سید اسماعیل صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه واحدهای حفاظتی منابع طبیعی موظف به کنترل تمام محصولات چوبی، زغال، هیزم و محصولات فرعی جنگل و مرتع هستند، افزود: نداشتن مجوز لازم برای جابهجای محمولههای جنگلی و مرتعی و چوب باغی قاچاق محسوب میشود و ماموران یگان حفاظت نسبت به ضبط آن و تشکیل و ارجاع پرونده به مراجع قضایی اقدام میکنند.
به گفته وی، براساس ضوابط و مقررات، حمل چوب باغی نیز نیازمند دریافت مجوز است که اگر این جابهجایی در محدوده هر استان باشد، صدور مجوز برعهده رییس اداره شهرستان و خارج از محدوده استان برعهده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیرداری استان است.
وی افزود: صدور مجوز قطع درختان باغی غیرجنگلی در محدوده مستثنیات اشخاص نیز طبق ضوابط و مقررات برعهده جهادکشاورزی است و متقاضی با مراجعه به جهادکشاورزی نسبت به دریافت مجوز قطع درخت و همچنین محوز حمل قبل از بارگیری از ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان باید اقدام کند.
صالحی افزود: برابر مصوبه کمیته فنی جریمه هر کیلو چوب قاچاق ۵۰۰ هزار ریال و زغال قاچاق یک میلیون و ۳۰۰ هزار ریال تعیین شده است.
به گفته وی، از ابتدای سالجاری تا آذرماه امسال ۱۶۹ پرونده کشفیات چوب، زغال و محصولات فرعی جنگل و مرتع در استان تشکیل و بیش از ۶۸ هزار و ۹۶۰ کیلوگرم چوب، ۶ هزار ۳۷۴ کیلوگرم زغال و چهار هزار و ۹۴۳ کیلوگرم محصولات فرعی شامل کرفس، موسیر، آویشین و گلپر کشف و ضبط شد.
به گزارش ایرنا، ۸۶.۴ درصد از مجموع مساحت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتاری چهارمحال وبختیاری عرصه منابع طبیعی از جمله مرتع و جنگل است که از این میزان۳۲۳ هزار هکتار جنگل با تاج پوشش بیش از پنج درصد تشکیل میدهد.
نظر شما