فرهاد شریفی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا، با بیان اینکه پیش بینی میشود تا پایان سال جاری بیش از ۲۰ هزار هکتار دیگر از اراضی کشاورزی استان طعمه گذاری شود، گفت: سال گذشته ۷۰ تن طعمه مسموم به صورت رایگان در اختیار کشاورزان استان قرار گرفت و در سطح ۷۰ هزار هکتار از اراضی علیه این جونده طعمه گذاری انجام شد.
شریفی با اشاره به اینکه قیمت هر کیلوگرم طعمه مسموم ۲۳ هزار تومان است، افزود: دولت برای مبارزه با آفاتی مانند موش مغان و سن که جزء آفات عمومی هستند از کشاورزان حمایت میکند و سموم را به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میدهد.
وی با بیان اینکه موش مغان به همه محصولات حمله میکند، اما آسیب آن در مزارع کلزا، یونجه و گندم نمود بیشتری دارد، یادآوری شد: کار مبارزه با این جونده در مزارع یونجه، چغندر قند پاییزه، کلزا و گندم و جو که در معرض آفت موش مغان قرار دارند، از ابتدای پاییز در سطح استان آغاز شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه مبارزه با این آفت را یک ضرورت دانست و افزود: با توجه به خسارتهایی که این موش مغان میتواند به محصولات کشاورزی وارد کند، مبارزه با آن برای افزایش بهرهوری ضروری است.
شریفی عنوان کرد: علاوه بر طعمه مسموم دولتی سایر سموم مورد نیاز برای مقابله با موش در بازار به اندازه کافی وجود دارد و کمبودی در این زمینه احساس نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: بهترین راه کنترل جوندگان مضر کشاورزی مبارزه تلفیقی یا همان استفاده همزمان روشهای مبارزه شیمیایی و غیرشیمیایی است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه اضافه کرد: در این فصل برای مبارزه با جوندگان میتوان از سایر روشهای مبارزه غیرشیمیایی به همراه مبارزه شیمیایی استفاده کرد.
شریفی افزود: در اراضی در نظر گرفته شده برای کشت بهاره و آیش میتوان از روشهای غیرشیمیایی مانند شخم عمیق، کرتبندی و غرقاب استفاده کرد.
موش مُغان جونده کوچکی به رنگ قهوهای، دم کوتاه و کاملاً پوشیده از مو است؛ این جونده بومی ایران، چین، سوریه، ترکیه، قزاقستان و اوکراین محسوب میشود و بیشتر در زمینهای سبز و چراگاهها و کشتزارها زندگی میکند.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
این استان با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۷۴هزار تن گوشت مرغ، ۴۰ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵۰ هزار تن شیر تولید میشود.