میثم سفیدگران روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود این که از فعالیت صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان مدت زیادی نمی گذرد و این صندوق از اسفند سال ۹۸ آغاز به کار کرده، اما تا کنون روند روبه رشدی داشته است.
وی افزود: خراسان شمالی جزو ۱۰ استان دارای صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی است و این صندوق با همکاری شرکت مادر تخصصی صندوق سرمایهگذاری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و مشارکت تعاونیهای فراگیر این خطه تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد: ۳۶ شرکت تعاونی در بخش کشاورزی و منابع طبیعی در استان وجود دارد که ۹ تعاونی از این تعداد در شمار تعاونی های فعال منابع طبیعی است.
وی با بیان این که یکی از اهداف راه اندازی این صندوق حفظ منابع طبیعی با استفاده از توان بهره برداران و جوامع بومی است گفت: گستردگی عرصههای منابع طبیعی و ممکن نبودن تامین منابع اعتباری کافی برای حفاظت و صیانت از این عرصه ها و هم چنین روند صعودی تخریب در دهههای اخیر می طلبد تا از توان مردم بومی محلی در یک رابطه دوسویه استفاده کرد.
وی افزود: به همین دلیل و با توجه به گره خوردن منافع ملی مردم بومی و برای جلب مشارکت، مجریان، بهرهبرداران و سایر ذینفعان از عرصههای منابع طبیعی در استان این صندوق راه اندازی شد.
سفیدگران با بیان این که این صندوق با ۲ هزار و ۹۰۰ سهامدار حقیقی آغاز به کار کرد اظهار داشت: با توجه به مدت کوتاهی که از عمر این صندوق می گذرد علاوه بر افزایش منابع مالی امسال تعداد سهامداران این صندوق نیز هزار و ۱۰۰ نفرافزایش یافت و به چهار هزار نفر رسید.
وی از توزیع هزار تن نهاده های دامی با استفاده از منابع این صندوق در سطح استان خبر داد و گفت: علاوه بر آن تجهیز کارگاه تولید گان بهداشتی و تجهیز کارگاه پرورش شترمرغ در شهرستان اسفراین، پرداخت ۱۴میلیار و ۳۵۰ میلیارد ریال تسهیلات و هم چنین تهیه طرح بازنگری پارک جنگلی گویینک راز و جرگلان از دیگر اقدامات این صندوق بود.
گستره حوزه منابع طبیعی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این میزان یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار هم جنگل است.
نظر شما