ارسال کمک های غذایی، دستاویز واشنگتن برای تبلیغات علیه ونزوئلا

تهران- ایرنا- پس از پیروزی حزب مادورو در انتخابات اخیر پارلمانی که به تقویت و ثبات ونزوئلا منجر شد، واشنگتن در ادامه مداخلات خود در این کشور، این بار به بهانه حضور برنامه جهانی غذای سازمان ملل در ونزوئلا، تبلیغات رسانه‌ای علیه این کشور به راه انداخته است.

به گزارش یکشنبه ایرنا از خبرگزاری ای وی ان ونزوئلا، «خورخه ارئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا تبلیغات رسانه ای در انتشار اخبار دروغین در خصوص حضور برنامه جهانی غذای سازمان ملل در این کشور آمریکای لاتین را به شدت رد کرد.

برنامه جهانی غذا شاخه‌ای از سازمان ملل متحد در زمینه امنیت غذایی و رفع گرسنگی است که درجهت کمک به مردمی که قادر به تأمین غذای کافی برای اعضای خانواده خود نیستند، ایجاد شده است.

ارئاسا در توئیتی ضمن تکذیب این اخبار ناصحیح از سوی برخی رسانه‌ها نوشت: خبرگزاری ها و نظرپردازان دروغی دیگر به راه انداختند. طبق ادعای این رسانه‌ها مادورو مانع ورود هیأت برنامه جهانی غذا در ونزوئلا شده است. این دروغ است! ما در حال انجام مذاکرات در این زمینه هستیم و امیدواریم به توافقی مبتنی بر اصول بین الملل و قوانین داخلی خود دست یابیم.

براساس این خبر منتشر شده در رسانه هایی چون خبرگزاری بلومبرگ آمریکا، این نهاد سازمان ملل نتوانسته کمک های غذایی را به ونزوئلا برساند زیرا دولت کاراکاس خواستار ارسال آن از طریق شبکه های توزیع خود شده است.

به نوشته خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا از اوایل سال ۲۰۲۰، برنامه جهانی غذا با انتشار نتایج ارزیابی امنیت غذایی در کشور برآورد کرد که از هر سه تن، یک نفر در ونزوئلا در شرایط ناامن غذایی به سر می برد و به کمک نیاز دارد.

طبق این آمار، ۲,۳ میلیون نفر از ناامنی غذایی شدید رنج می برند و هفت میلیون نفر نیز در وضعیت متوسط قرار دارند؛ و این بحرانی است که تحریم ها و اقدامات زورگویانه و یکجانبه آمریکا در این کشور به وجود آورده است.

در نتیجه محاصره اقتصادی و تحریم های ظالمانه واشنگتن علیه ونزوئلا که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تشدید شده است، ملت ونزوئلا قادر به تامین مواد غذایی و کالاهای موردنیاز خود از دیگر کشورها نبوده و به همین خاطر توزیع مواد غذایی اساسی در این کشور آمریکای جنوبی به ویژه در دو سال اخیر دچار مشکل شده است.  

در همین رابطه، «ریک استرلینگ» روزنامه نگار و تحلیل‌گر آمریکایی، نتیجه انتخابات پارلمانی ونزوئلا را ضربه‌ای سخت به سیاست‌های آمریکا در ونزوئلا و آمریکای لاتین دانست و اظهار کرد: ایالات متحده برای سال‌هاست که تلاش می کند حکومت ونزوئلا را تغییر دهد.

این تحلیلگر با اشاره به ادامه تلاش ایران برای صادرات سوخت و کمک‌های فنی مهندسی به ونزوئلا اظهار کرد: همبستگی و تبادل اقتصادی ایران با ونزوئلا تاثیر بزرگی بر توان این کشور در مقابله با تحریم‌های غیرانسانی آمریکا به ویژه در بخش نفت و بنزین داشته است.

سیاست مداخله‌جویانه آمریکا در ونزوئلا و معرفی خوان گوایدو به عنوان رئیس جمهوری موقت و خودخوانده این کشور اگرچه مشکلات اقتصادی شدیدی را متوجه مردم ونزوئلا کرده است، اما همه شواهد، گویای شکست این سیاست است و حتی منتقدان و معترضان به مادورو هم عملکرد دولت آمریکا را مورد انتقاد جدی قرار داده‌اند.

انتخابات پارلمانی ونزوئلا که یکشنبه ۱۶ آذر برگزار شد، چالشی بزرگ میان طرفداران «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور و گروه مخالفان بود که با پیروزی حزب مادورو و تشکیل مجلس جدید اگرچه این چالش کم رنگ تر شد اما به نظر می رسد که هنوز تدوام خواهد داشت.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha