۳۰ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۴
کد خبرنگار: 857
کد خبر: 84155076
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

میانگین سواد در استان اردبیل به ۹۴.۶ درصد رسید

۳۰ آذر ۱۳۹۹، ۱۳:۵۴
کد خبر: 84155076
میانگین سواد در استان اردبیل به ۹۴.۶ درصد رسید

اردبیل- ایرنا- معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل اعلام کرد: با اجرای طرح‌های سوادآموزی، میانگین سواد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال این استان به ۹۴.۶ درصد رسیده است

به گزارش ایرنا ، غلامحسین گنجی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگاران با اشاره به پایین بودن ۱.۶ درصدی نرخ سواد در استان نسبت به میانگین کشوری بیان کرد: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، میزان باسوادی در سن واجب‌التحصیل ۱۰ تا ۴۹ سال استان اردبیل ۹۳.۱ درصد بوده است.

وی گفت: طبق ارزیابی‌های انجام شده و با اجرای طرح‌های سوادآموزی توسط مجموعه آموزش و پرورش پس از سال ۱۳۹۵ به عنوان آخرین مقطع آمارگیری در این زمینه، میزان سوادآموزی این گروه سنی در این استان ۱.۵ درصد بهبود یافته است.

معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل افزود: پیش‌بینی می‌شود با اجرای طرح‌های سوادآموزی، سال آینده میانگین استانی سواد در این گروه سنی از میانگین کشوری بالا برود و و با اجرای برنامه شتاب بخشی تا سال ۱۴۰۴ تمامی بیسوادان تحت پوشش خدمات سوادآموزی قرار گیرند.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های آموزشی برای ۱۱ هزار بیسواد ۱۰ تا ۴۹ سال در سال گذشته و تحقق ۹۹ درصدی اهداف تعیین شده در این زمینه اظهارکرد: آموزش و پرورش استان اردبیل امسال نیز برای سوادآموزی ۱۱ هزار بیسواد برنامه‌ریزی کرده و تاکنون ۸۰ درصد حجم این برنامه محقق شده است.

گنجی، سوادآموزی جامعه‎محور، مدرسه‌محور، خانواده‌محور و اقتضائی را گفتمان حاکم بر فرایند آموزش در معاونت نهضت سوادآموزی عنوان کرد و افزود: سوادآموزی اقتضایی در شرایط شیوع کرونا و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به شکل غیرحضوری و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و بسته‌های آموزشی ادامه دارد.

وی با اشاره به فعالیت هشت مرکز یادگیری محلی در استان اردبیل برای تحت پوشش قرار دادن بیسوادان استان گفت: هفت مورد از این مراکز غیردولتی و یک مورد نیز مشارکتی است.

معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل اضافه کرد: در قالب طرح پیوند سواد و زندگی نیز توجه به مهارت آموزی سوادآموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح هم‌اکنون در ۲ مرکز یادگیری محلی اردبیل و مشگین‌شهر در حال اجراست.

وی با بیان این که در مجموع ۵۶ هزار بیسواد ۱۰ تا ۴۹ سال بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ در استان اردبیل شناسایی شده‌اند، اضافه کرد: آموزش این افراد بر اساس سهمیه تعیین شده برای استان، توسط یک هزار و ۴۰۰ مربی و آموزش دهنده دنبال می‌شود.

گنجی همچنین بیان کرد: در طول ۴۰ سال فعالیت نهضت سوادآموزی و بر اساس آمار سال ۹۵، نرخ باسوادی در استان اردبیل از ۳۰.۷ درصد به بیش از ۸۳ درصد رسیده که ۵۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی گفت: برای ریشه‌کنی بیسوادی در استان طرحی تحت عنوان شتاب بخشی سوادآموزی تدوین شده که تا افق ۱۴۰۴ در سطح استان به اجرا درآمده و در فرایند اجرای این طرح، همه افراد بیسواد موجود تحت پوشش قرار می‌گیرند.

معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل، شناسایی فرد به فرد و اسمی بیسوادان را مهم‌ترین هدف نهضت سوادآموزی در استان عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون شناسایی و تحت پوشش قرار دادن این افراد با پالایش اطلاعات موجود در دستگاه‌های مختلف در دست اجراست.

به گزارش ایرنا، یکم تا هفتم دیماه هر سال به مناسبت صدور فرمان تاسیس نهضت سوادآموزی از سوی حضرت امام خمینی (ره) در هفتم دیم ماه سال ۱۳۵۸، به عنوان هفته سواد آموزی نام‌گذاری شده است.

امسال برای گرامیداشت هفته نهضت سوادآموزی ۲۲ عنوان برنامه در استان اردبیل پیش‌بینی شده است تا به مناسبت ۴۱ سالگی تاسیس این نهاد فرهنگی به اجرا درآید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha