هوشنگ بازوند عصر چهارشنبه در نشست شورای گفت وگو دولت و بخش خصوصی اظهارداشت: تولیدکنندگان و کارآفرین ها از سیستم بانکی گلایهمند هستند از این رو از بانک ها تقاضا داریم که به درخواست های آنها رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه اقتصاد کشور به ویژه در استان کرمانشاه به اقتصاد بانک محور تبدیل شده است، گفت: تحریم های ظالمانه و شیوع بیماری کرونا وضعیت اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: در صورتی که بانک ها پای کار نباشند در شرایط فعلی توسعه کشور امکان پذیر نیست.
بازوند با بیان اینکه سیستم بانکی کرمانشاه نشان داده است که در بحران ها می تواند به فرصت تبدیل کند، افزود: در زلزله کرمانشاه اگر بانک ها پای کار نمی آمدند بدون شک نمی توانستیم مشکلات را مرتفع کنیم.
وی عنوان کرد: اکنون نیز کرمانشاه در شرایط بحران اقتصادی و بیکاری قرار دارد و بانک ها باید در این شرایط نیز از بحران برای کرمانشاه فرصت آفرینی کنند؛ مردم انتظار دارند که در این بحران شدید دولت و سیستم بانکی به کمک آنها بیایند.
توسعه گلخانه
استاندار کرمانشاه در رابطه با توسعه گلخانه ها گفت: باید از کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی و اقتصادی برویم.
بازوند با تاکید بر اینکه باید به سمت توسعه گلخانه ها در استان حرکت کنیم، گفت: اگر می خواهیم نقش کشاورزی را در اقتصاد و اشتغالزایی استان پررنگ کنیم باید سطح زیرکشت گلخانه ها را افزایش دهیم.
وی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم که به نام کشت گلخانه عده ای سودجو اقدام به ویلاسازی و ساخت و ساز کنند زیرا این اقدام منجر به ایجاد تبعیض در جامعه خواهد شد.
استاندار کرمانشاه گفت: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی، میزان گلخانه ها از ۲۷ هکتار به ۴۳ هکتار رسیده است و این روند باید همچنان تداوم داشته باشد.
مدیران به رسانه ها پاسخ دهند
حسن عزیزی مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی در بخشی از این جلسه نسبت به انعکاس آمار بیکاری استان در برخی از رسانهها انتقاد کرد که استاندار کرمانشاه در پاسخ به وی گفت: مدیران دولتی کرمانشاه کمتر به مردم اطلاعات و گزارش می دهند که این موضوع منجر به ایجاد ابهام میشود.
بازوند افزود: رسانه ها برای انعکاس عملکرد ها تلاش می کنند اما نیازمند آن هستند که مدیران به ابهامات پاسخ دهند.
استاندار کرمانشاه گفت: انتقاد و گلایههای رسانهها از سر دغدغهمندی و دلسوزی است و مدیران باید با برقراری یک تعامل مناسب با رسانه ها، اطلاعات لازم پیرامون کارهای انجام شده را در اختیار آنها قرار دهند.
وی در ادامه به تداوم روند امیدبخش بهبود نرخ بیکاری استان طی سالهای اخیر پرداخت و گفت: نرخ بیکاری استان از ۲۱ به ۱۵ درصد کاهش یافته در حالی که استان گرفتار بحران هایی مانند زلزله، سیل و کرونا بوده است.
استاندار کرمانشاه در ادامه طرح شهید حاج قاسم سلیمانی را برنامهای بسیار ارزشمند در راستای ایجاد دلگرمی بیشتر میان مردم و افزایش سرمایه های اجتماعی دانست و گفت: هنگامی که مردم شاهد مراجعات این گروههای جهادی به درب منازلشان هستند؛ احساس می کنند در این شرایط سخت کرونایی حاکمیت در کنار آن هاست و دلگرم میشوند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نرخ بیکاری استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در پایان سال گذشته ۱۵.۷ درصد از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده است.
طبق «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه» نرخ بیکاری این استان در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲ درصد و در سال ۱۴۰۰ یک درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد. کاهش سه درصدی نرخ بیکاری در سال گذشته محقق شده اما اکنون باید منتظر ادامه این کاهش در پایان امسال و سال آینده باشیم.
بنابر اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، جمعیت فعال استان ۳۹۴ هزار نفر و آمار بیکاران آن ۱۳۲ هزار نفر است. نیمی از افراد جویای کار استان دانش آموخته دانشگاهی هستند.
اکنون هزار و ۲۷ واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۴۹۹ میلیارد ریال در استان وجود دارد که ۳۰ هزار و ۲۸۴ نفر در آنها مشغول به کار هستند.