به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا، آفرین امامی درباره شاهنامه منسوب به رشیدا گفت: شاهنامه فردوسی منسوب به رشیدا به قطع رحلی ۴۴.۵ در ۲۷ سانتیمتر بوده و شامل ۷۳۸ صفحه است، هر صفحه ۲۳ سطر دارد و هر سطر آن شامل دو بیت به قلم نستعلیق است.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان با بیان اینکه کتابت این نسخه را به عبدالرشید دیلمی نسبت دادهاند، افزود: حاشیه صفحههای اول و دوم نسخه دارای مقدمه و یک سرلوح مذهب مرصع است، کتابت نسخه نیز ناتمام بوده که با داستان مرگ فریبرز به پایان میرسد.
این شاهنامه، ۹۳ نگاره آبرنگ به شیوه مکتب اصفهان دارد که در نیمه نخست قرن ۱۱ هجری قمری نگارگری شده است. جلد آن نسخه ساغری مشکی با نقش لچک و ترنج ضربی طلاپوش بوده و درون جلد هم عنابی زرنگار با نقش لچک ترنج دارد.
جشن مجازی ایرانی یلدا با عنوان «خورشید گلستان» و رونمایی از شاهنامه فردوسی منسوب به رشیدا ساعت ۱۱ روز یکشنبه (۳۰ آذر ۹۹) از اینستاگرام مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان و ویزیتایران برگزار میشود.
با توجه به شیوع کرونا و ابلاغ دستور العمل های ستاد ملی کرونا برای محدودیت رویدادهای فرهنگی و هنری و اجتماعات، امسال مراسم های عمومی پاسداشت یلدا در سراسر کشور برگزار نمی شود؛ در همین راستا ویژه برنامه های این آیین کهن، به صورت مجازی و آنلاین برگزار و به مردم توصیه شده است برای حفاظت از سلامت و جان خود و سایر اعضای خانواده از برگزاری دورهمی های خانوادگی هم پرهیز کرده و آن را در یلدایی متفاوت، به صورت دوره همی مجازی بزگرار کنند.
کاخ گلستان هفته گذشته هم به مناسبت هفته پژوهش و بزرگداشت مرحوم استاد شهریار عدل نیز فیلم دوره مظفری را رونمایی و برای نخستین بار به صورت جهانی و آنلاین اکران کرد.
مجموعه فرهنگی تاریخی (کاخ) گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت سران زندیه و سلسله قاجار و از زیباترین و کهنترین بناهای پایتخت ایران به شمار میآید.
سابقه تاریخی ارگ سلطنتی که محدوده مکانی تاریخی آن از شمال به خیابان و میدان امام خمینی (ره)، سپه سابق، از غرب به خیابان خیام، از شرق به خیابان ناصر خسرو و از جنوب به خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ محدود میشود، به روزگار صفویه می رسد.
کاخ گلستان در دوم تیرماه ۱۳۹۲ هجری خورشیدی و در سی و هفتمین اجلاس سالانه کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو در «پنوم پن» پایتخت کامبوج به عنوان میراث بشری از جانب یونسکو به ثبت رسید.
نظر شما