به گزارش روز چهارشنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «اصغر مصاحب» افزود: یکی از مهمترین عوامل پایداری نظام اقتصادی یک کشور که آن را در نظام اقتصادی حاکم بر جهان تثبیت میکند، «اقتصاد مبتنی بر فنآوری و نوآوری» است.
وی گفت: براساس تجارب جهانی، در بعد حاکمیت و سیاستگذاری، دولت مکلف به تدوین قوانین و رویکردهای تسهیلکننده و حمایت از این مهم است.
مصاحب خاطرنشانکرد: یکی از ماموریتهای اصلی این سازمان علاوه بر اقدامات انجام گرفته در تامین زیرساخت مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی، توسعه فناوری است که در این راستا، ایجاد و توسعه فنبازارها و مراکز مبادله فناوری را در دستور کار خود دارد.
وی با اشاره به هزینهبر بودن توسعه فناوری برای بنگاههای کوچک و متوسط، به نقش فنبازارها و مشاوران توسعه فناوری بهعنوان تسهیلگران این عرصه اشاره کرد و ادامهداد: این مشاوران با شناسایی نیازهای صنایع در بازار، راه را برای انتخاب فناوری مناسب برای صنعتگر تسهیل میکنند.
سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافهکرد: ۱۵ فن بازار منطقهای با هدف تأمین نیاز فناوری صنایع با تولیگری شرکت شهرکهای صنعتی ۱۵ استان کشور راهاندازی شده که با انجام برنامههای توسعهای در حوزه تامین نیازهای صنایع، جذب سرمایه و بههمرسانی فناوران و متقاضیان در نیمه نخست امسال نزدیک به ۵۰۰ میلیارد ریال گردش مالی داشتهاند.
وی، با اشاره به بستر ایجاد شده در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برای اعلام نیاز صنعتگران و حضور فناوران برای رفع نیازها، اعلامکرد: یکهزار و ۱۰۰ نیاز فناورانه بنگاهها شناسایی شده که با انجام فعالیتهای بههم رسانی توسط مشاوران و فنبازارها، تا کنون ۲۷۰ نیاز رفع شده است.
این مقام مسوول همچنین به حمایت مالی این سازمان از رفع مسائل فناورانه صنعتگران اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال ۱۷۷ نیاز فناورانه شناسایی شده و درحال رفع است که تاکنون منجر به ۲۰۰ میلیارد ریال افزایش فروش، ۵۰ هزار دلار صرفهجویی ارزی و کیفیسازی محصولات، جلوگیری از تعطیلی و تثبیت اشتغال بنگاههای هدف شده است.
وی، طراحی و ساخت مخازن چند جداره استیل در صنایع دارویی، تولید پارچه آنتیباکتریال کیسه جاروبرقی با فناوری نانو، پوششدهی لولههای فولاد با استفاده از پلیآمید، اصلاح عملکرد خشککن تونلی خط تولید پنل گچی، تولید پمپ هیدرولیک و رفع مشکل زیستمحیطی صنایع کاغذسازی، تبادل فناوری دانش فنی آنتیباکتریالسازی ورقهای استیل و تولید رول فیلم پلیاتیلن با طرح برجسته را از جمله نیازهای رفع شده صنایع کوچک و متوسط در سال جاری عنوان کرد که توسط شرکتهای دانشبنیان و فناور یا اساتید دانشگاههای کشور به نتیجه رسیده است.
مصاحب، در ادامه به مطالعات شناسایی گلوگاههای فناوری در شهرکهای صنعتی و فناوری نیز اشاره کرد و افزود: با انجام این مطالعات که تا سطح محصول ورود میکند، فناوریهای کلان مورد نیاز صنایع شناسایی و با برگزاری نشستهای بههمرسانی با شرکتهای داخلی و خارجی، زمینه انتقال فناوری و رفع گلوگاههای شناسایی شده فراهم میشود.
سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: تا کنون در صنایع رنگ، پلاستیک، قطعات خودرو، محصولات پروتئینی صنایعغذایی، تولید پارچه مبلی در صنایع نساجی و سازندگان قطعات فلزی، گلوگاههای فناوری شناسایی شده و هماکنون نیز همزمان با هفته «پژوهش و فناوری» رویدادهای بههمرسانی در صنایع مختلف در استانها بهصورت مجازی درحال برگزاری است.
به گفته وی، توسعه فنبازار و مراکز مبادله فناوری بهعنوان یکی از برنامههای توسعه فناوری در معاونت صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درحال پیگیری است که شرکتهای دانشبنیان و فناور و نیز واحدهای صنعتی دارای نیازهای فناورانه میتوانند با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیک این سازمان به نشانی eservice.isipo.ir از ظرفیتهای بهوجود آمده بهرهمند شوند.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۱ شهرک و ۳۲۲ ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهرهبرداری، ۷۷ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۳۷ مرکز خدمات فناوری و کسبوکار، دو مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرمافزاری، ۸۷ هزار و ۸۶۳ قرارداد منعقده و بهرهبرداری از ۴۶ هزار و ۴۱۳ واحد صنعتی و سه هزار و ۵۵ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۳۵ هزار و ۵۵۷ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.
نظر شما