دکتر سید آیتاله رزمجو، مدیر اجرایی ستاد هفته پژوهش و فناوری در استان فارس دوشنبه در آیین گشایش نمایشگاه مجازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان فارس، از تحقیق باعنوان راهکار دستیابی به توسعه پایدار و پاسخگویی به نیاز جامعه یاد کرد.
استاد دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه دبیرخانه هفته پژوهش و فناوری در استان فارس بهصورت سالانه فعال است، گفت: با وجود پارک علم و فناوری، بنیاد نخبگان و دیگر مراکز پژوهشی در این استان تاکنون هزار و ۸۹ شرکت فناور در فارس راهاندازی شده است که از این تعداد ۲۰۰ شرکت دانشبنیان موفق به تجاریسازی محصولات خود شدهاند.
مدیر اجرایی ستاد هفته پژوهش و فناوری در استان فارس همچنین ایجاد کارخانه نوآوری در استان فارس و همچنین برقراری ارتباط بین دانشگاه شیراز و پارک علم و فناوری از طریق ایجاد دره فناوری را از دستاوردهای مهم پژوهشی برشمرد.
رسانهها خدمات پژوهشگران فارس را به جامعه بشناسانند
رزمجو با بیان اینکه فعالیتهای پژوهشی، امروز در لارستان، جهرم و فسا با محوریت فرمانداران به مراتب از برخی استانهای کشور بیشتر است، تاکید کرد: ضروری است رسانهها از این فعالیتهای پژوهشی که پنج سال متوالی کسب عنوان استان برتر در عرصه پژوهش کشور را نصیب فارس کرده است، حمایت کنند و دستاوردهای محققان را بیش از گذشته به جامعه بشناسانند.
نماینده استانداری فارس در شورای علوم، تحقیقات و فناوری برگزاری نمایشگاه مجازی دستاوردهای پژوهش و فناوری استان فارس را دستاوردی مهم درراستای اجرای دستورالعمل ستاد کرونا برشمرد و گفت: این ستاد حتی برای ارزیابیهای دروناستانی و ملی از یک برگ کاغذ استفاده نکرده است و همه امور را با توجه به وضعیت، در حوزه مجازی مدیریت کرده است.
همچنین معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس در این نشست، با بیان اینکه جایگاه فارس در حوزه پژوهش نشان از برتری پژوهشگران و وحدت و همدلی تمامی ارکان دارد، گفت: استان فارس با کسب عنوان نخست در حوزه پژوهش طی ۵ سال متوالی، پژوهشهایی اثرگذار با خروجیهای کارامد در مراکز علمی دانشگاهی و تحقیقاتی ارائه کرده است.
عبدالرضا قاسمپور با اشاره به نقش پژوهش و فناوری در نظام برنامهریزی اداری کشور، گفت: پژوهش راهکارهای خلاقانهای را برای حل مشکلات مردم ارائه میدهد، راهحل عبور از مشکلات را در اختیار مدیران میگذارد و باعث افزایش بهرهوری میشود؛ از همین رو لازم است ارتباط جامعه، مدیران، صنعتگران و بخش خصوصی با دانشگاهها تقویت شود.
او مسیر واقعی توسعه پایدار و همهجانبه را از رهگذر دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی دانست و بیان کرد: استفاده از ظرفیت همه دانشگاهها در عرصههای مختلف در زمانهای که با معضلاتی همچون شیوع ویروس کرونا، کمبود آب، آسیبهای اجتماعی، محیط زیست، گردشگری وسایر حوزهها مواجهیم، ضروری است و مدیران بخش دولتی و خصوصی باید ارتباطشان را با مراکز علمی تقویت کنند.
دانشگاه شیراز در زمینه تولید واکسن کرونا اقداماتی ارزنده انجام داده است
معاون استاندار فارس به فعالیتهای دانشگاه شیراز در زمینه تلاش برای دستیبابی به واکسن ویروس کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاه شیراز تلاشهای شایسته ای در این زمینه صورت داده است و اعتقاد داریم که پژوهشگران این دانشگاه میتوانند مشکل شیوع کرونا را با تولید واکسن و پیشنهادهای علمی حل کنند.
قاسمپور با بیان اینکه پژوهشها و تحقیقات علمی در دنیا، در کنترل و درمان بیماری موثر بوده، گفت: گرچه برخی کشورها تزریق واکسن را آغاز کردهاند، نیاز به زمان است تا واکسنی را شناسایی کنیم که ایمنی کامل ایجاد میکند.
معاون استاندار فارس شعار هفته پژوهش را در سال جاری "پژوهش در خدمت جهش تولید" عنوان و بر این نکته پافشاری کرد که جهش تولید باید توام با اصول توسعه پایدار صورت گیرد.
