جعفر بهرامی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مکانها با بررسی اسناد، مدارک و اطلاعات جمع آوری شده از اماکن تاثیرگذار در دوران دفاع مقدس شناسایی شده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال میدان شهدای مشهد به عنوان مکان تاریخی و تاثیرگذار در اجتماعات مردمی طی دوران جنگ تحمیلی، ایستگاه راه آهن مشهد به عنوان تداعی کننده اعزام نیرو از این منطقه به جبهه ها و بیمارستان امام رضا (ع) به عنوان محل اصلی درمان مجروحان جنگی از جمله این مکانها هستند.
مدیر اسناد و مدارک دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: برخی مساجد و مدارس مهم در دوران دفاع مقدس نیز که تاثیر بسزایی در اعزام نیرو یا جمع آوری کمکهای مردمی برای جبههها داشتند در این فهرست قرار دارند.
وی افزود: اطلاعات و یافته های این کار پژوهشی به تدریج در اختیار رسانهها و بخشهای مرتبط با این اداره کل و پژوهشگران قرار میگیرد.
بهرامی تدوین کتابهای تاریخ شفاهی از رزمندگان خراسان رضوی را به عنوان بخش دیگری از اقدامات پژوهشی در این استان عنوان کرد و ادامه داد: چند سالی است که دیگر نهادهای پژوهشی مانند دفتر حفظ و نشر اسناد دفاع مقدس سپاه امام رضا (ع) نیز به تدوین کتاب با عنوان نقش یگانهای سپاه پاسداران خراسان در دفاع مقدس پرداختهاند.
وی در باره تعداد اسناد مکتوب، صوتی و تصویری موجود در مرکز اسناد این اداره کل گفت: این اسناد بسیار متنوع است و در حال حاضر نمی توان تعداد دقیق یا تقریبی آن را برآورد نمود.
خراسان رضوی با حدود ۳۰۰ هزار رزمنده در دوران دفاع مقدس ۱۷ هزار و ۲۸۴ شهید، ۴۹ هزار و ۷۲۹ جانباز و سه هزار و ۳۹۷ آزاده را در راه تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و حفظ تمامیت ارضی کشور تقدیم کرده است.
نیمی از شهدای این استان معادل هشت هزار و ۴۴۳ نفر را "شهیدان بسیجی" تشکیل میدهند که در طول هشت سال دفاع مقدس به طور داوطلبانه عازم جبهه نبرد حق علیه باطل شدند.
نظر شما