چرا اگر بهترین و با کیفیت ترین برند و مدل موجود در دنیای نظارت تصویری را تهیه کنید، در صورتی که مراحل نصب دوربین مداربسته به درستی و بر مبنای استانداردهای لازم انجام نشود، سطح انتظارات کاربران با توجه به قابلیت های سیستم مداربسته مورد نظر برآورده نمی شود. با توجه به اهمیت این مرحله، بهتر است مراحل نصب و تنظیمات سیستم مداربسته توسط یک شخص متخصص که به عنوان " نصاب " شناخته می شود، انجام شود. در این مقاله، اطلاعات جامعی در خصوص نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را ارائه خواهیم داد.
نصب دوربین مداربسته، به چه صورت انجام می شود ؟
همانطور که می دانیم، دوربین های مداربسته انواع مختلفی دارند که هریک مراحل نصب خود را دارند و داشتن اطلاعات دقیق راجع به هر مدل از دوربین مداربسته در پروسه خرید دوربین مداربسته به خریدار کمک می کند. به صورت کلی می توان گفت که دوربین ها بر مبنای نوع کابل کشی به دسته های دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) و آنالوگ ( بستر کواکسیال ) تقسیم می شوند. مراحل نصب دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین بستر آنالوگ، از پیچیدگی بیشتری برخوردار است.
اهمیت نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین مداربسته تحت شبکه، توانایی ارائه ی تصاویر با وضوح بسیار بالاتر نسبت به دوربین های آنالوگ را دارند و اغلب دارای قابلیت های هوشمند، هوش مصنوعی و ... هستند و حتی می توانند بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز تصاویر را در بستر انتقال تصویر انتقال دهند، برخی از این دوربین ها، دارای رم داخلی (Micro SD Card) هستند که می توانند تصاویر را بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز در این رم ذخیره کنند اگر چه فضای این رم محدود هست و در هر دوربینی متفاوت است اما نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را اهمیت می بخشد. در حال حاضر، دوربین های تحت شبکه هایک ویژن، داهوا، تیاندی، ناظر، مکسرون، آلباترون و آپتینا به عنوان محصولات با کیفیت و دارای گارانتی معتبر، مورد تقاضای بسیاری از افراد قرار گرفته اند.
نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، نیازمند دقت و دانش بیشتری نسبت به دوربین آنالوگ است، این مراحل عبارتند از:
بررسی شرایط نصب و مشخص کردن محل جانمایی دوربین مداربسته: می بایست دوربین در محلی نصب شود که بیشترین کارآیی و بهره وری از آن حاصل شود و نقاط حساسی را که کاربر در نظر دارد را پوشش دهد، بهتر است که محل نصب علامت گذاری شود. پیش از نصب، می بایست دوربین تست شود تا اگر ایراد و ابهامی وجود دارد پیش از نصب، برطرف شود.
فراهم کردن تغذیه مناسب دوربین مداربسته: اغلب دوربین های مداربسته با12V DC کار می کنند، اگر دوربین مورد نظر از قابلیت POE پشتیبانی می کند، می توان بدون نیاز به کابل کشی تغذیه و آداپتور، تغذیه آن را از طریق سوئیچ POE تامین کرد. اگر هم از آداپتور استفاده می کنید توصیه می گردد برای هر دوربین، یک آداپتور جداگانه در نظر گرفته شود که در محل نصب شاهد قطع، وصلی و عملکرد نا مناسب دید در شب نباشیم.
مرحله نصب دوربین مداربسته تحت شبکه: در این مرحله نوبت به پیچ کردن و جانمایی نهایی دوربین است، باید توجه داشته باشید نصب دوربین بر روی فلز بدون عایق، ممکن است سبب اختلال در عملکرد آن و ارائه ی تصاویر مناسب شود، توجه داشته باشید که محل را برای نصب انتخاب کرده باشید که از استحکام کافی برخوردار باشد.
پس از آن، می بایست مراحل کابل کشی با دقت لازم انجام شود تا در ارائه تصاویر و عملکرد سیستم مداربسته اختلالی ایجاد نشود، در این مرحله از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، می بایست مسافت استاندارد کابل کشی را مدنظر داشت و سوئیچ و یا سوئیچ هایی را انتخاب نمایید که از نظر پهنای باند و مسافت دچار مشکل نشوید، توجه داشته باشید که کابل ها را از داخل داکت مناسب عبور دهید تا در معرض امواج الکترومغناطیسی و یا اطراف کابل های برق فشار قوی قرار نگیرند تا خللی در فرآیند تصاویر بدون نویز صورت نگیرد.
در راه اندازی دوربین تحت شبکه، می بایست تنظیمات دوربین از طریق مرورگر وب انجام شود، اگر چه برخی از تنظیمات از طریق نرم افزارهای IP Search و یا تستر قابل انجام هستند، اما توصیه می گردد که تنظیمات مورد نظر از طریق مرورگر وب انجام شوند. در این مرحله از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه، نوبت به اضافه کردن دوربین ها بر روی دستگاه ذخیره ساز(DVR و NVR) است که معمولا به صورت دستی (Manual add) و یا از طریق جست و جو خودکار (Automatic Search) انجام می شود. اگر دوربین تحت شبکه و دستگاه ذخیره ساز از دو برند مختلف باشند می بایست از طریق ONVIF ارتباط برقرار شود (در هنگام خرید دوربین و دستگاه ذخیره ساز از دو برند متفاوت از پشتیبانی آن ها از پروتکلONVIF اطمینان حاصل نمایید.)
راه اندازی دستگاه ذخیره ساز : اغلب دستگاه های ذخیره ساز با 12V DC کار می کنند، پس از روشن کردن دستگاه و اتصال به مانیتور یا لپ تاپ و یا کامپیوتر، نیاز اعمال به تنظیمات اولیه چون : تعریف رمز اولیه، تنظیم ایمیل، تنظیمات ساعت و تاریخ و شبکه و سایر تنظیمات مورد نظر است . در حال حاضر، اغلب دستگاه های ذخیره ساز به گونه ای طراحی شده اند که به منظور حفظ امنیت بیشتر سیستم مداربسته، می بایست در ابتدا رمز اولیه دستگاه را تعیین نمایید تا بتوانید به منو دسترسی پیدا کنید.
کلام آخر در خصوص نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
همانطور که در این مقاله شرح مختصری از نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را شرح دادیم، فرآیند نصب یکی از مراحل مهم به منظور دریافت تصاویر بدون وقفه و با وضوح بالاست، چرا که اگر این مراحل طبق اصول، استاندارد ها و متناسب با نوع محصول انجام نشود، شاهد اختلالاتی در فرآیند نظارت تصویری و کنترل محیط پیرامون خود خواهیم. بهتر است که در فرآیند نصب سیستم نظارت تصویری از یک نصاب حرفه ای کمک بگیریم.
نظر شما