سید پرویز فتاح روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از گستره ۱۶۴ کیلومتری در هرمزگان اظهار داشت: زمانی خارجیها چنین طرحهایی را در کشور اجرا میکردند و مصالح و لوله مورد نیاز از خارج تأمین میشد.
وی ادامه داد: اکنون نه لوله از خارج میآید و نه هیچ فرد خارجی به عنوان طراح و ناظر حضور در این طرح حضور دارد و کار به طور کامل داخلی بوده است.
وی اضافه کرد: در این شرایط تحریمی که دشمن فکر میکند به خاطر خروج شرکتهای خارجی از ایران کار روی زمین میماند شاهدیم این طرح معطل نمانده و با تلاش و همت نیروهای داخلی به خوبی درحال اجراست.
بایستی از مسوولان وزارت نفت تشکر کرد
رییس بنیاد مستضعفان بیان داشت: تمام مسیر یک هزار کیلومتری این طرح با تلاش شبانه روزی متخصصان داخلی در حال انجام است که باید از مسوولان وزارت نفت بابت توجهی در این شرایط دارند تشکر کرد.
به گفته فتاح، ایران کشور نفت خیز و گاز خیز است که باید نقل و انتقالهای زیادی انجام شده و خطوطی در دریا و خشکی احداث شود.
وی افزود: خط انتقال نفت سنگین ۴۲ اینچ هزار کیلومتری در منطقه وجود ندارد و این خط توانمندی بالای در کشور را نشان داد و میتوان ادعا کرد نظام اسلامی و صنعت نفت کشور از این نظر به خوداتکایی کامل رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: بنیاد مستضعفان به عنوان مجری ۱۶۴ کیلومتر از این خط انتقال نفت هزار کیلومتری انتخاب شده و سعی دارد جزو پیمانکاران اولی باشد که رضایتمندی کارفرما را بدست میآورد.
رییس بنیاد مستضعفان یادآور شد: قرار داد احداث این گستره سال گذشته با شرکت مهندسی و توسعه نفت منعقد شد که براساس آن ۱۶۴ کیلومتر خط انتقال و یک تلمبه خانه باید احداث شود که همه آن نیز در استان هرمزگان قرار دارد.
وی بیان داشت: کل مبلغ قرارداد یک هزار میلیارد تومان بوده و کار باید در ظرف زمانی ۱۸ ماهه خاتمه یابد که با حمایت کارفرما و طراحی کاملی که وزارت نفت انجام داده شاهد پیشرفت خوب آن هستیم و به مراحل پایانی طرح نزدیک شده ایم.
رییس بنیاد مستضعفان بیان داشت: ۹۰ درصد لولههای مورد نیاز حمل و جوشکاری شده و می توان گفت افزون بر ۷۰ درصد این گستره لوله گذاری شده است.
وی تصریح کرد: امید میرود با همین روند بتوان تا دهه فجر بخش لوله گذاری را به اتمام رساند، البته احتمال دارد احداث تلمبه خانه وقت بیشتری نیاز داشته باشد و تا خرداد سال آینده طول بکشد.
وی تاکید کرد: اما این امر مانع پیشرفت کار و انتقال نفت نخواهد شد، سایر پیمانکاران هم با همتی خوبی مشغول کار بوده و پیشرفت قابل قبولی دارند.
جاسک تبدیل به پایانه جدید نفتی می شود
فتاح ابراز داشت: این خط انتقال نفت برای کشور اهمیت فراوانی داشته و با بهره برداری از آن روزانه یک میلیون نفت از گوره به جاسک منتقل میشود و آنجا تبدیل به پایانه جدید نفتی خواهد شد.
به گفته رییس بنیاد مستضعفان، خط لوله گوره به جاسک اثرگذاری فراوانی برای توسعه منطقه خواهد داشت و میزان فعالیتهای اقتصادی را افزایش خواهد داد.
فتاح مجدد تاکید کرد: لولههای این گستره درحال جایگذاری است که در گذشته به صورت ۱۰۰ درصد از خارج وارد میشد اما اکنون فولاد مورد نیاز آن به صورت ۱۰۰ درصد در داخل کشور تولید میشود.
وی اشاره کرد: نکته قابل ذکری از نظر ضعف مشاهده نشد و آنچه رویت شد همدلی و همکاری و نبوغ مهندسان ایرانی بود که حتی رکورد زمان و کیفیت کار را شکستهاند.
رییس بنیاد مستضعفان عنوان کرد: برآورد اولیه که صورت میگیرد معمولاً در عمل دچار تغییر میشود که موجب میشود طرح ها براساس زمانبندی پیش نرفته و بهموقع خاتمه نیافته و اختلاف پیش آید.
فتاح ادامه داد: این طرح یکی از نادر طرحهایی است که درست قرارداد بسته شده و بدون مشکلی بوده و همه چیز بررسی شده است.
وی افزود: امید میرود سایر طرحها نیز با همین روحیه اقتصاد مقاومتی و همکاری بسیار خوب کارفرما مشاوران و پیمانکاران کار به خوبی پیش برود.
شرکت پایندان احداث گستره به عنوان زیر مجموعه بنیاد مستضعفان ۴-۱ خط لوله ۴۲ اینچ گوره به جاسک را به صورت EPC بر عهده دارد.
این گستره در استان هرمزگان از مجاورت دهنگ آغاز و پس از ۱۶۴ کیلومتر تا سرخون را شامل میشود.
حجم عملیات خاکی این گستره حدود پنج میلیون متر مکعب بوده و افزونبر ۲۰۰ تقاطع با جاده، راه آهن، رودخانههای فصلی و دائمی، خطوط لویه و غیره دارد که بیشترین تعداد تقاطعها را بین گسترهها دربر میگیرد.
این بخش از خط لوله امکان انتقال روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام را در مرحله اول در سال جاری فراهم میکند و یکی از پنج تلمبه خانههای عظیم در انتهای همین گستره قرار دارد.
به گزارش ایرنا، طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، طرحی ملی و راهبردی است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیرهسازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانههای صادراتی و متنوعسازی آن و توسعه پایدار و اشتغالزایی در سواحل مکران اجرا میشود.
اهم پروژههای این طرح ملی را میتوان به تأمین و احداث یکهزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبهخانه و سه ایستگاه بینراهی خط لوله و برقرسانی به آنها، احداث ایستگاههای دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیرهسازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تأسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تأسیسات جانبی آن در سواحل مکران اشاره کرد.
نظر شما