابی خدمات ارائه شده به این قشر در یک ماه آینده به صورت حضوری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

محمدعلی طالبی ۱۹ آذرماه پس از بازدید مناطق سیلزده ابرکوه در نشست ستاد بحران این شهرستان، افزود: یکی از نکات تاسف بار این است که مردم بیان می کردند که از وقوع این سیلاب بی اطلاع بودند و هشداری در این زمینه به آنان داده نشده بود، که مدیریت بحران استان باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.

وی ادامه داد: برخی خاک‌ریزها و بندهای خاکی به صورت غیرکارشناسی و غیر اصولی در سطح روستاها و مزارع انجام شده و این موضوع مورد اعتراض شهروندان قرار دارد و بایستی اقداماتی صورت گیرد تا از وقوع سیل پیشگیری شود و آماده سازی مردم نیز با اعلام هشدارهای لازم صورت گیرد تا شاهد این گونه اتفاقات در آینده نباشیم.

طالبی با تبیین مشکلات زیرساخت ها و نگرانی هایی که در این زمینه وجود دارد ، تصریح کرد: مسوولان گزارش کاملی از خسارات وارده به اموال عمومی وخصوصی تهیه کنند و اگر درجایی تخلف یا کوتاهی از سوی دستگاه‌ها صورت گرفته، دستگاه قضایی ورود پیدا کند .

استاندار یزد با تاکید بر رسیدگی فوری به مشکلات شهروندان سیل‌زده، خاطرنشان کرد: اگر دستگاه اداری مشکلات بودجه ای دارد، اعلام کند تا در این زمینه اقدام لازم انجام شود و با پرداخت کمک های بلاعوض، قرض الحسنه و کمک معیشتی در کنار پرداخت خسارت از سوی بیمه، مشکلات سیل‌زدگان سریع حل شود .

طالبی یادآوردشد: در توزیع کمک به خسارت دیدگان سیل باید مراقبت شود تا شاهد بی عدالتی نباشیم و شخص فرماندار این موضوع را مدیریت کند.

امام جمعه یزد: برای تامین نیازهای اولیه سیل‌زدگان اقدام فوری شود

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد نیز گفت: مسوولان نهادهای مختلف خدمات رسان و دستگاه های اجرایی استان و محلی به گونه ای عمل کنند که آسیب دیدگان سیل احساس کنند، نهادهای ذی ربط در صدد رفع مسایل و مشکلات آنها هستند.   

آیت الله محمدرضا ناصری یزدی پس از بازدید روز یکشنبه ۲۳آذر از مناطق سیل زده ابرکوه در نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان افزود: مسوولان محلی در سیل اخیر به خوبی عمل کردند و موضوع را هم جدی گرفتند، بایستی هرچه سریعتر با توجه به شروع فصل سرما برای اسکان موقت و تامین نیازهای اولیه زندگی شهروندان سیلزده برنامه ریزی شود.

دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه نیز گفت: در صورت اثبات موارد تخلف و کوتاهی که باعث افزایش خسارات سیل در این شهرستان شده باشد، مطابق قانون و مقررات با متخلفان در این زمینه برخورد می‌شود.

میثم رنجبر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا ، افزود: در جریان بارندگی و جاری شدن سیلاب هفته قبل ابرکوه به برخی زیرساخت های عمران شهری، خانه های مسکونی و بناهای تاریخی منطقه خسارت هایی وارد شد.

وی اظهار کرد: سیل هفته گذشته خسارت زیادی هم برجا گذاشت که با کار کارشناسی بررسی های لازم انجام شده و در صورت قصور متولیان مرتبط با این موضوع ، تخلفات مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.  

امام جمعه ابرکوه: نهادهای کشوری سیل‌زدگان ابرکوه را دریابند

امام جمعه ابرکوه با تبیین حجم خسارت مناطق آسیب دیده از سیل اخیر شهرستان به خبرنگار ایرنا ، گفت: استحکام بخشی سدهای خاکی ، زهکشی و خاکریزی برای پیشگیری از روان آب ها و هدایت آب های سطحی به سمت خارج از مناطق مسکونی اقدامی است که باید در دستور کار مسوولان اداره های منابع طبیعی و آبخیزداری و آب منطقه ای باشد.

حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی افزود: در این خصوص مقرر شده معادن سنگ منطقه و کارخانه هایی که ماشین آلات لازم را در اختیار دارند با ستاد مدیریت بحران شهرستان همکاری کنند.

رییس شورای فرهنگ عمومی ابرکوه با بیان اینکه ابرکوه از شهرستان های کمتر برخوردار استان یزد است یادآور شد: با توجه به  خسارت سیل اخیر ضروری است تا سوی کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، آستان قدس رضوی و بنیاد برکت به شهروندان سیل‌زده کمک شود.

آبگیری ظرفت ۲۳ سدبتنی وخاکی 

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ابرکوه گفت: به دنبال بارندگی‌های اخیر و جاری شدن سیلاب در حوزه شمال فارس به سمت ابرکوه ، ظرفیت ۱۹ سد و بندهای خاکی حوزه منابع طبیعی ابرکوه آبگیری شد.

مرتضی سعیدی به خبرنگار ایرنا اظهارکرد: ظرفیت این بندها افزون بر ۱۵.۷ میلیون متر مکعب است که سیلاب درآنها ذخیره سازی شده است.

وی بابیان اینکه این شهرستان تحت تاثیر تداوم ۲۵ سال خشکسالی ، کاهش بارندگی و افت سطح آب‌های زیر زمینی قرار دارد، خاطرنشان کرد: در جریان  بارندگی اخیر ظرفیت آبگیری ۲۳ سد و بند بتنی و خاکی در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری و اداره منابع آب ابرکوه با ۲۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب ظرفیت برای ذخیره سازی و مهار روان آب و سیلاب در سال های اخیر ساخته شد که هفته گذشته در جریان بارندگی با جاری شدن سیلاب آبگیری شد.

سعیدی اضافه کرد: سد و بندها در روستاهای اسفندآباد ، هارونی ، بداف ، احمدآباد ، فیروز آباد ، رحیم آباد ومناطق «پوزه سیاه و پوزه سفید» ، غرب و شرق ابرکوه قرار دارد.

وی ادامه داد: مهار سیلاب و روان آب نقش موثری در پیشگیری از تخریب زیرساخت ها از جمله پل ها، آبراهه ها، راه های بین مزارع ، مسیرهای ارتباطی، اراضی زراعی ، باغی و گلخانه ها دارد و  سبب تقویت منابع آب های زیرزمینی از جمله چاه ها ، چشمه ها و  قنات می شود.

شهرستان ابرکوه ۶۶۲ حلقه کشاورزی دارد که بیش از ۹۰ درصد آب استحصالی آن در بخش کشاورزی مصرف می شود.

افزایش ۲۰درصدی بارندگی امسال نسبت به سال قبل 

رییس اداره هواشناسی ابرکوه گفت: بر اساس آمار و ارقام موجود، میزان بارندگی‌های سال جاری این شهرستان در مقایسه با میانگین بلندمدت ۲۰درصد افزایش نشان می‌دهد و میانگین بارش ها در بلندمدت در مجموع ۵۸.۲میلیمتر است .

مجید زارع به خبرنگار ایرنا افزود: میزان بارندگی هفته گذشته در شهر ابرکوه ۴۳  میلیمتر،  اسفندآباد ٤٦.٧ میلیمتر، مهرآباد ٣٦.٤ میلیمتر فیض آباد ٣٨.٢ میلیمتر و فراغه ٤٤ میلمتربوده که این میزان به خصوص در سال جاری  بر اساس میانگین بلند مدت  ٢٢.٨ میلیمتر افزایش نشان می‌دهد که برای کشاورزی مناسب است .

این مسوول خاطر نشان کرد: هم ‌اکنون سه  ایستگاه باران سنجی و یک ایستگاه خودکار و یک ایستگاه سینوپتیک  در شهرستان و اکثر مناطق روستایی بخش مرکزی و بهمن ابرکوه  فعال است .

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha