علی اکبر یزدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فعلا ساخت ساختمان محیط بانی منطقه شکار ممنوع نیشاک با ۱۳ هزار و ۵۳۸ هکتار وسعت و برخورداری از ذخایر ارزشمند گونههای جانوری از جمله "پلنگ، گراز وحشی، خرس قهوهای، گرگ و گربه وحشی" و از بهترین زیستگاههای شناخته شده قرقاول دراستان گلستان، در اولویت قرار دارد.
وی با اشاره به درحال احداث بودن سد نرماب چهلچای مینودشت، افزود: با تکمیل این سد و آبگیری آن، تالاب بزرگی در محدوده منطقه شکار ممنوع نیشاک ایجاد میشود که بدون تردید به مکانی برای زمستان گذرانی پرندگان مهاجر به استان گلستان تبدیل خواهد شد.
یزدی اضافه کرد: رایزنی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، جهادکشاورزی و آب منطقهای گلستان جهت تامین زمین مناسب برای احداث ساختمان محیطبانی منطقه شکار ممنوع نیشاک درحال انجام است و اعتبار مورد نیاز برای ساخت آن توسط حفاظت محیط زیست استان تامین میشود.
وی بابیان اینکه مینودشت در حال حاضر سه محیطبان دارد که در ساختمان اداری محیط زیست این شهرستان مستقر هستند، تصریح کرد: آنها با گشتهای شبانهروزی خود از عرصهها و حیات وحش مناطق تحت پوشش حفاظت میکنند و در صورت احداث ساختمان جدید محیطبانی، قدرت مانور و فعالیت بیشتری خواهند داشت.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مینودشت و گالیکش همچنین با اشاره به وجود ۲ ساختمان محیطبانی در منطقه "لوه و فارسیان" شهرستان گالیکش، گفت: منطقه حفاظت شده لوه بعد از پارک ملی گلستان، بهترین زیستگاه برای گونههای جانوری "مرال قرمز، شوکا و آهوی ایرانی" است مضاف براینکه هر ساله با سرد شدن هوا، کبوتران وحشی از سمت سیبری برای زمستان گذرانی به جنگلهای این منطقه مهاجرت میکنند.
یزدی، تعداد کل محیطبانان فعال درحوزه مدیریت محیط زیست مینودشت و گالیکش را هفت نفر اعلام کرد و افزود: حداقل به پنج محیط بان دیگر برای کنترل و حفاظت از محیط زیست این ۲ شهرستان نیاز است.
وی، وسعت مناطق تحت پوشش محیط زیست ۲ شهرستان گالیکش و مینودشت را هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع اعلام کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۷ شکارچی متخلف در حین شکار توسط محیطبانان این ۲ شهرستان دستگیر شدند.
شهرستانهای مینودشت و گالیکش با مجموع تقریبی ۱۵۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع هستند.
نظر شما