پژوهشهای کاربردی به خلق ثروت منجر میشود
او با اشاره به اینکه پژوهشهای تئوریک و نظری راهکار مناسبی برای خلق نوآوری و تحول نیست، ابراز داشت: آنچه به خلق ثروت منجر میشود، پژوهشهای کاربردی است که سرآغاز تحول بنیادین در توسعه پایدار یک جامعه است و مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید کردهاند.
در ادامه این مراسم، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس نیز با بیان اینکه تجمیع اعتبارات پژوهشی استان در سالهای گذشته از خردشدن اعتبارات جلوگیری کرده است، گفت: در سال ۱۳۹۵، برای اجرای ۶۶ طرح پژوهشی قرارداد بسته شده بود؛ اما با تجمیع اعتبارات، به عقد قرارداد با ۱۵ عنوان طرح برگزیده در سال ۱۳۹۸ رسیدهایم که باعث اجرای فعالیتهای اساسی در حوزه پژوهشی شد.
حسن نوروزی اظهار داشت: در سال جاری، سازوکار انجام امورات دبیرخانهای پژوهش و فناوری در سطح استانها به محض ابلاغ در مردادماه، صورت پذیرفت و براساس آن فرایند انتخاب عناوین پژوهشی در فارس با همکاری دانشگاههای استان، مجموعه استانداری و سازمان مدیریت و برنامهریزی آغاز شد.
وی افزود: در آذرماه جاری، همه عناوین پژوهشی و مجریان طرحها و دستگاههای اجرایی مشخص شد که به تسریع در زمانبندی انجامید.
پنج محور اصلی در زمینه اولیتهای پژوهشی استان شناسایی شده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس اعلام کرد:در سال ۱۳۹۹ در کارگروه پژوهش فناوری و نوآوری ۵ محور اقتصاد و توسعه پایدار، بهداشت و سلامت، امنیت پایدار، کشاورزی و مدیریت منابع آب و فناوری و نوآوری تعریف شد و ۲۳۴ عنوان پژوهشی در این محورها ارائه شد.
نوروزی ادامه داد: پس از بررسیها ۹۰ عنوان پژوهشی برگزیده شد و در مرحله پایانی نیز ۱۲ عنوان پژوهشی برتر در سال ۹۹ انتخاب شد که در حال حاضر در مرحله دریافت کد رهگیری قرار دارند.
وی با بیان اینکه در کارگروه پژوهش و فناوری استان فارس حمایت از پایاننامههای تحصیلی کاربردی از محل اعتیارات پژوهشی استان صورت پذیرفته است، اظهار کرد: مبلغ ۷۵ میلیون ریال برای دوره کارشناسی ارشد و مبلغ ۱۲۵ میلیون ریال برای رساله دکتری به دانشجویانی اختصاص مییابد که برای حل معضلات توسعهای دستگاههای اجرایی گام بردارند.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز نیز در این مراسم، با اشاره به اینکه هیچ فعالیت پژوهشی ضروری به دلیل شیوع کرونا مختل نشده است، گفت: پژوهشگران فارس در حوزه کرونا به دستاوردهای مهمی دست یافتهاند؛ همچنین بسیاری از شرکتها بهمنظور حل مشکلات مرتبط با کرونا، تشخیص و درمان، تجهیزات حفاظتی آیتی و هوش مصنوعی فعالیت کردهاند.
سید مجتبی زبرجد عنوان کرد: بسیاری از شرکتها به این نتیجه رسیدهاند که با خودباوری میتوانند مشکلات کشور را حل کنند و همه شرکتهایی که در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی فارس حضور دارند، در قبال جامعه تعهد و مسوولیتپذیری دارند و توانستهاند ایده را به محصول بدل کرده و تجاریسازی کنند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی فارس در عرصه پژوهش و فناوری سالانه بیش از ۲هزار مقاله در مجلات برتر دنیا به چاپ میرساند و رتبه سوم کشور را در تعداد مقالات و رتبه سوم فناوری در کشور را به خود اختصاص داده است.
عباس رضاییان زاده ابراز کرد: همه ارکان سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ۹ ماه گذشته بهصورت جدی و سخت درگیر اپیدمی کرونا بودهاند و بخش پژوهش و فناوری با دقت قبل فعالیت خود را ادامه داده است و تاکنون بیش از ۳۲۰ طرح تحقیقاتی را درباره کرونا به تصویب رسانده است که از این تعداد ۲۲۴ مقاله در مجلات برتر دنیا به چاپ رسیده است که به همهگیری کرونا، جنبههای مختلف آن، ساخت کیتهای آزمایشگاهی، تولید ماسک نانو، شیلد، گان و محصولات ضدعفونی انجامیده است.
به گزارش ایرنا، آیین پایانی و تقدیر از پژوهشگران برتر فارس چهارشنبه با حضور رئیس ستاد فناوری و پژوهش در استان فارس بهصورت مجازی برگزار خواهد شد؛ همچنین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی به نشانی ve-shirazu.ir و Aparat.com/iec. Shirazu و آدرس اینستاگرامی iec.shirazu در دسترس علاقهمندان است.
نظر شما