به گزارش خبرنگار ایرنا، کوروش محمودیان روز جمعه در جلسه بررسی مشکلات مرزهای غربی استان کرمانشاه در سرسرای غدیر قصرشیرین، افزود: مشکلات تجار در چند دسته است که بخشی شامل مشکلات شهرستان، استان، ملی و بخشی مربوط به حوزه عراق است که خواسته های تجار و فعالان باید دسته بندی شود و با پیگیری آن ها در راستای حل آن ها تلاش کنیم.
وی اظهار داشت: مرز سومار معبری برای رونق اقتصاد کشور است و تمامی مشکلات آن برای گیلانغرب است اما یک درصد از درآمدهای آن به این شهرستان اختصاص پیدا نمی کند.
نماینده عالی دولت در گیلانغرب گفت: مرز سومار مشکلات زیرساختی زیادی دارد و تنها نفع آن در حوزه کارگری است که درآمدی که مستقیم وارد خزانه می شود و یک درصد برای شهرستان نیست.
محمودیان اضافه کرد: وضعیت جاده دسترسی به مرز سومار بسیار نامطلوب است و وعده های بازسازی آن محقق نشده است، قرار شد ۱۵ میلیارد برای آن اختصاص پیدا کند که هنوز تخصیص پیدا نکرده است.
وی اظهار داشت: اگر مرز سومار رسمی شده باید حداقل های آن از نظر امکانات فراهم شود و متاسفانه به مرزهای سه شهرستان غربی کرمانشاه نگاه امنیتی می شود که باید نگاه اقتصادی به این مرزها شود و اگر مرز کارکرد اقتصادی دارد باید زمینه برای فعالیت های اقتصادی در آن فراهم شود.
او گفت: در حوزه معادن از محل سه درصد عواید معادن قرار شد راه های دسترسی گیلانغرب به سومار بهسازی شود که با گذشت سه سال هنوز انجام نشده است.
وی اضافه کرد: محدوده مرز سومار مشخص است و اقدام های نیروهای نظامی باید در این محدود باشد و نباید حوزه عملکرد آن ها با فعالیتهای اقتصادی و زندگی عشایر و کشاورزان منطقه تداخل ایجاد کند.
بازارچه مرزی سومار می تواند در اقتصاد استان های کرمانشاه و دیاله نقش به سزایی داشته باشد به گونه ای که در یکسال اخیر بیش از ۱۰۰ قلم کالا از مرز سومار به کشور عراق صادر شده است.
مرز سومار در فاصله ۶۷ کیلومتری گیلانغرب و ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده، در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مَندلی از توابع فرمانداری بلدروز است که ۱۵ کیلومتر با سومار فاصله دارد.
بازارچه مرزی سومار فاصله حمل کالا را به بغداد کوتاهتر کرده و اکنون بیشتر کالاهای صادراتی به استانهای شرقی عراق از این معبر صادر میشود.
گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار تن جمعیت دارد.