به گزارش ایرنا، سعید سرکار روز شنبه در مراسم افتتاح اولین فب ملی میکرونانو الکترونیک با تجهیزات ساخت ایران در پارک فناوری پردیس افزود: این فب با سرمایهگذاری صندوق توسعه فناوری نانو و حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ساخته شده است. در این زمینه صندوق نوآوری وشکوفایی هم کمکهای فوقالعاده شایانی برای تحقق این طرح کرده است. خوشبختانه این فب با تمام تجهیزات داخلی و بیش از ۳۰ دستگاه تخصصی؛ با توانمندی متخصصان کشور و شرکتهای دانش بنیان طراحی و ساخته شد.
وی یادآور شد: فب مکانی است که میتوان نمونههای اولیه را مبتنی بر طراحیهای الکترونیک در رابطه با آی سی ها ٫ مدارهای مجتمع و سایر قطعات میکرو و نانو الکترونیک تولید کرد و همین طور به صورت نیمه صنعتی در صورت نیاز می توان قطعات میکرو نانو الکترونیک را در تیراژ نسبتاً متوسط تولید کرد.
دبیرستاد ویژه توسعه فناوری نانو تصریح کرد: این فب امروز با توان داخلی ایجاد شد. در آینده مد نظر است یک شتابدهنده میکرو نانو الکترونیک اطراف این فب شکل گیرد تا استارتاپ ها و هسته های فناور در حوزه میکرو نانو الکترونیک مستقر شوند و دسترسی کامل داشته باشند. درعین حال همچنین این فب در شبکه آزمایشگاهی به اساتید و دانشجویان دانشگاهها خدمات ارائه خواهد کرد.
سرکار گفت: در ایران بیش از ۱۰۰ دانشگاه مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترای نانو تکنولوژی دارند و بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در رشته های مرتبط مشغول تحصیل می کنند. تعداد زیادی اساتید نیز در این دانشگاهها در این حوزه تخصصی مشغول بکار هستند.
وی بیان کرد: ولی متأسفانه یک زیرساخت مناسب در حوزه الکترونیک در کشور وجود ندارد که هر دانشجو هنگام انجام پایاننامه بتواند از این تجهیزات و زیرساختها استفاده کند و درعین حال وقتی فارغالتحصیل میشود هیچ ساختاری برای انجام طراحی یا تولید نمونه اولیه و نیمه صنعتی وجود ندارد.
وی گفت: در نظر است در چهار سال آینده متناسب با نیاز یک فب پیشرفته تر و بزرگتر در کشور تاسیس شود. فب ها بسیار گران قیمت هستند و به همین دلیل کشورها به ۲ دسته کشورهای دارای فب و کشورهای فاقد فب تقسیم شده اند.
سرکار افزود: انشاءالله با ایجاد این فب ها در کشور تحول بزرگی در صنعت میکرو نانو الکترونیک کشور ایجاد می شود. صنعت خودروسازی به این سنسورها و فناوریهای آینده مثل ۴ جی، اینترنت اشیا، واقعیت مجازی و دیگر صنایع بسیار وابسته است. این فب ما را قادر میسازد در زمینه تکنولوژیهای پیشرفته هم وارد شویم.
دبیرستاد ویژه توسعه فناوری نانو یادآور شد: با افتتاح این فب در سال ۱۴۰۴ ایران قادر به تولید این دستگاه ها خواهد بود و به واردات این تجهیزات از کشورهای خارجی احتیاجی نخواهد داشت. ایران خود یک کشور فب ساز خواهد شد و میتواند در کشورهای دیگر اینچنین ساختاری را بسازد و برای کشورمان منبع درآمدی باشد و با قابلیت های فراوان این فب، شرکتهای دانش بنیان بروز و ظهور پیدا کنند.
سه طرح دانش بنیان امروز با حضور سورنا ستاری در پارک فناوری پردیس رونمایی شد.
نظر شما