سید مهدی کوچک روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : محیط بانان علی آباد در ایست و بازرسی یکی از مناطق جنگلی موفق به شناسایی خودروی شکارچیان و پیدا کردن لاشه این قوچ ها شدند.
گوسفند وحشی (قوچ و میش) به دو گروه زیرگونهای تقسیم میشود که گروه شرقی آن گوسفند وحشی اوریال (در زبان لاتین به معنی شرقی) و گروه غربی گوسفند وحشی ارمنی نامیده میشود که گوسفندهای وحشی البرز مرکزی تلفیقی از قوچ و میشهای ارمنی و اوریال هستند که جنس نر این گوسفند قوچ و جنس ماده آن میش نامیده میشود.
بیش از ۱۰ سال است که به سبب وضعیت جمعیتی قوچ و میش در استان گلستان، پروانه شکار قوچ و میش صادر نمیشود.
اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان هم پیش تر از جوامع محلی برای حفاظت از حیات وحش در فصل سرما طلب یاری کرد و خطاب به مردم گفت: زمستان فصل پرخطری برای حیات وحش است که از یکسو سرما و از سوی دیگر کمبود مواد غذایی سبب میشود زندگی جانوران با خطر زیادی همراه باشد.
پوشیده شدن مراتع از برف و یخ زدن روان آبها سبب میشود وحوش برای تأمین علوفه مورد نیاز خود به سوی پایین دست و دامنهها حرکت کرده و در کشاکش جدال نابرابر با شکارچیان خود را به دست سرنوشت بسپرند.
کشف چهار لاشه قوچ در ۲۳ و ۲۴ آبان در شرق گلستان از ۶ شکارچی غیرمجاز، دستگیری شکارچیان کل و بز در گرگان و دستگیری عاملان کشتار دهها پرنده آبزی نشان میدهد که برخی سودجویان چشم طمع به حیات وحش دارند و از هر فرصتی برای تعرض به مواهب الهی دریغ ندارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان چندی قبل به ایرنا گفته بود که طبق برآوردها دست کم ۵۰ هزار اسلحه اعم از دارای مجوز و غیرمجاز در اختیار شکارچیان استان قرار دارد و این تهدید جدی برای حیات وحش منطقه برخی گونه های جانوری را در معرض انقراض قرار داده است.
به گفته محمدرضا کنعانی؛ جمع بندی آمارهای رسمی و غیررسمی حاکیاست که ۳۰ هزار اسلحه دارای پروانه شکار و حدود ۲۰ هزار اسلحه غیرمجاز در گلستان وجود دارد و نظارت بر این حجم از سلاح از توان محیط بانان استان خارج است.
استان گلستان از جمله تنفس گاههای متنوع برای گونههای مختلف گیاهی و جانوری ایران بوده و با اقلیم متنوع بصورت یکجا کوه، دریا، جنگل، کوهستان، دشت و بیابان را در خود جای داده است.
نظر شما