حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسن معنوی روز چهارشنبه در نشست خبری این سوگواره، افزود: آیت الله صافی گلپایگانی بر برگزاری مجازی و پررنگ آیین های عزاداری شهادت حضرت زهرا(س) با توجه به شیوع ویروس کرونا تاکید دارد.
وی ادامه داد: با توصیه این مرجع تقلید سوگواره بضعه الرسول در هفت قالب مختلف هنری ترتیب خواهد یافت.
وی رشته های سوگواره را مورد توجه قرار داد و افزود: مقاله نویسی، داستان نویسی، حفظ خطبه، مفهوم شناسی، خوشنویسی و عکاسی، پوستر و گرافیک و شعر سرایی بخش های مختلف این سوگواره خواهد بود.
معنوی اضافه کرد: هنرمندان میتوانند آثار خود را تا روز میلاد حضرت زهرا(س) به آدرس و تارنمای این سوگواره به نشانی www.soogvareeh.ir ارسال نمایند و به افراد برتر جوایز نفیسی چون کمک هزینه زیارت عتبات عالیات اهدا میشود.
معنوی بیان کرد: سوگواره بضعه الرسول یک هدف بلند مدت است و منحصر به ایام کرونایی نیست و بصورت یک برنامه هدفمند در سالهای آینده نیز فعال خواهد بود.
دبیر علمی سوگواره بضعه الرسول نیز در ادامه اظهار داشت: این سوگواره در راستای توجهات آیت الله صافی گلپایگانی در کم رنگ شدن ایام عزاداری ایام فاطمیه بخاطر شیوع کرونا برنامه ریزی شدهاست.
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا فوادیان با اشاره به برخی از ویژگیهای خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) اضافه کرد: این خطبه از نظر زمانی قبل از نهج البلاغه ایراد شده و از نظر بلاغت، مفهوم شناسی و حوادث اجتماعی و سیاسی مطرح شده در آن در دارای مزیت ویژه است.
وی افزود: بسیاری از مستشرقین و علمای اهل سنت نسبت به این خطبه و مباحث مطرح شده در آن توجه خاصی به خرج داده و یک سند مهم و تاثیر گذار در صدر اسلام محسوب می شود.
فوادیان عنوان کرد: این خطبه دارای محورهای جامعی چون عقاید، اخلاق، مباحث مربوط به نبوت، امامت و فلسفه احکلام است.
دبیر اجرایی سوگواره بضعه الرسول برخی از سوژه های این خطبه برای هنرمندان را یادآور شد و گفت: مفهوم شناسی، آموزه های تفسیری، عوامل انحراف از اسلام، نحوه حضور زنان در اجتماع، شکر، توحید باوری، مسوولیت پذیری، قرآن باوری، ترس از فتنه به بهانه حفظ وضع موجود، پیشگویی های حضرت زهرا(س) و مباحث مربوط به امامت و نبوت از سوژه های مهمی است که می تواند محور قالب های هنری در نظر گرفته شده باشد.
حضرت فاطمه زهرا(س) در حالی که از عمر مبارکش ۱۸ سال بیشتر نمیگذشت، به روایتی در ۱۳ جمادی الاول سال ۱۱ هجری قمری و بنابر روایتی دیگر در سوم جمادی الثانی سال ۱۱ هجری قمری به شهادت رسید.
نظر شما